Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Férfi Futóbicikli

6termék16
6termék16

Futóbiciklik tulajdonságai

A kerékpártanulásnak megvan a maga evolúciója. Egyesek csak nagyobb korban tanulják meg, milyen kétkerekűn ülni, mások pedig már egész kis korban elkezdenek pedálozni. Viszont a nagyon picik, akik még összetett mozgásformára nem nagyon képesek (pedálozás, kormányzás, egyensúlytartás egyszerre), eddig csak 3 kerekű motorkákon próbálhatták ki magukat. Most viszont ráülhetnek egy közvetlen bringa-elődre, ami egyszerre tanítja meg az egyensúlyt és irányítást: ez a futóbicikli. Két kerék, oldalsó pótkerekek nélkül, viszont a talpacska leér a földre gond nélkül, a biztonságérzet megvan. Néha, gyorsabb gurulásnál felemel a láb, a sebesség élvezetével együtt pedig megtanulja a pici, hogy mit jelent egyensúlyozni. Később pont ezért fogja rendkívül könnyen elsajátítani a két keréken-pedálozás technikáját.

Futóbicikli alap: váz és ballonos, 12”-os gumik

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a minőség fontosságát ebben a kategóriában (is). A gyerekeknél elengedhetetlen, hogy habár kicsit több pénzért, de biztosabb kerékpár kerüljön az irányításuk alá. Ennek a biztonságnak az alapja a váz, ami ebben az esetben lehet acél, könnyített alumínium, de még műanyag is. A ballonos, alapnak számító 12”-os gumik pedig segítenek elnyelni az ütéseket, valamint csillapítják a csuklóra nehezedő nyomást. A váz feladata, hogy lent tartsa a súlypontot és próbálja a lehető legjobban segíteni az egyensúlyt. Érdekesség, hogy a rendkívül könnyűnek számító (Polisport, Bellelli) műanyag, összehajtható futóbringák esetében is megvan az előbb említett súlypont lent-tartás. Ilyenkor jön képbe a vázgeometria, ami a legkisebbeknél legalább annyira fontos, mint a felnőttek esetében. Igaz nem direkten a vázhoz kapcsolódik, de meg kell említeni a már egyre több futókerékpárnál alapnak számító hátsó V-féket, ami szintén komoly lépcsőfok a nagyobb bringára ülés tekintetében. A kisgyerek hozzászokik, hogy nem csak a lábának letételével tud megállni, hanem a fékkar meghúzásával is lassíthat.

A futóbiciklik mind méretben, mind tanulási folyamatban a 12”-os gyermekkerékpárok elődei. Pedállal, oldalkerékkel szerelt kisbringák, amelyek felkészítenek a valódi kerékpározásra.

Futóbicikli biztonság

Ártalmatlannak tűnő kis járgány a futóbicikli, de kisebb borulások vagy esések ezzel is előfordulhatnak, amire érdemes előre felkészülni, és beszerezni a megfelelő védőfelszerelést. Kezdetben még azért szükséges, mert még nem szokták meg a futóbringát, később meg azért, mert olyan bátran, merészen mennek a futóbiciklivel.

A szabadban való bringázáskor nagyon fontos a napsugárzás elleni védelem is! A kisebbek nagyon sokáig is bírják egyhuzamban a futóbringázást, és mivel nem érzékelik az időt, a felnőtteknek kell odafigyelni, hogy megfelelő időközönként bekenjék bőrüket a magasabb faktorszámú naptejjel. A naptej sem véd 100 %-osan, ezért ha lehet, ne tűző napsütésben vigyük a gyermekeket sportolni! A nagy melegben szerelkezzünk föl elegendő folyadékkal is!

Futóbiciklik a Berguson kínálatában

A 12 ezer forintos belépőtől egészen a 74 ezer forintos legújabb modellekig lehet válogatni a gyermek (és szülő) szájíze szerint. Kis segítség, hogy mindegyik kerékpár 12”-os, ballonos gumival van szerelve. A belépő Alpina Tornado acélvázzal és mindössze 2,7 kilogrammal, fiú-lány színekben várja, hogy nyúzzák; a Polisport futóbringa a következő lépcsőfok, összecsukható, ultrakönnyű műanyag vázzal, mégis megbízható vázgeóval. Ezt követi a szintén műanyag vázas Bellelli B-Bip, aminek a műanyag ellenére 30 kilogrammos a teherbírása és szintén fiú-lány színekben várja kis gazdáját.

Itt lehet szintet lépni a Kellys KITE 12 modellel, amelynek könnyű és egyben erős alumínium ötvözetű váza, állítható nyerge már a gyermek magasságához is igazítható. Súlya mindössze 3.9 kilogramm, ami szülői szemmel –főleg, ha cipelésre kerül a sor- nem elhanyagolható szempont.

Árban picit feljebb mászva a Kellys szintén KITE 12 frissebb modelljei, valamint a Ghost Powerkiddy és végül a top Kellys Kiru Race egészen egyedi, csillapításra kialakított vázával kínálnak alternatívát. Utóbbi egészen hasonlít az összteleszkópos MTB-k vázára, csupán hátsó rugós tag nélkül. Műalkotás, amely, miután kinövi a gyerek a lakás dísze lehet –még falra szerelve is!

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Fék típusa
Termék státusza