Idén 25 éves cég 1993-ban jött létre, amikor is Jim McFarlane Edinburgh-i otthonának konyhaszekrényén szabta és varrta meg első Endura mezét, saját magának.

Ma 100 alkalmazott, évi 50.000 ruhadarabot gyárt és a nemzetközileg ismert és elismert név, valamint számos szponzorált versenyző hirdeti minőségi ruházataikat.

A pinkbike.com gyárlátogatásából szemezgetünk, a teljes cikk elolvasható az oldalon.

Angol tudás előny!


Minden ma ismert és elismert gyártó nagyrészt úgy kezdte, hogy saját magának, környezetének, baráti körének kezdett gyártani. Mondván, ha nincs a piacon megfelelő, le kell gyártani. Így volt ez a Kelly’s kerékpárok testvérpárosával is és így volt az Endurával is.

Mi sem egyszerűbb, ha nem találni „skótföldre” megfelelő kerékpáros ruházatot, ami ellenáll a Skót nyárnak is, nosza, le kell gyártani akár a konyhaszekrényen kiszabva.

 A gyár Livingston-ban található ahol a teljes tervezési és gyártási folyamat zajlik.

Büszkék arra, hogy már nemzetközileg is ismertté és elismertté válhattak, de nehéz volt az út odáig és még nehezebb volt megfelelni a különböző piaci trendeknek, igényeknek is.

Nem szeretik követni a ma olyan divatos marketing vonalat, a praktikum és a funkcionalitás a tervezés fő irányvonala, hogy a legjobb kerékpáros ruházat készüljön.

Persze volt hová fejlődni, hiszen ami jó a szigetország éghajlatára, nem biztos, hogy ugyanúgy keresett lesz, mondjuk Kaliforniában is.

Más felhasználási stílus, más éghajlat másfél kerékpáros ruházatot követelt meg.

A piac mellett a kerékpáros klubok igényeit is igyekeznek kielégíteni, így elég sok speciális kerékpáros ruházat készül náluk, többek között a brit hadseregnek is.

Olyan ismert sportolókat szponzorálnak, mint az Atherton testvérek, vagy Danny MacAskill.

danny-macaskill-s-wee-day-out-33-66369586.jpg

Fontos az Endurának a sportolók visszajelzései is, hiszen ezek segítségével tudják a legjobban fejleszteni kerékpáros ruházatukat.

Érdekesség, hogy a ruhákat a gépi szabás mellett, ma is kézzel varják.

Van aki egy teljes ruháért felelős és van aki csak egy speciális területért, mondjuk a cipzárakért.

A gépi szabásnap persze előnye is van, hiszen 2 nap alatt egy csapat heti munkáját lehet kiszabni a lehető legkevesebb felesleggel dolgozva.

A kiszolgálás közvetlenül a gyártótól tőrténik, kihagyva az árnövelő tényezőt, a nagykereskedőt. Ennek előnyei és hátrányai is lehetnek, itthon pl kapcsolattartó működik, aki a marketing és garancia felelőse.

Lehet hogy a képeken ott van egy doboz, ami már arra vár, hogy elindulhasson hozzánk! :)


orange-team-bringa.jpg

orange-team-csapatmez.jpg

cad-tervezes.jpg

3d-nyomtatastol-a-kesz-termekig.jpg

nem-lehet-felesleg.jpg

vi-tobb-mint-50000-ruha.jpg

szilikon-csikozas-a-varras-elott.jpg

kezzel-varva-van-aki-vegig.jpg

tra-keszen.jpg