Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Ghost

A GHOST MÁRKA TÖRTÉNETE

A Ghost vállalatot 1993-ban két fiatal kerékpár rajongó, Uwe Kalliwoda és Klaus Möhwald alapította Waldsassenben, Bajorországban. A német cég kezdetben kerékpáros boltként üzemelt, majd 1993-ban jegyezték be hivatalosan a Ghost céget.

 

Nem sokkal ezután el is készült az első saját tervezésű Ghost kerékpárjuk, pár évvel később már az Eurobike-on kiállítóként is megjelentek. Ettől kezdve rohamosan fejlődtek, mára már számtalan világbajnoki címmel büszkélkedhet.

ghost.jpg

 

Több mint 20 éve fejlesztik és gyártják a Ghost kerékpárokat hobbi kerékpárosoknak és versenyzőknek egyaránt.

Elmondásuk alapján minden kerékpárjuknak megvan a saját meghatározó egyénisége, ettől különlegesek a többi márka kerékpárjaival szemben. Az általuk gyártott kerékpárokban megtalálhatjuk mindazt, amit a tapasztalt kerékpárosokból álló fejlesztők és gyártók csoportja hozzátett. A Ghost megalkotói nem szeretik a sablonos megoldásokat, ők abban hisznek, hogy a szenvedélyüktől válik a kerékpár különlegessé és karakteressé.

KÍNÁLATUKBAN MEGTALÁLHATÓAK

 

Jelenleg is folyik Waldsassenben gyártás, azóta már egy új, modernebb üzemben, de elmondható, hogy a cég 335 alkalmazottjából 135 itt helyben dolgozik. A németországi gyártás adja a termékek 70 %-át, további gyárai Hollandiában, Spanyolországban, Dél-Koreában, Dél-Kínában és Tajvanban vannak.

 

2008-ban a Ghost az Accel Group tagja lett, de mivel elégedettek voltak az addigi vezetéssel, ezért Uwe Kalliwoda maradt a vezérigazgató.

 

Nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésre, melynek alapja 1-1 új ötlet, inspiráció, tervezés, funkcionalitás. Maga a fejlesztési folyamat nagyon bonyolult és összetett minden egyes Ghost kerékpár esetén, akár több hónapig tart, míg a legapróbb részletet is sikerült tökéletesre alkotni. Mindehhez tapasztalt mérnökök adják a tudásukat, akik emellett szenvedélyes kerékpárosok is. Sokan közülük versenyeznek Cross Country-ban, 4x-ban, és az Enduro Word Series-ben. Úgy gondolják, attól tudják igazán, mitől lesz jó egy Ghost kerékpár, hogy ők maguk a való életből vett tapasztalataikat építik be a munkájukba. A tervezés folyamatának első lépéseként megszületik egy vázlat, majd háromdimenziós számítógépes programok segítségével alkotják meg elméletben.

Amint elkészülnek az első kézzel fogható prototípusok, azokat saját laborjukban tesztelik, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy a termék biztonságos és tartós.

Ezt követően csapataik versenyzői éles helyzetekben is tesztelik a prototípusokat, majd a tesztelés során levont következtetéseket és tapasztalatokat visszaforgatják a fejlesztési folyamatba, így biztosak lehetünk abban, hogy megbízható, és alaposan átgondolt kerékpárt kapunk a folyamat végén.

 A fejlesztők szerint nem elég a képernyőn keresztül alkotni, kézzel foghatóvá kell tenni, és saját tapasztalatot szerezni a termékkel kapcsolatban. Gyakorlatias emberek  lévén közvetlen tapasztalatszerzés érdekében mindent kipróbálnak, így  a részletek is tökéletesednek.

 

Ha már a legapróbb részletekkel is elégedettek, a tapasztalt bringások tartós teszteknek teszik ki a Ghost kerékpárokat, hogy sorozatgyártás előtt még az ő visszajelzéseik alapján csiszolhassanak rajta. Amennyiben a vázon rugózó elemek is találhatóak, akkor azok gyártóit is bevonják a tesztelési folyamatba, közösen sikerül megtalálni a legoptimálisabb beállításokat.

A prototípusok legyártása nagyon rövid időn belül történik, ami nagy lehetőséget nyújt kisszériás modellek létrehozására.


A többi nagy gyártóhoz hasonlóan a Ghost is kínál elektromos kerékpárokat, természetesen ebben is szem előtt tartják a minőséget, ezért mindegyik modellt Shimano hajtással kínálják.

 Dinamikus fejlődésének köszönhetően hatalmas sikereknek örvendhetett az elmúlt években Németországban, számos híres versenyző használja kerékpárjait: pl. Sabine Spitz, aki Pekingből olimpiai arannyal tért haza, vagy Markus Klausmann a DH-vonalon, Guido Tschugg pedig 4X-ban állt rendszeresen a dobogón.

A sport elkötelezett támogatója a Ghost, női versenycsapata nemzetközi versenyeken is az elsők között teljesít, de a kerékpározás extrémebb ágaiból is fel tud mutatni olyan neveket, mint például Tomas Slavik.

 

Ahogy minden ismert kerékpár gyártó, úgy a GHOST is meghódította a női kerékpárosok szívét. Megbízható GHOST női kerékpárok  széles választékban érhetőek el, kerékpár szaküzletünkben, és webáruházunkban egyaránt.

 

GHOST kerékpárokhoz, üzletünkben egész évben  biztosított, a kerékpár szerviz szolgáltatás, és az állandó  kerékpár alkatrész utánpótlás egyaránt.

A Bergusonnál teljes, az adott évszaknak megfelelő  kerékpáros ruházat és kerékpáros kiegészítő is elérhető, ismert, és kedvelt kerékpáros ruházati gyártóktól.  Ennek köszönhetően, a Bergusonnál egy helyen tudsod beszerezni mindazt, ami a önfeledt, biztonságos, és kényelmes bringázáshoz fontos, és szükséges.

Szívesen bicajoznál egy GHOST kerékpár nyergében?  Várunk szeretettel  webshopunk  akciós kerékpár  kínálatában is érdemes szétnézned. vagy nézz be személyesen kerékpárboltunkba, de érdeklődhetsz telefonon is a tavalyi modellek kedvezményes árairól, munkatársaink készségesen állnak rendelkezésedre.

 Berguson partner a bringázásban!