Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Férfi Cruiser Kerékpár

3termék13
3termék13

A FÉRFI CRUISER KERÉKPÁR

A cruiser szó magyarul „cirkáló”-t jelent. Ez az elnevezés tökéletesen jellemzi a cruiser kerékpárok legfőbb tulajdonságait. Tökéletes választás nyaralások alkalmával, a parton, vagy esetleg a városi használat alkalmával. Divatos kerékpártípus, amely a cruiser motorkerékpárok szabadságérzetét képviseli a kerékpárok világában. Kinézetük nagyon egyedi, ezért könnyű őket felismerni, mivel megmásíthatatlan vázszerkezettel rendelkeznek.

A FÉRFI CRUISER KERÉKPÁR TÖRTÉNETE

A cruiser kerékpárok az 1930-as években indultak világhódító útjukra az USA-ból. A kezdeti modellek sajátossága már abban az időben is az acél váz, a ballonos gumi és az egyszerű hajtásrendszer volt egy sebességgel, kontrafékkel felszerelve. A Schwinn céget 1895-ben alapította meg Schwinn Ignaz, amely hamar fejlődésnek indult, és az évek során a 20. század meghatározó amerikai kerékpár gyártójává nőtte ki magát. Ezek a kerékpárok az egyszerűségüknek, tartósságuknak és terhelhetőségüknek köszönhetően nagyon rövid idő alatt terjedtek el a bringások körében. A tartósságuk miatt több generáción keresztül öröklődtek a családokban. Akkoriban a kerékpárok luxuscikknek számítottak, ám rengetegen akartak motorkerékpárral közlekedni, ezt viszont nem engedhették meg maguknak, a cruiserek (amelyek nagyban hasonlítottak egy motorkerékpárra), hamar kedvelt termékké váltak Amerikában. Így tehát elmondható, hogy a Cruiser kerékpárok megjelenése nem csupán egy új stílust teremtett a kerékpározás történetében, hanem egy új kerékpártípus megjelenéséhez is alapul szolgált.

A CRUISER KERÉKPÁROK NAPJAINKBAN

A férfi cruiser kerékpár minőségi váltóval van felszerelve, ami főleg a dombos területeken segít nekünk a haladásban és a gyorsaságban. Széles, rugós nyereggel, sárvédővel, motorra emlékeztető lámpákkal kialakított modellekkel vált világhírűvé. Kényelmes társ egy kis lazításhoz, rövidebb utakhoz, de akár városi használatra is alkalmas. Napjainkra (a kor igényeinek megfelelően) már alaposan felszerelt típusokkal is találkozunk (több sebességes váltó, csomagtartó, világítás, kosár, stb), viszont az eredeti Cruiserek jellemzője mindmáig megtalálható rajtuk.

Ez a kerékpár inkább a városi közlekedésre lett kifejlesztve, hiszen egyaránt használhatjuk gyors és lassú sebességgel is. Banánnyerges változatuk is elérhető, ami magyarul annyit jelent, hogy az ülések meg vannak hosszabbítva, ennek köszönhetően sokkal kényelmesebbé teszi még akár a hosszútávú utazásokat is. Egy cruiser bárkit felejthetetlen élményekkel tesz gazdagabbá.

A férfi cruiser kerékpárok szinte minden színben elérhetőek, legyen szó pirosról, feketéről, fehérről, kékről, vagy akár rózsaszínről. Emiatt biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a magunkhoz legjobban illő bringát. A bringák használata révén nagyon sokat tehetünk egészségünk megőrzése és a környezetünk megérzése érdekében. Ezt a két szempontot mindig szem előtt kell tartanunk, hiszen napjainkban egyre többször van szmogriadó. Több gyártó forgalmaz ilyen típusú kerékpárt Magyarországon is, közöttük a Giant és az Elektra. Áruk változó, egy szép, stílusos modell legalább 100.000 Ft-ba kerül.

Ezért, ha egy hosszú ideig használható, tartós és kényelmes kerékpárra vágyik, a választáskor mindenképpen gondoljon a férfi cruiser kerékpárra is, de a legjobb döntést minden bizonnyal akkor hozhatja meg, ha előbb kipróbál egyet.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Fék típusa
Termék státusza