Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

MTB 27,5”

25termék125
Hűségponttal is
megvásárolható
Cube Access WS női MTB 27,5" kerékpár
: Ezen a héten ingyen szállítással rendelheted
Kedvezmény : Ezen a héten ingyen szállítással rendelheted
Ajánlataink:
Ingyen szállítás, Akciós kerékpár
Elérhetőség:
Érdeklődj e-mailben
Rendelhető
234 990 Ft
Hűségponttal is
megvásárolható
Cube Access WS női MTB 27,5" kerékpár
: Ezen a héten ingyen szállítással rendelheted
Kedvezmény : Ezen a héten ingyen szállítással rendelheted
Ajánlataink:
Ingyen szállítás, Akciós kerékpár
Elérhetőség:
Érdeklődj e-mailben
Rendelhető
234 990 Ft
25termék125

Női MOUNTAIN BIKE 27,5 (MTB)

A nevéből is következik, hogy a mountain bike-ot hegyi, vagyis terepen történő kerékpározáshoz fejlesztették ki. Méltán népszerű típusnak számít, mert noha terepkerékpár, a strapabírásának köszönhetően városban is hasznos lehet, ha járdaszegélyek, kátyúk kerülnek okozhatnak fennakadást a közlekedős közben.

Minimum 21 sebességfokozatot állíthatunk a női mountain bike-okon. Általában első teleszkóppal felszerelve kerülnek ki a gyártók kezei közül, de a kategória belépő modelljeinél ez általában csak rugós villát jelent, aminek más a működési elve, és az állíthatóság terén is jóval kevesebbet képesek nyújtani. A drágább árkategóriájú modellek esetén már összteleszkópos MTB-változatokkal is találkozhatunk. Ez utóbbiak első és hátsó felfüggesztéssel is bírnak, így a keményebb terepen is még stabilabb kerékpározás élményével gazdagodhatunk.

A női MTB-modellek merevek, a kerekek vastagok, könnyű gyorsulás és jó a reakcióidő jellemzi őket. A belépő szintű hobbikategóriában gyakran V-fékes, a komolyabb női mountain bike-ok esetében pedig már kizárólag tárcsafékes kerékpárokkal találkozunk, amelyek egyaránt lehetnek bowdenes (mechanikus), vagy hidraulikus rendszerűek is. A női MTB-ok közti különbségek azonban nem itt, hanem a kerékátmérő terén érhető tetten.

A kerékátmérő nagyságát a bringák piacán hagyományosan colban szokás megadni, vagyis a boltok kínálatában 26”-os, 27,5”-os és 29”-os mountain bike-ok között válogathatunk. Az első női MTB-ok 26”-os kerékátmérővel készültek, ezek ma is keresetteknek számítanak. Hogy számunkra melyik lehet a legmegfelelőbb méret, azt a testi adottságainkon kívül az határozza meg, hogy a mountain bike-unkat milyen terepen, milyen dinamikával szeretnénk használni.

A férfiak esetében elméletileg a kimondottan magas, 185 cm-nél nagyobb termetű kerékpárosok számára a 29”-os átmérőjű kerék ajánlott. Hölgyeknél ez a magasság ritkábban fordul elő, de nekik sem kell kétségbe esni, ha bizonyos kompromisszumok megkötésével, de mindenki talál magának megfelelő kerékpárt. Alacsonyabbak is gyakran választják ezt a méretet, mert nehéz terepen könnyebben gurul, illetve a tapadása is jobb, viszont kevésbé dinamikus, és nehezebben lehet vele gyorsulni-lassulni, mint 26”-os kerékátmérőjű változatokkal. Sokan a 27,5”-os méretre esküsznek, mivel abból indulnak ki, hogy ez jelenti a megfelelő kompromisszumot a kisebb és a nagyobb átmérő előnyös tulajdonságai között.

Válassz Te is webáruházunkban egy szuper női Mountain bike-ot, vagy látogass el az Óbudán található Vihar utcai üzletünkbe, a számodra ideális kerékpárt munkatársaink szakértő segítségével egészen biztos, hogy megtalálod.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Ajánlott testmagasság
149 - 175
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Agydinamó
Fék típusa
Termék státusza