Légszűrő maszk

Elsősorban azok számára, akik kerékpárjukkal nap mint nap gépjárműforgalomban közlekednek, elengedhetetlen a kerékpáros légszűrő maszk viselése. A maszkok magas fokú védelmet nyújtanak, kiszűrik a belélegzett levegőből a közlekedési égéstermékeket, a port, a polleneket – éppen ezért légszűrő maszkban az allergiások is nyugodtan tekerhetnek.

Kínálatunkban a Respro maszkjai érhetőek el City, Sportsta és Techno típusban. A City maszk főként a városi forgalom szennyeződéseit köti meg a benne lévő aktív szén filter jóvoltából. A Sportsta nagyon könnyű, kényelmes, az arc vonalához igazodó légszűrő maszk, amelynek Hepa-filtere képes a legkisebb részecskék , pl. a pollenek megszűrésére is. Alacsony a légellenállása, ezért sportolás közben ideális viselet. A Techno maszkok egyesítik a két említett típus előnyös tulajdonságait: ezekben Hepa és aktívszenes szűrő kombinációja található, még hatékonyabb levegőszűrést biztosítva ezáltal.

A légszűrő maszk anyaga alapvetően mosható neoprén, a benne lévő betét cserélhető. Rögzítése tépőzárral történik, tökéletesen méretre igazítható, alapvetően pedig M-es és L-es méretben kapható. A bőrfelülettel érintkező anyag hipoallergén: egyáltalán nem okoz irritációt és szárazon tartja az arcot. A maszkokon ún. kilégző szelepek találhatók, amelyeken keresztül az elhasznált levegő és a pára el tud távozni.