Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Kisokos

A Meridát a Berguson támogatásával minden kerékpárosnak bátran ajánljuk. A Merida , mely mára világszerte a minőségi kerékpárt gyártó cégek élvonalába tartozik, népszerűségét 30 éves tapasztalata mellett a folyamatos fejlesztéseknek köszönheti, valamint annak, hogy a kerékpáros sport támogatójaként számos kerékpáros eseményen, versenyeken is képviselteti magát.

Amennyiben kerékpárvásárlás előtt állsz és még nem döntöttél, a Berguson az alábbiakban a Kellys kerékpárok világát és főbb jellemzőit mutatja be abban a reményben, hogy a jövőben egy igazi sportos és minőségi kétkerekűn tekerhess.

A Gepidára méltán lehetünk büszkék, mert noha kevesen tudják, a Gepida egy 25 éves magyar kerékpármárka, termékeinek minősége hazai tervezők és fejlesztők áldozatos munkájának gyümölcse. Egy Gepida kerékpár vásárlásakor az is egy lényeges szempont, hogy nem csupán egy kiváló minőségű kerékpár boldog tulajdonosai lettünk, hanem vásárlásunkkal a magyar gazdaság fejlődését is támogatjuk.

Egy kerékpáros számára a megfelelő ruházat átgondolt összeválogatása minden évszakban kihívást jelent. Persze, ha egy idő után kialakul a saját stílus, esetleg egy-egy márkához való ragaszkodás, mindjárt könnyebb a helyzet. Sok múlhat azon, mekkora összeggel számolhatunk, amint azon is, milyen sűrűn használjuk a kerékpárt.

Akik sokat bringáznak, tudják, hogy bármely évszakban hirtelen kialakulhat kisebb-nagyobb zápor, ami ellen jó, ha tudunk védekezni, más esetben perceken belül teljesen átázik a ruházatunk, és könnyen megfázhatunk.

A túrakerékpár nagyon jó választás lehet azoknak a bringásoknak, akik vagy munkába járáshoz keresnek kényelmes kerékpárt, vagy nagyobb távok megtétele, esetleg egy hétvégi piknikezés a céljuk. Minden esetben elégedettek lesznek a túrakerékpár adta élménnyel. Komfortos nyergével és üléspozíciójával, valamint praktikus kiegészítőivel kényezteti a kerékpárosokat.

A DH, vagyis downhill bicikli is a hegyikerékpározás egyik főszereplője, ráadásul a kezdetiek közül való, mikor még csak kezdtek rájönni, hogy az országút aszfaltjánál sokkal izgalmasabb terepek is léteznek. Akkortájt volt divatban az uphill is, ami azóta eléggé eltűnt, csak egy-egy verseny érdekességeként mutatnak meg a közönségnek.

Helytelen lenne azt állítani, hogy bringázni csak spéci öltözékben lehet. Bármilyen póló és nadrág is tökéletes, amennyiben nem akadályozza a biztonságos közlekedést, és lábunkat a mozgásban.

Az elektromos kerékpárral kapcsolatban – annak ellenére, hogy nálunk is egyre ismertebbé válik a biciklistársadalom körében – számtalan tévhit él. Sokan persze nem is hallottak róla, ha pedig mégis, többen téves információkkal rendelkeznek erről a típusról.

A kerékpáros gyerekülés biciklire szerelve nagyon jó és praktikus megoldást nyújt arra az esetre, amikor a család tagjai közösen szeretnének menni valamerre bringákkal, de a gyermek még nem tud önállóan csatlakozni a biciklizéshez, mert túl pici, vagy még bizonytalan a saját kétkerekűjével.

Hosszabb családi bringázás alkalmával nagyon jó szolgálatot tehet a dönthető biciklis gyerekülés, mely segítségével magunkkal vihetjük a bringázni nem tudó gyermeket is, és az sem okoz majd gondot, ha elpilled útközben.

Ha igazán fontos, kerékpárunk megőrzése, akkor az Abus minden szempontból nagyszerű választás, hiszen a cég közel 100 éves tapasztalattal rendelkezik, a speciális kerékpár zárak fejlesztésében és gyárásában. Igazi szakértelem, egyedi folyamatos fejlesztések, és innovációk jellemzik, a kerékpár zárak piacán.

Miért is hordjunk kerékpáros nadrágot? Biztosan sokak fejében felvetődik a kérdés, miért kéne speciális, az utcainál sokszor jóval drágább kerékpáros nadrágot viselni, miért nem jó, ha a sétáláskor hordott farmerben vagy más hétköznapi ruhában felpattanunk a bringára, és csak tekerünk-tekerünk...?

Valószínűleg sokan legyintenek a kerékpáros mez használatára, pedig ma már elképesztően széles kínálatból válogathatnak a bringások felhasználási terület és akár ízlés szerint, nem csak a profi sportolókat kényeztetik a gyártók a szebbnél szebb darabokkal.

A Bryton viszonylag friss cégnek mondható, még csak 2009 óta elérhető, mégis nagyon gyorsan megnyerte magának a kerekpárosok piacát. Hazánkban sokáig nem forgalmazták a termékeit, ezért az első bringások külföldi webáruházakból „vakon” rendelték GPS-es kerékpár kilométerórákat, de mivel a híre megelőzte a termékeket, megszavazták neki a bizalmat, és nem is bánták meg.

Az Abus cég 1924 óta működik, egy kis lakatos műhelyből indult útnak, August Bremicker családi házának pincéjéből. Ott kezdték gyártani és fejleszteni az Abus kerékpár lakatokat, zárakat. Az első terméket 1924-ben került piacra, egy, az akkori kor igényei szerint kialakított masszív vaslakat.

A bicikli vásárlás ma már igen nehéz feladat, hiszen a technikai újításoknak köszönhetően, a sokféle felhasználási mód és felszereltség nagyon nagy választékot eredményezett. Van azért pár szempont, amivel segíthetjük a bicikli vásárlás folyamatát, ezeket vesszük most sorra.

A Northwave egy olasz prémium márka, ami már többször letette névjegyét a kerékpáros cipők világában. Ha most kezdtél kerékpározni, és még nincs benne tapasztalatod, milyen érzés egy igazi bringás cipőben sportolni, itt az ideje, hogy megvedd életed első Northwave országúti cipőjét! Az olasz minőség garancia arra, hogy segítségével hatékony, de egyben kényelmes bringázásokban lehet részed. 

Amióta létezik kerékpársport, azóta léteznek a speciális bringás cipők is. Minden stílusnak, kerékpározási formának megvannak a saját igényei, így nagyon sokféle kialakítású, tudású és áru kerékpáros cipő létezik a piacon. A speciális igények és az igen széles paletta miatt felsorolásuk és elemzésük nagyon hosszadalmas lenne, ezért most csak azokat az alap dolgokat vesszük sorra, melyek minden bringás cipőre érvényesek.

Magyarországon nem kötelező a kerékpáros bukósisak használata, és sajnos sokan kampányolnak ellene is, mi ennek ellenére mindenképpen a sisak használatára ösztönzünk Titeket! A hölgyek a férfiaknál is kisebb számban hordják, talán csak a frizurájukat féltve, de jó tudni, hogy a kerékpáros legfőbb védelmét a sisak nyújtja!

Van valami nagyon hangulatos ebben a képben. Nem lenne ez a kép ugyanaz, ha a pöttyös ruha helyett egy testre simuló kerékpáros nadrágot mutatna, igaz? Szoknyában sokkal szebb, nőiesebb. 

A régi időkben, ha valaki kerékpárt szeretett volna vásárolni, egyszerű dolga volt, hiszen nem volt nagy választék kerékpárokból a piacon. Ma már mindenféle korosztály, magasság, kerékpározási stílus számára találhatunk külön kerékméretű kerékpárt. Lássuk, miről is van szó!

A biciklis rövidnadrág egy olyan technikai ruházat, melyet kerékpározáskor viselünk. Minden sportnak, tevékenységnek és élethelyzetnek megvan a saját ruhatára. Ezek a ruhadarabok biztosítják, hogy az adott tevékenység -pl. tárgyalás, vagy egy világkörüli túra- alkalmával maximális komforttal, az elérhető legnagyobb teljesítménnyel lássanak el minket. Tevékenységeink viseletei között átmenetek létezhetnek, de abban biztosan egyetértünk, hogy egy tárgyalásra nem ülhetünk be koptatott farmerben.

A trekking bicikli jó szolgálatot tehet, ha nagyobb távot kell megtennünk, vagy a munkába járást szeretnénk megkönnyíteni, esetleg egy hétvégi kiruccanáshoz keresünk megfelelő kerékpárt. A trekking bicikli mindegyik esetben jó választás. Gyárilag szerelt praktikus kiegészítőivel és komfortos nyergével nem érezzük egyik tevékenységünk közben sem kompromisszumnak. Az alábbiakban bemutatjuk, mi mindent érdemes dióhéjban tudni a trekking bicikli kapcsán.

Férfi vagy női kerékpáros cipő? Férfi kerékpárosoknak igen könnyű dolga van, ha kerékpáros ruházatot vagy kerékpáros cipőt kell vásárolnia. Az összes gyártó teljes termékpalettája szinte kivétel nélkül az ő igényeiknek megfelelően készül. Szerencsére ma már kaphatóak női kerékpáros cipők is, amit azon kerékpárversenyző hölgyeknek köszönhetünk, akik már letették névjegyüket ebben a javarészt férfiak-uralta technikai sportban.

Az összecsukható bicikli sokunkban régi emlékeket idéz fel, s vele együtt a régi Csepel Camping kerékpárt. Az már nagyon rég volt, azóta sokkal praktikusabbá, kényelmesebbé tették a fejlesztők a kisméretűre összecsukható biciklit.

Egy eléggé megosztó téma következik, a bukósisakok. Hogy miért is annyira megosztó? Budapest a kifejezetten forgalmas városok közé tartozik, ennek ellenére az itt megfigyelt kerékpárosok csupán 20,5 %-a visel bukósisakot a Magyar Kerékpárosklub aktivistái szerint, ezen belül is inkább a férfiakra jellemző.

Ahogyan a többi gyerek kerékpárnál, a 24" biciklinél is a 24-es szám a kerékméretet jelenti. Pár évvel ezelőtt még ez volt az utolsó méret a kisbiciklik között, ma már ezt a szerepet a 26-os kerekű kerékpárok félig-meddig átvették.

A gyermek kerékpárok méretezése kevésbé tud megtévesztő lenni, mint a felnőtt kerékpárok esetén, ahol a méretek collban történő megadása a hihetetlen nagy váz- és kerékméret-választék miatt sokszor nehézkes eligazodáshoz vezet. Ezzel szemben a kicsiknek szánt kerékpároknál legtöbbször egyféle méretben kapható az adott bringa, ezt úgy is jelölik, hogy "one size". 

A gyermek kerékpár kiválasztásában is első körben ez a két adat segíthet: a kerékméret és a vázméret. Általában ezeket collban adják meg. Felnőtt kerékpár esetén ez elsőre megtévesztő lehet a mai széles választék miatt, azonban a gyermek kerékpároknál sokkal egyszerűbb a helyzet, mivel legtöbbször egy méretben kaphatóak (one size).

Egy kerékpár kiválasztásában általában két adat segít minket: kerékméret, és a vázméret, amit szokás szerint általában coll mértékegységben adnak meg. A felnőtt kerékpároknál ez félrevezetőnek tűnhet, pláne a ma kapható hatalmas kerék- és vázméret-választék miatt. 

A kerékpársport sem olcsó mulatság, ráadásul ha a szülők úgy látják, gyermekük nem, vagy csak nem hosszú ideig fogja használni a tanulókerékpárját, felvetődhet a kérdés, vajon megúszható-e a bolti teljes árnál olcsóbban, azaz: miként szerezhető be futóbicikli olcsón?

A tanuló biciklit a legkisebbeknek ajánljuk, már a méretükön is látszik, hogy az egészen kicsi gyermekek "közlekedési eszköze" ez. Lényegében egy mini bringa, általában 12"-es kerékmérettel, pedálok nélkül, amit a gyermekek lábbal a földön hajtanak.

Sokan sajnos nincsenek tisztában azzal, miért is viselünk biciklis szemüveget tekerés közben. Nem, bizony nem a divat miatt, nem is nagyzolási hóbort, vagy feltűnési viszketegség miatt. A szemünk bringázáskor nagyon sok hatásnak van kitéve, amik ellen védenünk kell, ezért sokféle szempontot kell figyelembe vennünk, amikor biciklis szemüveg vásárlására készülünk.

Az első dolog talán, ami a maszk szó hallatán az embereknek eszébe jut, az a háztartási boltban is kapható, egyszerű, gumipántos, vagy a festők (szobafestők, autófényezők) komolyabb szűrőbetétes maszkja. A biciklis maszk kifejezés említésére az első, amire gondolhatunk, az a városi forgalomban használt szűrőmaszk, talán csak utána jut eszünkbe a télen kerékpározók hideg ellen védő kiegészítője.

Tudtad, hogy a gyári felszereléssel vásárolt bringa ára 30%-kal olcsóbb, mint ha saját magad által válogatott kerékpáralkatrészeket szereltetnéd választott bringavázadra? Ez ne vegye kedved tőle, és derítsd ki alábbi cikk segítségével, hogy mit érdemes tudni a kerékpáralkatrészekről!

Vajon miben különböznek a férfi és női kerékpáros ruházat egyes darabjai, és miért nem megoldás a hölgyek számára, ha a férfi ruházat kisebb méreteit választják? A hölgyeknél a legfontosabb elsősorban a dizájn, a ruházat színe, mintája. Passzolnia kell a többi ruházathoz, kiegészítőhöz, és természetesen a kerékpárhoz is.

Amikor a folding kerékpárról beszélünk, eszünkbe jut a Csepel régi Camping kerékpárja, amihez sok szép emlék is fűződik. Talán emiatt nehéz is elképzelni, hogy egy folding kerékpár másmilyen is lehet, pedig ama bizonyos "kemping" bringa már csak távoli rokonságban áll a mai, sok fejlesztésen átesett összehajtható kerékpárokkal. A mai változatok sokkal praktikusabbak és kényelmesebbek lettek.

Jó tudni, hogy ha valaki a közeli boltba való elugrásnál hosszabb távokon használja kerékpárját, akkor bizony érdemes beszereznie a kifejezetten erre a célra gyártott bringás nadrágot. Ez természetesen mindenkinek saját döntése kell, hogy legyen, amit valószínűleg meg is hoz, miután a következőket tapasztalhatja a hétköznapi viseletben tekerések közben:

A kerékpárosok egy része még mindig a sima, hétköznapi pólóban teker munkába/boltba, ennek oka lehet például, hogy nem szeretnének feltűnő, színes testhezálló biciklis mezt felvenni, illetve amit már korán megtanítottak nekik, hogy a 100 % pamut póló az ideális viselet. Van ebben némi igazság, de csak ami az utcai viseletet illeti, és maximum gyalogláshoz, vagy munkahelyen, de semmiképp sem aktívabb mozgáshoz, ami bizony izzadással jár.

Az a kerékpáros, aki mindeddig ellenállt, és nem vásárolt bringás kabátot, valószínűleg nincs tisztában annak számos előnyével. Az alábbiakban nekik segítünk a döntésben, és mindazoknak, akik még bizonytalan ok e téren.

Amikor a gyermek még pici ahhoz, hogy a családi bringázáshoz saját kétkerekűjével csatlakozzon, a szülők kerékpárjára szerelhető biciklis gyerekülés, amibe ültethetik a már ülni tudó kisgyermeket, vagy a nagyobbat is, ha inkább a szülők vinnék. Ehhez a gyermek biztonsága érdekében mindenképpen minőségi, megbízható ülést ajánlunk!  Az alábbiakban segítünk, hogyan válasszatok biciklis gyerekülést!

A bicikli vásárlás ma már igen nehéz feladat, hiszen a technikai újításoknak köszönhetően, a sokféle felhasználási mód és felszereltség nagyon nagy választékot eredményezett. Van azért pár szempont, amivel segíthetjük a bicikli vásárlás folyamatát, ezeket vesszük most sorra...

Kinek mi jutna először eszébe a bringás mezekről? Valószínűleg a versenyzők színes szponzor-logókkal teleaggatott speciális ruházata.

Számtalan okot tudnánk mondani, miért vásárolj webshopunkban, most összegyűjtöttük legnyomósabb érveinket...

Mikor megkérdezik tőlünk, mennyibe kerül egy kerékpár, nem tudunk olyan rövid, tömör választ adni, amilyenre a kérdezők vágynának. Hogy miért? Mert nagyon sok mindentől függ. Nézzük meg közelebbről, mi befolyásolja a kerékpár árakat...

Napjainkban kerékpárvásárlás esetén a hölgyeknek sokkal nehezebb eligazodniuk a számtalan típus között, mint régebben. Ennek megkönnyítésének érdekében a Berguson Kerékpár-kereskedés tapasztalatait felhasználva megpróbáljuk bemutatni az irányadó trendeket a női kerékpárok területén, egyben segítséget nyújtunk a megfelelő kerékpártípus kiválasztásához.

A kerékpárokra sokan csak, mint közlekedési eszközként tekintenek, és a tipikus városi, hagyományos vonalvezetést követő női, vagy férfi vázas kétkerekűekre gondolnak. Ez a beidegződés annak ellenére makacsul tartja magát, hogy mára a kerékpárok igen széles választékából válogathatunk akár hobbi, akár rendszeres napi sportolás céljából keressünk is bringát, a legújabb modellek között még olyan is akad, ami kifejezetten zsírégetés, alakformálás céljából lett kifejlesztve.

Mivel minden kerékpárral kapcsolatos területnek van saját speciális bringás cipője, először a felhasználási területet kell meghatároznunk, hogy mihez is keresünk cipőt.

Adódhatnak az ember életében olyan helyzetek, amikor kerékpárját valamilyen okból eladni kényszerül. Jobb esetben egy tetszetősebb kerékpárt nézett ki helyette, vagy más felhasználási területre vált, esetleg a gyermek kinőtte a kis kedvenc pótkerekesét, vagy egyszerűen másra kell a pénz.

A férfi kerékpár vásárlásának 3+1 szempontja   A férfi kerékpár kiválasztása ma már ugyanolyan nehéz feladat az urak számára, mint a holgyeknek a kerékpárjukhoz illő ruházat és egyéb kiegészítő megtalálása.

Női kerékpár, 5 tipp a vásárláshoz   A női kerékpárok már nem csak az egyedi festésükben, csajos színeikben különböznek a férfi társaiktól...

Használt kerékpár 5+1 tipp a vásárláshoz. Használt kerékpár vásárlásánál is a legfontosabb kérdés, hogy milyen típusú kerékpárt vegyek,és hol?