Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Üzletszabályzat - Vásárlói tájékoztató

Üzletszabályzat - Vásárlói tájékoztató

Kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el, esetleges kérdésével forduljon bizalommal az oldal üzemeltetőjéhez.

Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Berguson Korlátolt Felelősségű Társaság (Berguson Kft.), mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó (a továbbiakban: szolgáltató) által üzemeltetett https://berguson.hu internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön, a megrendelésének jóváhagyásával az alábbi szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet , valamint a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet előírásainak figyelembe vételével készült.

 

Céginformációk:

Cégnév:

Berguson Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:

1035 Budapest, Vihar u. 12

Adószám:

13377946-2-41

Cégjegyzék szám:

01-09-732177 (Fővárosi Cégbíróság)

A Budapesti Kereskedelmi Iparkamara tagja.

 

Felügyeleti szervek:    

Budapest III. ker. Polgármesteri Hivatal Jegyzője

1033 Budapest, Fő tér 3.

Tel: +36 1 388 77 60

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel: +36 +36 1 411 0115

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Tel: +36 1 488 21 31

 

Online Dispute Resolution 

 

Elérhetőség, árurendelés, érdeklődés, tanácsadás:

rendeles@ berguson.hu

Tájékozódás, megrendelés:

00-24 óráig

 

Ajánlatadás, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei

Az oldalainkon szereplő termékeknél feltüntetett árak ajánlati árak, amelyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Megrendelés esetén ezeken az árakon történik a visszaigazolás. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Oldalunkon előzetesen regisztrált és nem regisztrált felhasználók - cselekvőképes természetes, ill. jogi személyek- adhatják le rendeléseiket. A Megrendelő és a Szolgáltató között, mint távollévők között kötött szerződés, a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint akkor jön létre, amikor a leadott és megerősített rendelést e-mailben kollégáink visszaigazolják a Megrendelőnek. A Szolgáltató kötelezettséget vállal a megrendelés tárgyában a tőle elvárható legkörültekintőbb magatartás tanúsítására, a Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.

A beérkező megrendeléseket iktatjuk, azokat kizárólag a kollégáink által e-mailben történő visszaigazolást követően tekintjük kölcsönösen elfogadott írásbeli szerződésnek; ezen szerződések (megrendelés + visszaigazolás) utólagosan visszakereshetők.

 A szerződés oly módon jön létre, hogy a Megrendelő a webáruházban kiválasztott tételeket elektronikusan megrendeli. A megrendelési folyamat során a Megrendelő megismeri a termékeket, annak paramétereit, tulajdonságait és jellegzetességeit, az árakat és fizetési feltételeket és az áru átvételének módját. A megrendelés érvényesítésekor a Megrendelő elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF, jelen dokumentum.)

A Berguson Kerékpárüzlet webáruháza egy virtuális katalógus, nem az üzlet készletlistáját tükrözi, ezért a rendelés megerősítésétől számított 1 munkanapon belül e-mailben jelezzük a Megrendelő felé, hogy a rendelését pontosan mely időpontban tudjuk teljesíteni, vagy ha valamely oknál fogva a rendelést nem tudjuk teljesíteni, erről is e-mailben értesítjük a Megrendelőt. Ebben az esetben a rendelésben szereplő kerékpár helyett több hasonló típust ajánlunk a Vevőnek, melyek közül tetszés szerint kiválasztható a megfelelő kerékpár, vagy törölhető a rendelés. A csomagokat az egyeztetést követően 1-5 nappal adjuk fel. A csomag feladásának tényéről minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket.

Amennyiben személyesen veszi át a kerékpárt, az átvétel pontos dátumáról is minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Ezen időpont előtt nem vehető át a kerékpár!

 

Felelősség elhárítása:

Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek.

A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért az üzlet nem vállal felelősséget.

Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk.

A berguson.hu webáruház nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

A hazai forgalmazók készletlistái, katalógusai alapján előforduló pontatlanságokért

 

Teljesítés és elállás

A berguson.hu webáruházon történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül (berguson.hu.hu címen), lakcímre, vagy egyéb címre történő kiszállítással, illetve telephelyünkön történő személyes átvétellel.

Az internetes felületünkön olvasható vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, illetve olyan nyilatkozatnak, mely szerint az adott termék korlátlan mennyiségben állna rendelkezésre.

A webáruház internetes felületén feltüntetett képek a vonatkozó termék lényeges tulajdonságát hivatottak bemutatni, helyenként illusztrációk, vagy egyéb felszereléseket is tartalmaznak.

A termékkínálatunk jellemzőit a konkrét árucikk termékjellemzők oldalából ismerheti meg részletesen.

A csomagküldésre kerülő kerékpárokat a DPD Hungária Futárpostai Csomagküldő Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság által juttatjuk el a megrendelésben megadott címre. Ebben az esetben a megrendelés során a megjegyzés mezőben megadható a kiszállítás pontosabb időpontja (pl.: délelőtti, vagy délutáni kézbesítés, telefonos egyeztetés a futárral), melyhez a futár a lehetőségekhez képest próbál minél jobban igazodni. A telefonos egyeztetés nem az előre történő hely és időpont egyeztetésére szolgál, hanem arra, ha a címzett a megadott címen más módon nem érhető el, csak telefonon.

 

Teljesítésnek az áru átvétele számít, ezért kérjük, feltétlenül győződjön meg átvételkor:

    a csomagolás sértetlenségéről,

    az áru épségéről, és mennyiségéről

    valamint a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek és árak egyezőségről

 

Eltérés esetén mielőbbi, maximum két munkanapon belüli visszajelzést kérünk.

A csomagban minden esetben megtalálható a garancia füzet és a számla, amely a megrendelő nevére és címére lesz kiállítva. Amennyiben ettől a vásárló el akar térni, kérjük azt a regisztrációkor adja meg a "számlázási adatok" alatt.

A teljesítés dátuma az áruhoz mellékelt számlán szerepel.

A számla megőrzése fontos, mert mennyiségi vagy minőségi kifogás kezdeményezéséhez feltétlen szükséges. A vásárló jogosult az áru átvételétől számított 14 napon belül a szerződéstől elállni. Erről a szándékról e-mailben és telefonon jelzést kérünk! Ebben az esetben az áru és az elküldött számla visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia és a visszajuttatás minden költsége a vevőt terheli. A vételárat csak sértetlen állapotú áru esetében tudjuk visszatéríteni.

 

Fizetési mód és díjszabás

A fizetés általánosságban az áru átvételével egyidőben a szállító cég képviselőjének készpénzzel történik. Ettől eltérni (pl.: előre utalás, stb.) külön írásbeli megállapodás alapján lehetséges.

Szállítási költség nincs! Díjmentesen szállíttatjuk a megrendelt kerékpárokat Magyarország egész területén.

A kerékpárokat a szállításra alkalmas dobozban, szakszerűen üzembe helyezve (használatra készen) szállíttatjuk házhoz, csak az első kereket, a kormányt és a pedálokat szereljük ki, mivel a DPD kizárólag így tudja szállítani a csomagot. Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzetet csatolunk.

A legfontosabb tudnivalók a berguson.hu webáruházban vásárolt kerékpárokról

A kerékpárok 1 hónapos garanciális szervizelését 1 hónap, vagy 50-100 km megtétele után (maximum 2 hónap) a budapesti Berguson Kerékpár üzlet díjmentesen elvégzi, telefonos időpont egyeztetés után (Tel.: +36 1 368 42 51). Ha nincsen lehetőség a szolgáltatást igénybe venni, abban az esetben is javasoljuk az említett használat után, a kerékpár szakszervizben történő átnézetést.

Ha működésbeli, vagy minőségi kifogás lép fel a kerékpárral szemben, ezt e-mailben az rendeles@berguson.hu címen, vagy telefonon a +36 1 368 4251 számon, hétköznap 14-18h-ig jelezheti felénk.

 

Jótállás, szavatosság

Általánosságban minden általunk értékesített kerékpárra 12 hónap időtartamú jótállást adunk, a 49/2003 (7 hó 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (9 hó 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997 évi CLV fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint. A garanciajeggyel rendelkező termékek esetében az abban foglaltak érvényesek, melyek megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

A berguson.hu webáruházban vásárolt kerékpárok garanciális ügyeinek kivizsgálása, javítása, megoldása kizárólag a webáruházat működtető budapesti Berguson Kerékpár Üzletben történik előzetes egyeztetés után!

A kerékpár a tartós fogyasztási cikkek körébe tartozik. A legfontosabb tudnivalók a tartós fogyasztási cikkek garanciális kérdéskörével kapcsolatban:

A jótállás időtartama 1 év. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre ennél kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, akkor azok az érvényesek!

A jótállás a kerékpár a berguson.hu webáruház  által történő feladásának napjával kezdődik és az aznapi dátummal kiállított számlával és jótállási jeggyel bizonyítható!

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Kerékpárház köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Vállaljuk, hogy a garanciális ügyintézésre visszaküldendő kerékpárokért/alkatrészekért előzetes egyeztetés után futárt küldünk, aki a csomagot részünkre eljuttatja. Ennek feltétele, hogy a termék a DPD Hungária Kft. üzletszabályzatában meghatározott módon be legyen csomagolva. A szállítás díja a fogyasztót terheli! A termék, fogyasztóhoz történő visszajuttatásának költségét webáruházunk átvállalja.

 

Garanciát kizáró okok:

-A kerékpárok otthoni, szakszerűtlen szerelési hibájából adódó meghibásodások, károk.

-A külső gumi kopására, külső behatásból eredő hiba.

-A belső gumik sérülése.

-A kerekekben keletkező deformációk (nyolcas, stb.).

-A hátsó váltó felcsavarodása.

-A bowdenek nyúlásából adódó váltó és fék elállítódása.

-Előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása.

-Természetes elhasználódás következtéből adódó kopások.

-Nem rendeltetésszerű használat.

 

Adatvédelem

A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.

Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pl.: a szállítást végző cégek). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

 

Vásárlói érdekvédelem

Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap elején feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet.

A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999 (2 hó 5.) szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.

 

 

Jó kerékpározást kívánunk! 

Berguson Kerékpárüzlet és Szerviz 

Budapest, 2017.07.31.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

 

1      Az adatkezelési tájékoztató célja

 

Kérjük figyelmesen olvassa el a Tájékoztatót, annak érdekében, hogy megértse, hogy hogyan kezeljük a személyes adatait és megismerje az adatkezeléssel kapcsolatos jogait.

 

A Berguson Kft. adatkezelőként tiszteletben tartja mindazon személyek magánszféráját, akik számára személyes adatot adnak át és elkötelezett ezek védelmében. Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelet (679/2016 sz. rendelet, a továbbiakban: GDPR) 13. cikke alapján az az alábbi tájékoztatást adja:

 

A Berguson Kft. (1035 Budapest, Vihar. u. 12., a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Berguson Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://www.berguson.hu/adatvedelem címen és a Társaság székhelyén.

A Berguson Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikor történő megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

A Berguson Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Berguson Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A Berguson Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

 

2      Az adatkezelő adatai

 

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, a  +36 1 368 4251 és info@berguson.hu elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

A Berguson Kft. minden hozzá beérkezett e-mailt az személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével töröl.

 

Név: Berguson Kft.

Székhely: 1035 Budapest, Vihar. u. 12

Cégjegyzékszám: 01-09-732177

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 13377946-2-41

Telefonszám: +36 1 368 4251

E-mail: info@berguson.hu

Képviselő: Nagy András ügyvezető

 

2.1         Adatvédelmi tisztviselő

 

Név: Nagy András

Telefonszám: +36 1 368 4251

 

3 A kezelt személyes adatok köre

 

3.1 Regisztráció során megadandó személyes adatok

-          Név, telefonszám, e-mail cím, lakcím

 

Az érintett köteles legalább az alábbi személyes adatokat megadni:

-    név

-    telefonszám

Ellenkező esetben a kapcsolatfelvétel és ezzel együtt bárminemű szolgáltatás nyújtása, konzultáció, ajánlattétel lehetetlen, így szolgáltatásainkat ezesetben nem tudja igénybe venni.

 

Webshopban történő vásárlás esetén megadandó személyes adatok

-    Név, telefonszám, e-mail cím, lakcím, postázási cím

 

Az érintett köteles legalább az alábbi személyes adatokat megadni:

-    név

-    postázási cím

-    telefonszám

Ezen adatok ismerete nélkül nem áll módunkban a kiválasztott terméket kiszállítani.

 

Kerékpár kölcsönzése esetén megadandó személyes adatok

Az érintett köteles az alábbi személyes adatokat megadni:

-    Név

-    telefonszám

-    e-mail cím

-    lakcím

-     személyi igazolvány szám és az azon szereplő adatok fénymásolás útján/ igény esetén ez helyettesíthető útlevéllel, jogosítvánnyal, diákigazolvánnyal, forgalmi engedéllyel/

Ezen adatok ismerete nélkül nem veheti igénybe a kölcsönző szolgáltatásait vagyonvédelmi okok miatt.

 

3.2 Technikai adatok

 

A Berguson Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

-    az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);

-    hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

-    változatlansága igazolható (adatintegritás);

-    a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Berguson Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Berguson Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Berguson Kft. az adatkezelés során megőrzi

-a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

-a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;

-a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

 

3.3 Cookie-k (Sütik)

 

3.3.1 A sütik feladata

-információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

-megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

-megkönnyítik a weboldal használatát;

-minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

 

3.3.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a https://www.berguson.hu/ weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

 

3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A https://www.berguson.hu/ weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a https://www.berguson.hu/információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

 

3.4 Hírlevélhez kapcsolódó adatok

 

 

 

A hírlevélre való feliratkozáshoz a név és e-mail cím megadása kötelező, ami elengedhetetlen az üzenetek kézbesítéséhez. Az adatokat mindaddig kezeljük, ameddig azok törlését az érintett nem kéri. A leiratkozás lehetőségét minden hírlevélben egy közvetlen link biztosítja.

 

 

4 A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

 

Adatkezelés neve

Felhasználása

Jogalap

Megőrzési idő

Számviteli bizonylat kiállítása

számla kiállítása szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan

GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont

8 év

Kapcsolattartási adatok

Időpont egyeztetés, lemondások

GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont

1 év

Panaszkezelés

fogyasztói panaszok kezelése

GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont

 

5 év

Szerződéskötés

kölcsönzés

GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont

 

1 év

Fogyasztói adatok

webshopból történő vásárlás

GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont

 

5 év

Hírlevél küldés

ajánlás, új szolgáltatások

GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont

hozzájárulás visszavonásáig, de maximum 3 évig

Regisztrációs adatok

ügyfél-account létrehozása

GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont

1 év

 

 

Biztonsági kamera

vagyonvédelem

GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont

 

 

 

 

A számlákat jogi kötelezettség miatt legalább nyolc évig megőrizzük. A számlakiállítás alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje nyolc év.

A munkaviszony alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje: 50 év.

A kapcsolattartás céljából megadott adatok megőrzési ideje a kapcsolat fennállását követő maximum egy év.

Szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzése: öt év.

 

5 Az adatkezelés célja és jogalapja

 

5.1 Általános adatkezelési irányelvek

A Berguson Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk a Berguson Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

-          2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

-          Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) - a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

-          2013. évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

-          2000. évi C. törvény - a számvitelről (Számv. tv.);

-          2017. évi LIII. törvény - a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és

megakadályozásáról (Pmt.);

 

5.2.Az adatkezelés célja

Az adatkezelő az alábbi célokból végez adatkezelést a jogszabályokkal összhangban:

a)      kereskedelmi és kölcsönzési tevékenységünk nyújtásához kapcsolódóan a szolgáltatást igénybevevőinek adatait jogi kötelezettség teljesítése és ügyfélkapcsolat fenntartása céljából kezeljük;

b)      lehetséges ügyfelek számára marketingtevékenység;

c)  munkavállalók és pályázók adatainak kezelése;

d)  partnerek kapcsolattartói adatainak kezelése;

e)  ügyfelek megrendeléseinek teljesítése;

f)  belső adminisztráció megkönnyítése;

 

5.3 Az adatkezelés jogalapja

Az Ön személyes adatainak használatát az alábbiak alapozzák meg mint jogalapok:

a)      a számviteli jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása:jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont

b)      kapcsolattartás: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont. A partnerek munkavállalóinak, alkalmazottainak adatai esetében az adatkezelés jogalapja, érdekmérlegelés. Az adatkezelő jogos érdeke: üzletmenet folytonossága.

c)      munkavállalók adatainak kezelése: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b), c) pontok.

d)     szerződéses partnerek adatainak kezelése: jogalap GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont

e)      marketing tevékenység: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.

Marketing tevékenység céljából facebook oldal is üzemel, azonban önálló adatbázis létrehozása, profilalkotás nem történik.

f)       on-line regisztráció jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont

g)      biztonsági kamera üzemeltetése jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont. Az adatkezelő jogos érdeke: vagyonvédelem, munkavállalók esetében az Mt.-ben meghatározott munkáltatói jogos érdek.

 

6     Az adatok fizikai tárolási helyei

 

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a látogatás során generálódnak és melyeket a https://www.berguson.hu/rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag az https://www.berguson.hu/ fér hozzá.

Személyes adatait papír alapon is kezeljük a nyújtott szolgáltatáshoz szükséges mértékben, mely esetben a dokumentumokat a szükséges ideig a társaság székhelyén elzárt módon külön irattárban tároljuk.

 

7       Az adatok címzettjei

 

Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

Áruhitel igénybevétele esetén:

Név: Magyar Cetelem Zrt.

Székhely: 1062 Budapest, Teréz körút 55-57.

Cégjegyzékszám: 01-10- 043269

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 12201923-1-44

Telefonszám: +36 30274-5294

E-mail: Ujszaszi.Endre@cetelem.hu

Képviselő: Boda Péter és Gereben Judit más munkavállalók együttes cégjegyzési joggal

Kapcsolattartó: Újszászi Endre

 

Kerékpár lízing esetén:

Név: Grenkeleasing Magyarország Kft.

Székhely: 1139 Budapest, Váci út 91.

Cégjegyzékszám: 01-09- 870315

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 13731306-2-41

Telefonszám: +36 1235-7040

E-mail:

Képviselő: Nemes Krisztián ügyvezető

Kapcsolattartó: Nemes Krisztián

 

Webshopban történő bankkártyás fizetés esetén:

Név: SIX Payment Services (Europe) S.A. Magyarországi Fióktelepe

Székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 91-93. C. ép. fszt.

Cégjegyzékszám: 01-17- 000672

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 23106554-2-43

Telefonszám: +36 30/232-7290

 

E-mail: onlinesetup@six-payment-services.com

Képviselő: Mark Fitzgerald és Pawel Markowski együttes cégjegyzési joggal

Kapcsolattartó: Karcos Gergely

 

Boltban történő bankkártyás fizetés esetén:

Név: OTP Bank Nyrt.

Székhely: 1051 Budapest, Nádor u.16.

Cégjegyzékszám: 01-10- 041585

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 10537914-4-44

Telefonszám: +36 70/708-0147

E-mail: csipkerekig@otpbank.hu

Képviselő: Dr. Pete András Gábor és Dr. Kovács Tibor más munkavállalók együttes cégjegyzési joggal

Kapcsolattartó: Csipkereki Gábor

 

Futárszolgáltatás igénybevétele esetén:

Név: DPD Hungária Kft.

Székhely: 1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép.

Cégjegyzékszám: 01-09- 888141

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 13034283-2-42

Telefonszám: +36 20/368-2195

E-mail: g_kovari@dpd.hu

Képviselő: Czifrik Szabolcs ügyvezető

Kapcsolattartó: Kővári Gergő

 

Név: ATW Internet Kft.

Székhely: 1138 Budapest, Esztergomi út 66. fsz. 1.

Cégjegyzékszám: 01-09-736956

A bejegyző bíróság megnevezése:

Adószám: 13471868-2-41, HU13471868

Telefonszám: +36 16000289

E-mail: sales@atw.co.hu

Képviselő:

Kapcsolattartó: Császár Tímea

 

A partnerekkel kötött szerződések titoktartási záradéka kiterjed a GDPR által meghatározott adatvédelmi követelmények betartására!

 

8     Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a kötelező adatkezelések kivételével - törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

A Berguson Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

 

8.3      Helyesbítés joga

 

Az érintett kérheti a Berguson Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

 

8.4      Törléshez való jog

 

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Berguson Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

-          személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

-          az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

-          az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

-          a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

-          a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

-          a személyes adatok gyűjtésére  információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez,illetve védelméhez.

 

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a Berguson Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

-az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

-az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

-az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

-az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

8.6      Adathordozáshoz való jog

 

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

8.7      Tiltakozás joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

8.8      Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen - ideértve a profilalkotást is - alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

8.9      Visszavonás joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

 

8.10 Bírósághoz fordulás joga

 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

8.11.          Adatvédelmi hatósági eljárás

 

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

 

9     Egyéb rendelkezések

 

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Berguson Kft. a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte -személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.