Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Városi kerékpár

 

Városi kerékpár

Ha röviden szeretnénk megfogalmazni, azért városi kerékpár, mert mély, azaz könnyű átlépésű a váza és emiatt nagyon kényelmes.

Városi kerékpárok tulajdonságai

A városi, másnéven „city” kerékpár nem meglepő módon a városi közlekedésre lett kitalálva, így alacsonyabb átlépésű vázzal, magasabban pozícionált, hajlított kormánnyal, valamint csomagtartóval szolgálja a kényelmet, praktikusságot. Rövidebb távokra, munkába járáshoz, kisebb bevásárlásokhoz kifejezetten ajánlott, valamint a sárvédőnek hála, az itt-ott megbúvó tócsák sem rontják el az aznapi szettet. Egyes modelleknél az agydinamó, így a világítás is alap, ami szintén nagy segítség a komfortos és biztonságos kerékpározáshoz.

Agy és/vagy külső váltós city

Sebesség, illetve fokozatok tekintetében is a városi közlekedéshez kell igazítani az elvárásokat. Nem kell és nem is szabad 21+ fokozatot keresni. Az egyik legelterjettebb a 3 sebességes Shimano Nexus agyváltó, amely elsősorban sík felületet feltételezve, hozza a kötelezőt. Erőnléttől, öltözéktől és csomagoktól függően állítható a marokváltó 1-2 vagy 3-as fokozatba. Feljebb mászva a kategórián belül már a 7-8 sebességes, szintén Shimano Nexus, valamint Alfine agyváltók gyakoribbak, de a külső váltók sem idegenek a városi cirkálástól. Sőt, ilyen felszereltségnél már kacsintgat a kerékpár a túra-trekking kategória felé,  főleg, ha a vázgeometria kényelme és a kihívás úgy diktálja.

Váz és kerékméret city módra

A városi vázakat –alacsony átlépésű felsőcsöve miatt- gyakran összekeverik a női vázzal. Részben joggal, viszont létezik belőle a klasszikus, hattyúváz mellett magasabb felső csővel, „férfi” modell is. Szempont a kényelem, praktikusság és irányíthatóság. Anyagát nézve elsősorban acél és alumínium, hiszen nem sportra lettek kitalálva (ellenben felfogható egy gyors bevásárlás igazi sportnak is). A kerékméret, amely általában 28 colos, szintén a kényelmet és a könnyű irányíthatóságot támogatja. Magasságtól függően ugyan előfordulnak kisebb méretek (például 26”, 24” col), de a klasszikus, huszonnyolcasból  áll rendelkezésre a legnagyobb választék. Igaz, hogy a 24” és 26” col kisebb átmérője révén jobban irányítható, viszont ezzel együtt lassabb is kicsit. A kiválasztásnál ezt mérlegelni kell.

Városi kerékpárok a Berguson kínálatában

Amennyiben fontos a kényelem, praktikusság és a cél a városon belüli közlekedés, nincs kérdés, hogy a „city” kategória a legjobb választás. A belépő, egyhajtásos, valamint 3 sebességes Shimano Nexus agyváltóval ellátott Csepel Budapest és Velence city kerékpárokból számos modell áll rendelkezésre, de megtalálhatók Adriatica (külső váltós), Kellys (agy és külső váltós), valamint CTM, Cross és Cube (agyváltós) city kerékpárok is a kínálatban.

Városi cirkálás kényelmesen, gyorsan, stílusosan

Egy jól kiválasztott city/városi kerékpár olyan mindennapi társ, aki elkísér reggel a munkába, hazafelé még beugrik a boltba, majd egy könnyed tekerés után a bejárati ajtóig kalauzol. Mozgással, élménnyel és nem utolsó sorban gyorsasággal segítve a napot. Teszi ezt stílusosan, esztétikus vázzal, kényelmes üléspozícióval, hogy A-ból B-be, örömmel teljen az út.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
98 990 Ft - 729 990 Ft
Alkategória
Vázméret
Gyártó
Ajánlott testmagasság
150 - 183
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Agydinamó
Fék típusa