Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Cube

CUBE KERÉKPÁR - AVAGY A “KOCKA EL VAN VETVE”

 

A CUBE KERÉKPÁR CÉG ALAPÍTÁSA (TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS)

A Cube cég története1990-ben kezdődött. Az akkor 24 éves Marcus Pürner még közgazdásznak tanult, de közben folyamatosan kerékpározott. Saját bevallása szerint 15 éves korában mivel le akarta festeni a bringáját ezért szét kellett szednie. Viszont a festés után össze is kellett rakni, így az összerakás közben ismerkedett meg a kerékpár részeivel. Az igazi áttörés 1991-ben jött, amikor is már kerékpárokat kezdett forgalmazni, akkor még “Slickrock” néven. Ezek a kerékpárok Tajvanból érkeztek, és előszerelt állapotban voltak. A vállalkozáshoz Pürner a kezdő tőkét édesapjától kapta. Ekkor még egy 50 négyzetméteres garázsban folyt a munka. Az apja számára nem volt ismeretlen a kereskedelem és a gyártás, mivel irodabútorokat, székeket gyártott és forgalmazott.

A Cube név kiválasztásában nagy szerepe volt Marcus feleségének. Egy olyan nevet szerettek volna kitalálni ami jól hangzik a piacon, és nemzetközileg is érthető. Így lett a név a CUBE. A Cube nevet természetesen be is jegyezték mint márkanevet Európában. A kerékpárok összeszerelésének időpontja Németországban pontosan 1994. Innentől lehet igazán a Cube  hatalmas céggé való növekedéséről beszélni.

 

A CUBE KERÉKPÁROK GYÁRTÁSÁNAK FOLYAMATA

 

Maga a Cube kerékpárok gyártása a németországi Waldershof-ban található. A gyár állandóan, dinamikusan fejlődik. 2010 környékén a termelési terület 20.000 négyzetméter volt, mára ez a terület szám 40.000 négyzetméter-re növekedett. A cég alkalmazottainak száma közel 500 főt tesz ki. A vázak, mint a legtöbb esetben itt is Tajvanon készülnek, viszont a szellemi termék az igazi német. A legfontosabb a magas minőség biztosítása. A tervezés, a dizájn kialakítása, a gyártás, az összeszerelés, a csomagolás és a logisztika két szinten megy végbe a gyáron belül.

 

A CUBE GYÁR ALSÓ SZINTJE

 

Az első lépés a vázakon a kerékpár felcímkézése, illetve az alap dolgok felszerelése a bringákra. Ebben a fázisban minden Cube kerékpár kap egy egyedi vonalkódot, ami minden adatot tárol. Rajta van a kerékpár váz száma, és még az is hogy melyik országba kell, hogy megérkezzen a kerékpár. Ez után belerakják a vázba a kormánycsapágyat és a középrészt is. Szintén itt fűzik a kerekeket is, ami a Cube esetében a kerekek 95%-át jelenti, amit saját maguk fűzik. A legtöbb esetben ez is gy szuper gép végzi, de speciális kerekeknél kézi fűzést is végeznek.

 

A CUBE GYÁR FELSŐ SZINTJE

 

Ide érkeznek a már előkészített Cube kerékpárok, ahol a végleges összeszerelés történik.Itt végzik a normál kerékpárok összeszerelését, és a speciális (hybrid, trekking) kerékpárok összerakását is. A speciális kerékpárok több időt igényelnek, mivel a hybridnél a motort is be kell építeni, trekkingeknél meg a csomagtartó, sárvédő felszerelése jelent több munkát. A összeszerelt kerékpárok hatalmas mennyiségére jellemző, hogy akár napi 3000-4000 Cube kerékpár készül el a gyárban. Ez azt jelenti, hogy minden fél percben bedobozolnak egy normál bringát, és minden másfél percben elkészül egy speciális változat. A gyártást folyamatosan ügyeli egy számítógépes rendszer, ami minél nagyobb mértékben próbálja kiszűrni az emberi hibákat. A gyártási folyamat végén már csak a kerékpárok csomagolása (dobozolása) van hátra. Ez is gépesített, egy lift segítségével emelik a dobozokba a Cube kerékpárokat. Ez főleg a hybrid modelleknél jelent nagy könnyebbséget a többletsúly miatt.

 

A CUBE KERÉKPÁROK TESZTELÉSE

 

A cég bővítésének eredménye egy közel 2500 négyzetméteres tesztüzem felépítése, amit a BMW gyárral közösen fejlesztettek. Itt minden alkatrész és váz szigorú ellenőrzésen megy keresztül. Ez azt jelenti, hogy például vázak esetében legalább 1000-szer hajlítják, tekerik, csavarják meg a vázat, és ezután kiértékelik a kapott eredményeket. Kiegészítők, illetve alkatrészek estében ez a szám 10.000. A Cube által használt minőségi szabvány a szigorú német DIN szabványnál is szigorúbb! A tesztek végén egy 5 évnek megfelelő terheléses szimulációt végeznek a kerékpáron, ami így biztos lehet, hogy tökéletes minőséget fog képviselni.

 

A CUBE KERÉKPÁROK TERVEZÉSE

 

A Cube kerékpároknál a dizájn és a technikai részlet kéz a kézben jár. Nagyon fontos dolog a megjelenés, amiben szintén nagy szerepet vállal az a lapító Marcus. Ő szinte minden munka folyamatban részt vesz, semmi nem kerüli el a figyelmét. Ilyen a festés is. A Cube kerékpárok festése úgynevezett Power Coating technológia, ami kiemelkedő tartosságot és minőséget biztosít. Itt az irodában készülnek a koncepciós rajzok, majd ezekből a 3D-s modellek, amiket már a 3 D-s nyomtatókon készítenek. Így gyorsabb és olcsóbb az eljárás annál, mintha le kellene gyártani egy mintadarabot.

 

CUBE KIEGÉSZÍTŐK

 

Természetesen a Cube-nak is mindenféle kiegészítője készül itt a cégnél. Külön ember foglalkozik minden külön kategóriával (világítás, szerszám, sisak stb). A kényesebb kontakt pontos kiegészítők tervezésénél a Cube igénybe veszi orvos segítségét is. Így doktor felügyeli például a kontakt pontos kiegészítőket (markolat, nyereg).

 

A CUBE FILOZÓFIA

 

Céljuk a legjobb és legmegbízhatóbb termékek előállítása a kerékpár piacon. Fontos  a folyamatos fejlesztés, a saját váztervezés, letisztult dizájn, szakszerű alkatrész összeállítás. A fő cél, hogy a mivel foglalkoznak az tökéletes magas minőségű legyen!

 

A CUBE KERÉKPÁR FŐBB TÍPUSAI

 

 

Ahogy az összes ismert kerékpár márka, úgy a CUBE is nagy hangsúlyt fektet a női kerékpárosok megnyerésére. Szuper CUBE női kerékpárok nagy választékával várunk, kerékpár üzletünkben, és webáruházunkban egyaránt.

 

CUBE kerékpárokhoz,egész évben biztosított, a kerékpár szerviz szolgáltatás , és folyamatos kerékpár alkatrész is beszerezhető minden CUBE kerékpárunkhoz.

Webáruházunkban, és szaküzletünkben kerékpáros ruházat is beszerezhető, ismert, és közkedvelt kerékpáros ruházat gyártók kínálatából. ennek köszönhetően, a Bergusonnál egy helyen tudsz beszerezni mindent, ami a feledhetetlen, biztonságos, és kényelmes kerékpáros élményekhez szóükséges.

Szívesen tekernél egy CUBE kerékpáron?  Gyere, és nézz körül  webáruházunk akciós kerékpár  kínálatában. vagy látogass el üzletünkbe személyesen de érdeklődhetsz telefonon is a tavalyi modellek kedvezményes árairól, munkatársaink készségesen állnak rendelkezésedre.

 Berguson partner a bringázásban!