Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

E-kerékpárok - állami támogatással

2termék12
2termék12

Esilex 2021

PEDELEC-2022: elektromos bicikli 180.000 forint állami támogatással

“Sosem nyertem még semmit, hogy nyerhetek egy pályázaton? És ha 180.000 támogatást adnak, akkor mégis mennyibe kerül? Biztosan egy vagyon!” A PEDELEC-2022 egy olyan pályázat, ahol nagyon sokan nyernek, és ha egy ideje már tervezed, hogy elektromos kerékpárt vásárolj, mindenképp érdemes élned a lehetőséggel! 2022. áprilisában indult a HUMDA idei programja — ha nyersz, mi segítünk az adminisztráció minden pontjában, ha pedig közbejön valami, fontos tudnod, hogy a nyertes pályázat sem jelent vásárlási kötelezettséget.

 Merida models e-mountainbikes ebig-tour

“Akkor kitöltök pár papírt a segítségetekkel, kiválasztok egy elektromos bringát, és kapok rá 180.000 forint kedvezményt. Ennyi?” 

Nagyjából igen. De hogyan kezdj hozzá az egészhez? Tájékozódj a PEDELEC-2022 részleteiről (a teljes pályázati kiírásból) és általánosságban az elektromos kerékpárokról (például ebből az összefoglaló cikkből vagy a tudástárból). Gyűjtsd össze a kérdéseid, gyere be hozzánk, és kérj bátran segítséget: mind a kitöltésben, mind pedig a választásban állunk rendelkezésedre. Ebike-kínálatunk igen széles, szinte az egész piacot lefedjük, minden említésre méltó ebike-gyártó márka (Kellys, Specialized, Gepida, Neuzer, Merida, Cube, Haibike, KTM, Lapierre, Winora, Hercules, Thompson, Corratec, Adriatica és M-Bike ebike-ok) néhány modelljét megtalálod bemutatótermünkben, webshopunkban, de egyedi igényeket, kéréseket is kielégítünk (amennyiben beszállítónknál a modell rendelkezésre áll).

Parallax 2021

“Miről szól röviden ez a pályázat?”

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség koordinálja a programot, melynek keretében a nyomatékszenzoros elektromos kerékpárokra 180.000 forint, a pedálszenzorosokra pedig 100.000 forint támogatást kaphatsz. A támogatás a környezetvédelmi és az egészségügyi pozitív hatásokat szem előtt tartva indult: egy ebike-kal kiválthatod az autót az ingázás, városi közlekedés során, ráadásul hozzájárulhatsz az egészségfejlesztő és -megőrző céljaid megvalósításához. A pályázat keretösszege 1.000.000 forint, azonban mivel igen népszerű a program, érdemes mielőbb beadni a jelentkezést. A vissza nem térítendő támogatást a HUMDA nem neked folyósítja, hanem a kereskedőnek, (nekünk), tehát Neked már csak a levont összeget kell kifizetned a kerékpár átvételekor. 

“Oké, értem, de honnan tudjam, hogy milyen ebike való nekem?”

Néhány fontos kérdés megválaszolása után viszonylag könnyen kiválaszthatod a típust, majd segítségünkkel gyorsan le tudjuk szűkíteni a lehetséges opciókat. Annyit már biztosan tudsz, hogy a tisztán elektromos hajtású kerékpároknál nincs szükség emberi erőre, felülhetsz és egy gázkarhoz hasonló karral határozod meg a tempót, a pedelec esetén azonban a motor és az általad kifejtett erő együttesen adják a haladást, a motor csak rásegít, magától nem megy. Léteznek pedál- és nyomatékszenzoros bringák is — mi elsősorban utóbbiakat javasoljuk (és forgalmazzuk). Típusok tekintetében lényegében ugyanazokból választhatsz, mint az analóg kerékpárok esetén: városi, túra (crosstrekking, trekking), mountain bike (hardtail és összteleszkópos verziók, 27.5” és 29” méretben), speed (országúti és fitness), cargo (teherszállításra alkalmas). Utóbbiak esetén fontos kiemelni, hogy 2022-ben az ecargo bicikliket is kedvezményesen szerezhetsz be céged részére

Te mire költenél el inkább 180.000 forintot?

Egy néhány napos bringatúra Szlovénia festői szépségű hegyei között vagy a turisták ezreit vonzó osztrák Alpokban? Vagy éppen egy nagyobb teljesítményű, drágább ebike-ot választanál a nyertes pályázattal a kezedben? Pályázz és bringázz! Fektess az egészségedbe, töltsd aktívabban a napjaid, óvd a környezetet, töltődj fel új élményekkel, ismerj meg új helyeket, embereket két keréken, elektromos biciklin!

Tygon tayen

Azért vagyunk, hogy segítsünk! Tényleg!

Ha a fentiek alapján úgy érzed, Neked szól a PEDELEC-2022, mindenképp érdemes tovább olvasnod, ugyanis a teljes pályázati felhívás néhány — szerintünk — kiemelten fontos részletét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. Az alábbi kérdésekre adunk választ: kik pályázhatnak és kik nem jogosultak a támogatásra, mikor, hogyan, hol lehet pályázni, milyen műszaki követelményeknek kell megfelelnie a kerékpárnak, a támogatói döntésről, valamint arról, hogy mi a pontos folyamata a beszerzésnek. 

Támogatás igénybevételére jogosultak és támogatott tevékenységek köre 

Jogosult pályázatot benyújtani az a természetes személy, aki 

        a) rendelkezik magyarországi lakóhellyel és magyar adóazonosító jellel; 

Nem jogosult pályázatot benyújtani, aki 

        a) nem természetes személy; 

        b) nem rendelkezik lakcímkártyával igazoltan érvényes magyarországi lakóhellyel (állandó lakóhellyel és/vagy ideiglenes tartózkodási hellyel); 

        c) a pályázat benyújtását megelőzően az elektromos rásegítésű kerékpár beszerzést már végrehajtotta; 

        d) nem rendelkezik magyar adóazonosító jellel; 

        e) a pályázattal érintett tranzakcióban a kereskedő cég vezető tisztségviselője, vagy tulajdonosa; 

        f) az államháztartásról szóló CXCV. törvény 48/B. § (1) bekezdés a), b), és c) pontjában szerepeltetett személyek; 

        g) az a regisztrált kereskedő, aki az elektromos rásegítésű kerékpárt a pályázat keretében önmagától kívánja megvásárolni;

h) magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki az adott tárgyban korábban a PEDELEC-2020 kódszámú pályázati kiírás keretében támogatási igényt, pályázatot nyújtott be és az elnyert támogatást felhasználta - a támogatás összege folyósításra került -, továbbá amennyiben az elektromos kerékpár beszerzését követően, mint Kedvezményezett a fenntartási időszak alatt a Támogatói Okiratban rögzített kötelezettségeit megszegi, mindaddig, ameddig visszafizetési kötelezettségét (támogatás kamatokkal növelt teljes összegét) nem teljesíti (kivéve fenntartási időszak alatt totálkáros eseménnyel érintett, támogatással beszerzésre került elektromos kerékpár esetében). A pályázat elutasítását eredményezi, ha a pályázatot nem a támogatás igénybevételére jogosult nyújtotta be. Azok a pályázatok, melyek nem felelnek meg az előírt jogosultsági követelményeknek, elutasításra kerülnek.

A pályázatok benyújtásának ideje, módja, helye 

A pályázatok benyújtására a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség. A pályázatok benyújtására 2022. április 14. napjától 2023. április 14. napig van lehetőség. Figyelem! A nem megfelelő időszakban benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén a pályázatbenyújtó felületen hirdetmény kerül közzétételre a pályázati kiírás felfüggesztésének/lezárásának pontos idejéről. Pályázat a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével, és a szkennelt dokumentumok csatolásával. 

Az elektromos rásegítésű kerékpárokra vonatkozó műszaki követelmények 

Jelen kiírás szerinti támogatást kizárólag az EN 15194:2017 (MSZEN 15194:2018) szabványnak megfelelő, 250 W vagy annál kisebb legnagyobb folyamatos névleges teljesítményű , elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, legalább 26” (összecsukható kerékpár esetén legalább 16”) kerékméretű kerékpárokra lehet igényelni, amelyeknél a motor kikapcsolódik, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, illetve teljesítménye a jármű sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd mielőtt elérné a 25 km/h sebességet, a motor leáll. 

További műszaki követelmények: 

  • kerékpár maximális tömege: 30 kg; 
  • külső gumi maximális szélessége: 60 mm; 
  • kerékpáron gázkar nem lehet; 
  • akkumulátor nem tartalmazhat ólmot. 

A fenti műszaki követelményeket teljesítő elektromos rásegítésű kerékpárok tájékoztató jellegű listája a pályázati portálon a https://elektromobilitas.humda.hu elérhetőségen található meg. 

Támogatói döntés 

A pályázati kiírás II/1. pontjában meghatározott benyújtási időszakban benyújtott pályázatok esetén a benyújtás napját követő naptól számított 30 munkanapon belül a Támogató dönt az előterjesztett pályázatok: 

  • támogatásáról; 
  • elutasításáról. 

Ezen határidőbe nem számít bele a hiánypótlásra irányuló felhívás megküldésétől annak teljesítéséig, illetve a tisztázó kérdés feltételét követően a tisztázó kérdésre adott válasz benyújtásáig eltelt időszak.

A beszerzés és a Támogatás igénybevételének folyamata 

A Kedvezményezett köteles a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelően, az előírt határidőn belül a regisztrált kereskedőtől beszerezni az elektromos rásegítésű kerékpárt. A vételárba az Engedményezési szerződéssel engedményezett összeg (maximum a Támogatás összege) beleszámít. A regisztrált kereskedő által kiállított – értékesítésére vonatkozó – számla összegének a támogatás összegével csökkentett részét a Kedvezményezettnek a regisztrált kereskedő részére kell kiegyenlítenie. Az elektromos rásegítésű kerékpár átvételére a Kedvezményezett és a regisztrált kereskedő közötti Engedményezési szerződés aláírását követően kerülhet sor. A Kedvezményezett a megrendelés leadását és annak visszaigazolását követően az Engedményezési szerződés aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy az engedményezett összeg (maximum a Támogatás összege) a regisztrált kereskedő részére kerüljön utalásra Támogató részéről. A felek az engedményezési szerződéssel nyilatkozatot tesznek, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása egyik félnek sem, kivéve, ha arra az illetékes adóhatóság fizetési könnyítést engedélyezett. A támogatás finanszírozásának módja utófinanszírozás. 

A Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 180 nap áll a Kedvezményezett rendelkezésére a műszaki követelményeknek megfelelő elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére. Amennyiben a Támogatói Okirat hatályba lépéstől számított 180 napon belül az elektromos rásegítésű kerékpár beszerzés nem valósul meg, a Támogató a Támogatói Okiratot visszavonhatja, melynek következtében a támogatás a továbbiakban nem használható fel.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
719 990 Ft - 879 990 Ft
Alkategória
Vázméret
Motor működési elve
Gyártó
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Motor elhelyezkedése
Motor gyártója
Fék típusa