Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

MTB 26”

5termék15
5termék15

Női MTB 26 kerékpár

A női MTB 26 kerékpár olyan sporteszköz, amit kifejezetten terepre fejlesztettek ki. Ezzel a kerékmérettel többféle stílusú kerékpár létezik, ezek nagyvonalakban a gyermek bicikli -ami lehetnek sport- ill. városi felhasználásra tervezett, klasszikus értelemben vett MTB (vagy terepkerékpárok), lehet merev vázas és összteleszkópos, férfi és többféle női vázas kivitelű, de még különleges, és speciális változatokat is egyaránt találunk.

A városi kerékpárokból fejlődtek ki a legelső MTB-ok, ezeket még merev villával, és acél merev vázzal készítették, és a ballonosabb, terepen is használható mintázatú gumiabroncsok jelentették a különbséget. A vázuk a trekkingéhez, vagy országútiéhoz hasonlított: nagy vázméret, és vízszintes felsőcső-kialakítás jellemezte őket.

Az igényeknek, az egyre bátrabb felhasználási módoknak, és a technológia fejlődésének köszönhetően ma egyik legnépszerűbb kerékméretű és stílusú bringának a MTB 26 kerékpár számít.

A MTB 26 a 27-es és 29-es társait megelőzően rengeteg fejlesztén ment keresztül, időrendben szinte lehetetlen is lenne besorolni a különbőző verziókat, ezért vehetjük úgy, hogy az összes alkotóeleme egyszerre fejlődött. A legnépszerűbb alumínium és karbon alapanyagok váltották fel a kezdeti acélvázat, ezáltal vált sokkal könnyebbé, és erősebbé, és még megfeleljen speciális igényeknek is. A klasszikus női vázkialakítású MTB 26 a férfi vázas kivitelek mellett főleg a belépő, túrázásra szánt modelleknél jelenik meg. Az utóbbi években pedig újfajta, sportos női vázzal is találkozhatunk, ami hasonlít a férfi váz formájára, ám annál rövidebb a különböző anatómiai felépítés miatt, ezáltal komfortosabb a hölgyek számára.

Rugós teleszkóp váltotta fel a MTB 26 merev villáját, ami később a motorsportból is ismert és átvett egyre komolyabb technológiákkal tovább fejlődött, és fejlődik mind a mi napig.

A gyors haladás gyors megállást von maga után, ezért – a motorkerékpároktól ellesett technológiák segítségével – rohamtempóban haladt a MTB 26 fékberendezéseinek fejlődése is. A V fékkel felszerelt, manapság használatos belépő hegyikerékpárokon és gyermekeknek szánt modelleken kívül a MTB 26 bicikliket könnyű és erős hidraulikus tárcsafékkel látták el. A MTB 26 kerékmérete a hegyikerékpározás történetének összes stílusában feltúnt már: a maraton versenyektől a DH versenyzésen és a vegyes felhasználásra kifejlesztett ATB (azaz all terrain bike) kerékpárokon át egészen az extrém dirt és triál kerékpárokig világhódító útját mindegyik ezzel a kerékmérettel kezdte.

A női MTB 26 peciális változata a fatbike. Kerékméretét tekintve ez is 26 colos, de extrém széles felnivel, és a hozzá tartozó nagyon ballonos gumival a sima MTB 26-tól már merőben eltér. Nagyon kis nyomásra fújva használják a gumiját, extra tapadást érve ennek segítségével. A homokos tengerpart és a havas táj számít leginkább a felhasználási területnek, hiszen a megfelelő stabilitást és biztonságot mindkettőnél a széles, anyag felületen tapadó gumi nyújtja, de mivel az extra ballonosság igen jó terepleküzdő tulajdonsággal is rendelkezik, ezért az itthoni hegyekben is egyre többször találkozhatuk ezzel a modellel is.

A női MTB 26 bármelyik stílusát nézzük is, mindegyiken több fokozatot találunk, a singlespeed kerékpárok kivételével, amelyek egy sebességesek, emellett széles áttételi tartomány, és sok fokozat áll a rendelékezésünkre. A belépő modellek esetén is 3x7 vagy 8 sebességes váltórendszerrel találkozunk, amely megfelelő áttételt nyújt, legyen szó városi közlekedésről, vagy hévégi túrázásokról egyaránt.

A női MTB 26 kerékpár tömege valahol a könnyű országúti, és a sok extrával felszerelt trekkingek között helyezkedik el, ami a kedvező árkategóriájú modellek esetén 15-16 kg-ot, a hobbi versenyzők kerékpárjainál, vagy a drágább összteleszkóposaknál 13 kg-ot, míg a versenyzők elit bringáinál 10 kg-ot jelent.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Ajánlott testmagasság
148 - 175
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Fék típusa
Termék státusza