Kerékpártartók

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kerékpártartó


Sok kerékpáros számára okozhat problémát a kerékpárjuk tárolása. Ha valaki olyan társasházban lakik, ahol nincs biciklitároló vagy más olyan helyiség, amely alkalmas volna erre, akkor kénytelen a kerékpárját felvinni a lakásba. Gyakori megoldás erre a problémára az erkélyen való tárolás, ami viszont a kerékpárnak sem jó hosszú távon, illetve mivel nagy helyet foglal, az erkélyt fosztja meg eredeti funkciójától.


Kerékpártartó használatával kiválóan áthidalható ez a helyzet, mert úgy képesek ellátni a kerékpár tárolásának feladatát, hogy a szerkezet és a bicikli se vegyen el sok helyet az értékes térből.


A kerékpártartókra különböző helyzetekben rögzíthetőek a kerékpárok. A kerékpártartó kampóra pl. a kerekénél rögzíthetőek a kerékpárok. Ebben az esetben a tartó a falra, de akár a mennyezetre is szerelhető.


A falra szerelhető kerékpártartók alapvetően acélból készülnek, saját súlyuk kicsi, tiplik segítségével 3 ponton rögzíthetőek a falon. Egy lehajtható kar végzi a kerékpár megtartását a felső vázcsőnél fogva. Terhelhetősége 15 kg körül alakul, ha egy kerékpár tárolására alkalmas a szerkezet, azonban vannak erősebb, hosszabb tartókarral rendelkező biciklitartók is, amelyeken több kerékpárt is el lehet helyezni.


Ha nem vagyunk hely szűkében, a kerékpárt a padlón is tárolhatjuk az erre alkalmas biciklitároló állványban, amelybe gyorsan és egyszerűen beállítható a bicikli. Ezek különböző kialakításúak, általában a tám- és a láncvilla kitámasztásával helyezhető el bennük a bicikli.