Kormánytáskák

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kormánytáska


A kerékpárra szerelhető táskák egyik változata a biciklis kormánytáska, amelyet, ahogy neve is elárulja, a biciklikormány elejére lehet felszerelni. Ebben szokásosan nagyobb értékű tárgyakat, pl. fényképezőgépet, pénzt, iratokat tartanak a kerékpárosok. Jellemzően 5 l körüli tárolókapacitással rendelkeznek, de kaphatóak ennél nagyobb vagy kisebb kormánytáskák is.


Anyaguk strapabíró, hisz mint minden kerékpáros táska, a kormánytáskák is fokozott terhelésnek vannak kitéve, mert még ha nincsenek is nagyon megpakolva, a menetszél, a napsugárzás, a csapadék folyamatosan hatással van rájuk. Bizonyos modellek teljesen vízállóak, de a nem vízlepergető kormánytáskákhoz is alapvető tartozék az esővédő huzat. A táska több rekesszel rendelkezik, kényelmesen pakolható, kialakítása miatt is jól el lehet rendezni benne a dolgokat. Gyakran található a kormánytáska tetején átlátszó, vízálló térképtartó, ezenkívül hálós oldalzsebekkel, külön mobiltelefon-tartókkal is ellátják őket.


Konzolos rögzítéssel, Klickfix adapterek segítségével, esetleg tépőzáras pántokkal szerelhetőek fel a kormányra. A kerékpárról könnyen levehető kerékpáros kormánytáska lecsatolható vállpánttal vagy övpánttal rendelkezhet, amellyel gyalogosan is könnyen szállítható, oldaltáskaként használható. A kerékpáros láthatóságának növelése érdekében a biciklis kormánytáskákon fényvisszaverő rátéteket helyeznek el.