MTB Fully 27,5”

Nincs ilyen termék
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Női MTB Fully 27,5

A következőkben a legfontosabb tudnivalókat próbáljuk meg összefoglalni a MTB Fully 27-5-ös kerékpártípusról, és egyben körülírni azt, mitől is olyan közkedvelt ez a modell (ami a bringák között egész fiatalnak számít a kétkerekűek történelmében) a kerékpárok szerelmeseinek körében. A legfontosabb előnye a 26-os modellel szemben, dacára annak, hogy nincs akkora különbség a 29-eshez képest (emiatt a kerékpár vázának geometriája és a teleszkópvilla tekintetében nincs nagy különbség a két eltérő méret között), hogy nagyobb kerékátmérővel rendelkezik. A nagyobb kerékméret jobb terepleküzdő tulajdonságokat eredményez, illetve az extrém verziókban nagyobb kapaszkodófelületet kapunk alacsony guminyomáson (vagyis egyszerre több bütyke érintkezik guminak a talajjal).

A gyártók a kerékpár ezen előnyeit használják fel, hogy a fejlesztés során még tökéletesebb, többféle körülmények között felhasználható bringákkal szolgálják ki az eltérő elképzelésekkel rendelkező és különféle felhasználási területben gondolkodó felhasználókat. A női MTB Fully 27-5-ös modellt a hegyre fel- és lejutást, és a technikás terepeken való tekerést egyaránt élvező kerékpárosoknak ajánljuk.

Ez a kerékpártípus eltérő rugóúttal felszerelt verziókkal rendelkezik, emiatt különféle modelleket különböztetünk meg. Ezek pedig: a trail/all montain, a DH és az enduro. Ráadásul a trail/all montaint és a DH-t 27,5+ rendszerű kerekekkel is választhatjuk, ami további futófelületet és ballonosságot biztosít felhasználójának.

A 120-140 mm rugóúttal rendelkező trail/all montain kerékpárokat ajánljuk azoknak, akik a szűk, egy nyomos singletrack-eket kedvelik. Ezek karbon, vagy könnyű alumíniumvázas kialakításúak, valamint levegős rugózású rugóstaggal és lezárható mozgású teleszkóppal rendelkeznek a mászások megkönnyítése érdekében.

Nem minden kerékpárt szerelnek fel 27,5+ rendszerrel, de már ebben a típusnál is találkozunk ezzel a kialakítással. A ballonosabb gumik extra tapadása a kategória egyik legnagyobb előnye, a gumik pedig szélesebb csapágyazású kerékagyakra felfűzött széles felniken találhatóak.

Az enduro, a mely a női MTB Fully 27,5-ös verzió egyik típusa, viszonylag fiatalnak számít az extrém kerékpársportban. Azoknak ajánlható, akik a technikás, hosszan tartó lejtőket és a nehezebb felfelé mászást egyaránt kedvelik. Az enduro nagyban hasonlít a DH-hoz, noha eltérő a felépítésük. Nagyon sok DH-s versenyző használja viszont kikapcsolódásként.

Az endurók robosztusabb felépítésűek, mint a trail-ek és egyben hosszabb rúgóúttal (160 mm) vannak felszerelve. A könnyű tömeg és a strapabíróság egyaránt fontos, emiatt a kerékpárokat a levegős rugózású teleszkóp mellett ugyanolyan rendszerű rugóstagokkal is felszerelték.

A megfelelő fékhatást a legalább 180 mm átmérőjű tárcsák és a hidraulikus tárcsák biztosítják mind az enduro, mind a trail esetében. Ezek a típusok 27,5+ kerékváltozatokkal már gyárilag is felszerelhetőek, így minden felhasználó maga dönti el, hogy a rugózást és az extra tapadást ki kívánja-e használni az elhanyagolható plusz súly mellett.

Látva és figyelve a vásárlók igényeit és elvárásait, a MTB Fully 27,5-ös típusok is elérhetőek elektromos formában is (elektromos rásegítéssel). Ez ideális megoldás arra az esetre, ha a szülő és gyermeke együtt szeretné átélni a hegyikerékpározás élményét.

A női MTB Fully 27,5 DH, mely elől-hátul 180-200 mm rugóutas és alumínium vázas kialakítású, a lejtőzés szerelmeseinek nyújt megfelelő választást. Az acél, vagy titán tekercsrugó a legfinomabb és leglineárisabb rugózást biztosítja, emiatt készül a legtöbb kerékpár még napjainkban is ilyen rendszerű teleszkópvillával és rugóstaggal. A női MTB Fully 27,5 súlycsökkentése itt is megfigyelhető, emiatt részben alumínium, részben karbon vázalkatrészekkel összeállított női MTB Fully 27,5 biciklikkel találkozhatunk a gyártók kínálatában, melyekben helyet kapott a levegős rugóstag és teleszkóp is. Ezek extrém felhasználásra teszik alkalmassá a kerékpárt. Ez a tömeg és a tempó elől-hátul 203 mm átmérőjű féktárcsa és dugattyús hidraulikus tárcsafék kifejlesztését követelte meg a gyártóktól.

Az ÖSSZTELESZKÓPOS KERÉKPÁR (FULLY) ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

Az összteleszkópos kerékpárok képviselik a mountain bike-ok egyik alkategóriáját. A hétvégi túráktól a legtechnikásabb terepeken és az extra igénybevételen át a profi versenyekig ideális társ a kerékpározás különféle változatait kedvelőknek, emellett a kényelmes utazásról is gondoskodik.

A rázkódás csillapítását a teleszkópjaik biztosítják, rendelkeznek első és hátsó felfüggesztéssel is, a kerékátmérőik pedig a MTB-ok méretezésének felelnek meg, emellett a kategóriában 90 és 200 mm között sokféle méretű rugóúttal rendelkező modell között kedvére válogathat a vásárló. A fully minél hosszabb rugóúttal rendelkezik, annál gyorsabb haladásra képes, széles kerekek jellemzik, emellett rugóstaggal és (általában) tárcsafékes felszereltek. A merev váz a nagyobb teherbírás záloga, anyaga alumínium, vagy karbon. Ez utóbbi a csúcskategóriára jellemző kialakítás. Emellett létezik még a kettő kombinációjából létrejött változat is.

A különböző kategóriák az eltérő felhasználási igények miatt alakultak ki: a maraton, xc, all mountain, enduro, freeride és downhill bringák egyaránt megtalálhatóak a gyártók és a forgalmazók kínálatában. Az ezek közötti választást a vásárlók eltérő igényei határozzák meg.

A hegyi utakon, lejtőkön nagy sebességű haladást tesznek lehetővé, azonban korántsem mindegy, a kettő közül melyik számunkra az elődleges felhasználási szempont, mivel a freeride és downhill biciklik kimondottan lejtőzésre lettek kifejlesztve, ebből kifolyólag az emelkedőre feljutás kissé nehézkes velük. A downhill esetében ráadásul az ülés pont a lejtőn való nagy sebességgel történő lejutásra lett beállítva, a vázszerkezet kialakítása erősített és merev, hogy az ugratások okozta erőhatásoktól a kerékpáros testét kímélni igyekezzenek. A szélesebb, hajlított kormányokkal (a könnyebb irányíthatóság miatt) a túrázáshoz használt kategóriákban találkozunk.