Nyeregtáska

A kerékpáros kiegészítők gyártói folyamatosan azon igyekeznek, hogy minél több tárolásra alkalmas helyet biztosítsanak a kerékpáron úgy, hogy a felszerelt táskák ne zavarják a kerékpárost tekerés közben. Ilyen kényelmes tároló a kerékpáros nyeregtáska, amely közvetlenül a nyereg alatt rögzíthető – tépőzáras vagy adapteres, Klickfix rendszerű felfogatással.

A nyeregtáska tárolókapacitása alapvetően nem olyan nagy, viszont különböző méretekben kapható, illetve bővíthető kivitelű nyeregtáskákat is lehet kapni. A kisebb modellekben is elfér egy gumibelső és a belsőcseréhez szükséges szerszám.

Rögzítése tépőzárak vagy adapter segítségével történik, könnyen fel- és leszerelhető. Mint minden kerékpáros táska esetében, a biciklis nyeregtáskát illetően is fontos a vízállóság biztosítása, ezért olyan strapabíró anyagból készítik, amely ellenáll a terhelésnek és a csapadéknak, cipzárjai mentén vízhatlan, varrásai hegesztettek; de esővédő huzat is tartozhat hozzá. Vannak olyan nyeregtáskák is, amelyek nem textilből, hanem műanyagból készülnek.

A kerékpáros láthatóságának növelése érdekében a kerékpáros nyeregtáskán is el szoktak helyezni fényvisszaverő elemeket, illetve hátsó lámpákat is lehet rajta rögzíteni, hacsak ez nem a gyártó által biztosított alapvető tartozéka a terméknek.