Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Merida

A MERIDA MÁRKA TÖRTÉNETE

A MERIDA cég alapítója, Ike Tseng a ’70-es évek elején az USA-ban tett látogatása során látott egy kiírást egy kerékpárbolt ajtaján, mely szerint a tajvani kerékpárokat rossz minőségük miatt lehetetlen javítani. Ez meglehetősen bosszantotta, így nem sokkal később Tajvanban meg is nyitotta vállalata (Merida Industry Co., Ltd.) első gyártóüzemét.

Ike Tseng mottója: "szenvedéllyel és bátorsággal", ezért szándékosan választotta a "Merida" nevet. A "Me-Ri-Da" három szótag fordítása azt jelenti, hogy a vállalat csak gyönyörű és jó minőségű termékeket gyárt, amely mindenkinek lehetővé teszi a kényelmes, örömteli kerékpározást. 

De Ike Tseng nem elégedett meg annyival, hogy „csupán” kiváló minőségű "Made in Taiwan" kerékpárokat kínálhasson, így az 1988-ban útnak induló MERIDA márka már tökéletesen fedte a vállalati filozófiát, kiérdemelte a három szótagot: Me-Ri-Da.

A Merida 2013-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, és méltán büszkék arra, hogy megfelelnek alapítóik elképzeléseinek, elvárásainak.

A német tervezési és fejlesztési központ a kiváló tajvani gyárral együttműködve minden igényt kielégítő kerékpárokat hoz létre. Megfelelnek mind a gyermekek, hobbi kerékpárosok, de még a kiváló minőséget megkövetelő versenyzők számára is. Különösen büszkék arra, hogy évről évre képesek újabb versenyzők felemelkedését támogatni. A kiválasztott MERIDA sportolók hosszú listájával a legmagasabb szintű technikai sport előtt tiszteleg.

"Számtalan lépésre van szükség, amíg egy hirtelen ötletből egy nagyszerű kerékpár lesz. A világ minden tájáról, kezdettől fogva a MERIDA munkatársainak ezrei hiszik ezt a gondolatot, és tökéletesen meg tudják valósítani. "

Daniel Schwenk a Merida vezető kutatási és fejlesztési vezetője

merida.jpg 

„Ami látszik: egy kerékpár. Egy gyönyörű szerkezet, egy váz, két kerék és sok más alkatrész. Ami nem látszik: a kerékpár lelke. Mindazok a komplex gondolatok, amelyek e fogalom mögött állnak. Mindazok a hosszú órák, amelyeket sok elkötelezett ember fektetett be, mielőtt egy új MERIDA kerékpár elkészül. Intenzív viták, pontos rajzok, elutasított gondolatok és kemény tesztek a prototípusokkal. Ami nem látszik: a kemény munka! A hegesztők, a lakkozók, a mechanikusok ügyessége, a raktári alkalmazottak vagy a minőségirányítás precíz munkája, odafigyelése. Ami nem látszik: A hatalmas Szenvedélyünk.”

Pontosan ez a szenvedély különbözteti meg a MERIDA-t az összes többi kerékpártól. Mivel a cég alapítója, Ike Tseng 1972-ben nyitotta meg első gyártóberendezését, minden egyes MERIDA kerékpár képviselte szellemét és hitvallását: "Mozgás a szenvedéllyel és a bátorsággal!

A Merida megalkotóinak meggyőződése, hogy minden Merida modellel újabb különlegességnek kell születnie, ezért a gyár szakemberei és a tervező mérnökök az első tervektől szoros együttműködéssel kísérik a terméket egészen a befejező munkaszakaszig.

Világszerte 77 ország forgalmazói figyelik a piac tendenciáit és igényeit, ezért tudják már ma, mit kíván a Merida vásárlója holnap. Világszínvonalú technológiáját számtalan elkötelezett munkatárs áldozatos munkájának köszönheti.

Bár a Merida Tajvan második legnagyobb kerékpárgyártója, termékei a nagy mennyiségű sorozatgyártás ellenére sem váltak „tömegtermékekké”. Kerékpárjai olyan egyediek, akárcsak vásárlói.

Folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, a MERIDA legmagasabb szintű technológiáinak listája egyre csak nő. Egyik példa a HFS technológiának alkalmazása alumínium csövek gyártásához. A HFS (Hydroforming System) segítségével különleges vázformák kialakítása válik lehetővé a nyersanyag forró olajjal és nagy nyomással történő megmunkálásával, ennek köszönhetően a MERIDA kerékpárok kiemelkednek a hagyományos alumínium kerékpárok közül. Az alkalmazott modern technológiák nem csupán a kerékpár megjelenését határozták meg: a kifinomult karbon technológiák segítik a mérnököket és fejlesztőket, hogy erős, megbízható, mégis a lehető legkönnyebb kerékpárokat alkothassák meg. Ilyen technikák a "Double Chamber Technology", a "Bio Fiber Damping Compound" vagy a "Flex Stay".

Ezek a kerékpárok alapozták meg a Merida által szponzorált versenyzők sikereit is, és kísérik őket hosszú évek óta.

2016 végéig a Merida volt az egyik legsikeresebb mountain bike csapat, a Multivan Merida Biking Team fő szponzora, és anyagszállítója. 13 év alatt 15 világbajnokságon és 15 európai versenyen nemzeti trófeák végtelen sorát gyűjtötték össze, 30 világbajnoki győzelmet, sőt, olimpiai aranyat és ezüstöt is hozott ez a kapcsolat.

Napjainkban a Merida a világ legeredményesebb hegyi kerékpáros sportolókat támogatja, köztük a korábbi világbajnokokat: Gunn-Rita Dahle Flesjå és José Antonio Hermida-t, valamint a Dominik Raab szupersztárt is.

Az országúti kerékpárosok között is jelen van a Merida a Bahrain Merida Pro Cikling Team támogatásával, mely csapat nem kisebb babérokra pályázik, mint a Grand Tours versenyeken eredményesen helytállni.

A MERIDA a kerékpárosok számára, kerékpáros ruházat és kiegészítők terén is a nemzetközi élvonalat képviseli. Webáruházunkban és üzletünkben, széles választkot kínálunk Merida kerékpárokból, Merida kerékpáros és technikai ruházatokból, kiegészítőkből, többek között kerékpáros szemüvegek, kerékpáros kesztyűk, kerékpáros táskák, és kerékpáros kulacsok is megtalálható a Berguson kínálatában.

 

Ahogy az összes nagy gyártó, napjainkban igen nagy hangsúlyt fektet a női kerékpárosok elkápráztatására. Szuper Merida női kerékpárok várnak, kerékpár üzletünkben, és webshopunkban.

 

Merida kerékpárokhoz, teljeskörű, és folyamatos szerviz szolgáltatást nyújtunk, valamint állandó kerékpár alkatrész is beszerezhető minden Merida kerékpárunkhoz.

Webáruházunkban, és szaküzletünkben kerékpáros ruházat is elérhető, Merida és más kerékpáros ruházat gyártói kínálatából. ennek köszönhetően, a Bergusonnál egy helyen tudsz beszerezni mindent, ami a feledhetetlen, biztonságos, és kényelmes bringázáshoz szóükséges.

Ha szeretnél Te is egy Merida kerékpárt, nézz szét webáruházunk akciós kerékpár kínálatában. vagy érdeklődj üzletünkben személyesen vagy telefonon a tavalyi modellek kedvezményes árairól, munkatársaink készségesen állnak rendelkezésedre.

 

Berguson partner a bringázásban!