Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Kerékpáros Cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Téli MTB cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Téli országúti cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

MTB cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Országúti cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Spinning Cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Talpbetét

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Fedezze fel minőségi kerékpáros talpbetéteink választékát, amelyek a tökéletes kényelmet és teljesítményt nyújtják kerékpározás közben. Ezek a betétek speciálisan a kerékpárosok szükségleteire vannak tervezve, hogy optimalizálják a lábak támogatását, stabilitását és kényelmét, legyen szó hosszabb kerékpártúráról vagy intenzív versenyzésről.

KERÉKPÁROS CIPŐ

Régi motorosnak (vagyis bringásnak) vallod magad, nagy újrakezdő vagy, esetleg most tervezed beszerezni életed első komolyabb biciklijét, netalántán elektromos biciklijét? Nos, ha bár kezdő is vagy, de nem kizárólag munkába járásra, városi cirkálásra, bevásárlásra használnád a bringád, hanem sporteszközként is tekintenél rá, szereted a sebességet, a hatékony és tempós gurulást — legyen szó akár aszfaltos vagy hegyi kerékpározásról —, tudjuk, hogy előbb vagy utóbb úgyis rájössz, hogy egy patent pedál és egy hozzá illő kerékpáros cipő remek szolgálatot tehet…

Milyen biciklis cipők léteznek, hogyan csoportosítjuk őket?

Három fő kategóriába sorolhatóak: országúti kerékpáros cipő, mtb kerékpáros cipő és (beltéri) spinning cipő. Előbbieken belül téli illetve normál (tavasztól őszig használatos) verziók léteznek, illetve ha már csoportosítunk, ne feledkezzünk meg a férfi és női modellekről sem.

Említésre érdemesek továbbá a trekking stílushoz kialakított trekking biciklis cipők (pl.: Northwave Escape Evo vagy NW Spider Plus 3, Shimano MT sorozat), valamint.a Flat pedálokhoz kialakított cipők, amik becsatolás lehetőség nélküliek (ilyen pl. a Northwave Tribe 2, Clan, de akár Shimano ET sorozat is).

Hogyan válassz biciklis cipőt?

Az országúti cipők és az mtb cipők közötti elsődleges különbség a pedálrendszerben (kötésrendszerben) és a talp kialakításában fedezhető fel. Stopliváltozatok közül legnépszerűbbek az SPD, az SPD SL, a Look, a Look Keo, a Shimano, a Time és a Speedplay. 

Ha nem ma kezdted a bringázást, akkor ugorj rögtön árukészletünkre és találd meg a számodra legmegfelelőbb darabot, ha viszont totál kezdő vagy a témában, akkor olvass tovább, de a legjobban azzal jársz, ha beugrasz üzletünkbe és személyes tanácsadás keretein belül kollégánk díjmentesen segít kiválasztani a kerékpárodhoz és a kerékpározási szokásaidhoz leginkább megfelelő patent pedált, pedálrendszert, és természetesen a hozzá illeszthető biciklis cipőt is.

Az SPD elnevezés a Shimano Pedaling Dynamics rendszer rövidítése alapján vált közismertté, és manapság már így neveznek minden olyan dokkolós pedálkötést, ahol a kerékpáros cipő összekapcsolható az erre alkalmas pedállal. Így sokkal magasabb hajtáshatékonyság érhető el, hiszen a pedált felfelé is képes “húzni” tekerés közben. Az összekapcsolást a pedálhoz tartozó stopli biztosítja, amely a cipő talpán lévő mélyesztésbe illeszkedik.

Az mtb cipők talpa úgy van kialakítva, hogy azokban gyalogolni is lehessen (akár saras, meredek terepen csúszásmentesen haladni, magad előtt tolva a bicajod), míg az országúti cipők merev karbon talpa teljesen sík, sétálásra nem (maximum “pingvines totyogásra”) alkalmas, ezért akár országútival, akár trekking biciklivel való túrázáshoz is az mtb spd cipőt szoktuk javasolni.

Milyen biciklis cipőket találsz a Berguson kínálatában?

Női kerékpáros cipők, férfi kerékpáros cipők, mtb cipők, országúti cipők, téli kerékpáros cipők és spinning cipők széles választékával, állandó és szezonális kerékpáros cipő akciókkal várunk.

Márkákat tekintve a Shimano cipők és a Northwave cipők teszik ki kínálatunk jelentős részét, de néhány Giro és Kellys modell is színesíti a termékpalettánkat.

Egy kezdő kerékpáros cipő ára harmincezer forint környékén kezdődik, de a felső határ akár a csillagos ég… Ha olcsó kerékpáros cipőt keresel, a korábbi évjáratok modelljeit is nézd meg!

Ha az indoor biciklizés rajongója vagy, válassz spinning biciklis cipőt, mely alkalmanként természetesen normál kerékpározás során is megállja a helyét. Merev talpának köszönhetően remek pedálozási hatékonyságot biztosít, ugyanakkor edzőterem-barát, nem hagy nyomot semmilyen felületen, kényelmes járást biztosít. 

Ha kifejezetten szereted a hosszú túrákat, akkor viszont egy SPD cipő lesz a neked való, de mielőtt nagyobb kalandra indulsz, feltétlen gondold át, hogy mi mindenre lehet még szükséged az út során és szerezd be a kerékpáros kiegészítőket is: egy patronos pumpa, kerékpáros táska, sárvédő és biciklis lámpa minden évszakban hasznos tartozék lehet.

Szűrés