Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Városi kerékpár

17termék117
17termék117

NŐI VÁROSI KERÉKPÁR

Vajon mitől másak, miben különböznek a női városi kerékpárok a többi típustól? Hiszen mindegyiknek két kereke van, lábbal kell hajtani őket, ráadásul még a vázkialakításuk is hasonlít.

A rövid és egyszerű válasz a kérdésre az, hogy a városi kerékpár váza kényelmes és mély.

Ha viszont mélyebben bele akarjuk magunkat ásni a kérdésbe, akkor a legelső, ami feltűnik az eltérések terén, az maga a váz. Például. ha terepen, dombos, erdős területen akarjuk használni a biciklit, a váznak erősnek és masszívnak kell lennie, hogy bírja a kiképzést. Ezzel szemben a városi kerékpárok eleve sima betonútra lettek tervezve, így a tervezőknek nem kellett strapabíró és kemény anyagokban gondolkodniuk. A másik szempont, hogy a váza könnyen átléphetőnek kell lennie, hogy a kerékpárost a városi közlekedésben segítse. Autók miatt, zebráknál, lámpáknál sokszor meg kell állni, ilyenkor vesszük hasznát a mély vázkialakításnak. A szoknya, vagy egy feszesebb ruha nem szakad, kényelmesen át lehet rajta lépni. És az sem jelenthet problémát, ha egy figyelmetlen gyalogos, vagy autós miatt kell hirtelen megállni.

A másik előnye a kényelmességében rejlik. Nem kell ráfeküdni a kormányra, szinte egyenes háttal lehet menni vele a vázkialakítás miatt, ennek köszönhetően nincs derék- és hátfájás, vagy kézzsibbadás. A városi kerékpárok igen széles választékkal rendelkeznek. A különböző modelleket többféle felszereltség, eltérő kerékméretek jellemzik. 20, 24, 26, 28 collos kerékméretek között válogathatunk. A megfelelő kerékméret kiválasztása mindig a kerékpáros magasságának függvénye. Ha 160 cm-nél alacsonyabbak vagyunk, akkor a 26 collos, vagy annál kisebb méret a legideálisabb. Ha viszont ennél magasabbak, ebben az esetben a 28-as kerékméret a megfelelő választás.

Alapfelszereltség

A női városi kerékpárok alapfelszereltsége az árától függ. Lengéscsillapítóban, váltóban, dinamóban, a váz kialakításában sokféle műszaki megoldás létezik. Ami minden kerékpáron megtalálható, az a csomagtartó, ami jól jön bevásárlás esetén a szatyor, táska rögzítésében, illetve a sárvédő, hogy a ruhánk tisztaságára vigyázni tudjunk. Valamint a kitámasztó, ami a parkolásunk módját könnyíti meg, így nem kell állandóan valamiféle póznához kikötni, vagy falhoz támasztani. Természetesen itt is igaz, hogy minél drágább a kerékpár, annál több és jobb felszereltséggel rendelkezik.

Amit feltétlen tudni érdemes

A női városi kerékpárok nem gyorsaságra, hosszú távok megtételére, vagy túrázásra lettek kialakítva. Mivel a városokban ritkán vannak hegyek, 18, vagy 21 sebességes váltórendszert rajtuk nem találni. Emiatt a láncváltósok 6, vagy 7 sebességesek, az agyváltós modellek pedig 3, vagy 7 fokozatúak. A drágább kerékpárok, mint például a trekking bringák, már komolyabb váltórendszerrel is fel lehetnek szerelve.

A női városi kerékpárok már csak a súlyuk miatt is képtelenek a száguldozásra. A számtalan kiegészítő miatt (sárvédő, kitámasztó, csomagtartó, agydinamó, teleszkóp) akár kétszer akkora súlyuk is lehet, mint az országúti társaiknak, és ezeket mind-mind a kerékpáros mozgatja. A vázkialakítás sem teszi lehetővé a száguldást, mivel a tervezése miatt nem kell a kormányra dőlni, így a légellenállás és a szembeszél miatt a kerékpáros nem tud nagyobb erőt kifejteni. Ez persze nem zárja ki, hogy akár hosszabb távokat is megtegyünk a kerékpárral, pusztán alacsonyabb sebességgel kell számolnunk. A kényelem szintje azonban maximálisan kárpótol.

A különböző modellek ismertetése

Gepida Reptila 300

Integrált kábelvezetés letisztulttá és elegánssá teszi, emellett az elegáns kerékpáros közlekedéshez nélkülözhetetlen felszerelés jellemzi. Az emelkedők leküzdését az agyváltója teszi könnyebbé.

Cube Elly Ride

Praktikus és stílusos, emellett egybegyúrva testesül meg benne a kényelem, a biztonság és a divatos forma. Technikailag kifogástalan kerékpár, mely a színre fújt alkatrészeknek köszönhetően bámulatos összhatást kelt.

Neuzer Brooklyn

Stílusos női városi kerékpár. Egy-egy kényelmesebb túrázásra is alkalmas, de igazából városi használatra lett kifejlesztve. Szinte teljesen karbantartásmentes, zárt láncvédő, 7 sebességes Shimano Nexus agyváltó, merev villa jellemzi. A felettébb ballonos CST Zeppelin külsők a defekt esélyének szinte teljes kiküszöbölése mellett maximális komfortérzetet nyújtanak. Az éjjeli láthatóságot az első-hátsó lámpa, és fényvisszaverő csík garantálja.

Kellys Royal Dutch

Mindennapi közlekedésre alkalmas az elegáns városlakók számára. A masszív első és hátsó csomagtartók segítségével a csomagszállítás is maximálisan megoldható, de akár színházba is mehetünk vele.

Gepida Classic

A stílusos városi közlekedés ékköve. A jó minőségű lámpáknak és a fényvisszaverő elemeknek köszönhetően 360 fokos láthatóságot garantál, és hosszú távon is kényelmes tekerést tesz lehetővé az optimalizált vázgeometria. Exkluzív megjelenését az igényesen megválogatott összetevők teszik lehetővé.

Gepida Bleda 200

Az egyik legpraktikusabb példája a közlekedési eszközök kombinálására ez az összehajtható kerékpár. Még egy kisméretű autó csomagtartójában is kényelmesen elfér, és a vonatközlekedés során sem kell külön vonatjegyet váltani. Háromsebességes agyváltóval felszerelt, így dombos területen is bátran használható.

Kellys Arwen Dutch

Szinte piacra járásra tervezték. Elmaradhatatlan kerékpárkosár, gyönyörű színek, igényes kiegészítők jellemzik ezt a városi kerékpárt.

Neuzer Summer

Csinos kerékpár elsősorban hölgyek számára. Munkába járásra, gyerek utaztatására az óvodába ideális választás. Sok gondoskodást nem igényel, ami a 3 fokozatú Shimano Nexus agyváltónak köszönhető. Az első, levehető kosár kisebb csomagok szállítására alkalmas, a hátsóra nagyobb táskákat, gyerekülést lehet felszerelni.

Le Grand Lille 4

Több mint egy városi kerékpár. A mindennapi közlekedéshez, de akár túrázáshoz ideális társ gyönyörű dizájnnal és lehengerlő funkcionalitással. Ebbe a stílusba azonnal bele lehet szeretni, hogy aztán a felhasználó szíve csücske maradjon mindörökre.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Ajánlott testmagasság
165 - 183
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Fék típusa
Termék státusza