Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Cross trekking

45termék145
45termék145

Női cross trekking

Ha egyszerre könnyű, kényelmes, emellett sokoldalú kerékpárt szeretnénk, amit aszfalton, tereptúrázásra egyaránt használhatunk, és egyben egyszerű és praktikus, vagy akár egyszerre modernebb és elegáns, akkor a női cross trekking tökéletes választás.

Mivel minden árkategóriában megtalálhatjuk képviselőjét, manapság talán a cross trekking a legelterjedtebb és legkedveltebb kerékpártípus. A túrakerékpárok között ez az, amelyben egyaránt megtalálhatóak az alap, egyszerű felszereltségű, kedvező árú hobbi kategóriájú, és a már komolyabb igénybevételnek is kitehető, legújabb fejlesztésű felső kategóriás típusok is.

A női cross trekking lényegét a sokoldalúság, a többrétű, praktikus felhasználhatóság jelenti. Különböző kiegészítőkkel felszerelve ugyanazt a kerékpárt más-más felhasználási területen is használhatjuk. Kiegészítve levehető kosárral, sárvédővel, kitámasztóval és természetesen a KRESZ előírásainak megfelelő hang- és fényjelzéssel városi bringává is alkalmassá tehető, illetve mindennapi munkába járáshoz is. Laza túrázáshoz a női cross trekking biciklinket csomagtartóval és táskákkal bővíthetjük, de elegánsan csupaszon hagyva sportos edzésekhez is biztosítja mindazt, amire szükségünk lehet.

Már ebből is látszik, hogy a női cross trekking amolyan mindenes kerékpár, akár városi közlekedésről, akár egy lazább túrázásról legyen is szó, vagy akár sportos edzésről, a női cross trekking szinte mindenre alkalmas. A kerékmérete 28”-as, ezért könnyedén átgördül az akadályokon, a gumik viszont az országúti kerékpárokéhoz képest ballonosabbak, és komfortosabbak, és bár vegyes felhasználásra alkalmasak, keskenyebbek a hegyikerékpárokkal összehasonlítva.

Technikai tartalmukat tekintve nagyon sokban hasonlítanak a terepes társaikhoz. Leginkább első teleszkóppal felszereltek, az olcsóbb modellek rugós rugózású, csillapítás nélküli, vagy fix csillapítással, 30-50 mm-es rugóúttal rendelkeznek. A női cross trekking drágább társaira már inkább a levegős rugózás, hosszabb rugóút (60-80 mm) jellemző, és manuálisan szabályozható csillapításúak.

A kényelmes testtartást, az ideális üléspozíciót a vázgeometria biztosítja, azt viszont ne felejtsük el, hogy sportosabb kerékpárról beszélünk, így a csuklónkat nagyobb terhelés érheti. Sok esetben állítható, dönthető kormányszár jellemzi, így biztosítva az egyenes háttal való kerékpározás lehetőségét, és a csuklónk tehermentesítését is. Ez inkább a középkategóriára jellemző, a felső kategóriában a felszereltség és a teljesítményorientáció miatt könnyebb, nem állítható változatok a jellemzőek. A női cross trekking kerékpár hajtásrendszere is a haladósabb áttételekre lett tervezve, ami hátul hasonló a MTB-okéhoz, de elől a nagy tányér nagyobb (48 fog), így gyorsabb haladási sebességet képes biztosítani. A belépő modell 3x8, 3x9 sebességes, míg a középkategória, és komolyabb társaik szélesebb áttételi tartománnyal, és ezáltal terepen és aszfalton is praktikusabb használatot garantáló, 3x10 sebességes rendszerrel rendelkeznek. Pár évvel ezelőtt még a középkategória is V-fékes kialakítású volt, ma már itt is a tárcsafék dominál, ami amellett, hogy időjárásfüggetlen, kis kézerővel működtethető, nagyobb fékhatást biztosító fékrendszer. A női cross trekking vásárlásakor a felszereltségét, és nem a márkáját érdemes figyelembe venni, mivel a középkategóriában is technológiában, geometriájában egymáshoz nagyon hasonló vázakra szerelik a kerékpárokat.

A női cross trekking vázkialakítása (a férfi változatokkal ellentétben) a könnyebb felszállást segíti elő, viszont ugyanazokkal a sportos jegyekkel rendelkezik. Ezek a könnyű alumínium vázak gyártótól függetlenül felszerelhetőek olyan kiegészítőkkel, melyek a mindennapi közlekedésünket, élményben gazdag túráinkat, vagy sportolásunkat tartalmasabbá teszik.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Ajánlott testmagasság
158 - 170
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Agydinamó
Fék típusa
Termék státusza