Férfi Városi kerékpár

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Férfi városi kerékpár

Mivel a kerékpárosok is különbözőek, így az ideális városi kerékpár mindenki számára másmilyen, ezért láthatunk a közlekedésben országúti kerékpárt, vagy montit sárvédővel, pályakerékpárost és fixist egyaránt, vagyis a praktikusabban kialakított, eltérő stílusú kerékpárokat. Egy városban ideálisan használható bringa alapvető alaptulajdonsága a komfort, hiszen nagyon megterhelő egy kényelmetlen kerékpárral naponta közlekedni hosszú távon, emiatt ezeken a kerékpárokon a kerékpáros üléspozíciója egyenes hátas, vagy mérsékelten előre dőlt.

A férfi városi kerékpár ülése szintén fontos tényező. Legyen a még nagyobb kényelem elérénének érdekében kellően párnázott, széles kialakítású, akár extra rugózással, hogy ne nyomja rá bélyegét az egész napra a munkára ráhangolódás, a munkahelyre való bejutás.

Egy praktikus férfi városi kerékpár felszereltségének egyik alapeleme a sárvédő, ami a felcsapódó szennyeződéstől nemcsak a biciklit, hanem minket is megvéd, hiszen sok bringás szereti minden hónapban, minden évszakban használni a kétkerekűjét. Nemcsak munkába menet, vagy akár elugrani a boltig, esetleg a friss levegőn egy jót tekerni.

A csomagtartó, vagy a kosár a másik meghatározó elem, amelynek segítségével a csomagjainkat, táskánkat praktikusabban és kényelmesebben szállíthatjuk.

A férfi városi kerékpár legfontosabb kiegészítőjének mégis a világítás számyt. Ehhez a legjobb választást az agydinamós kialakítás jelenti, ennek köszönhetpen az olyan kellemetlen meglepetés is elkerülhető, amikor egy őszi ködös reggelen a lemerült elemek miatt nem látnak meg minket közlekedés közben.

Árkategóriától függően egy férfi városi kerékpár lehet acél, vagy alumínium vázas, merev, vagy teleszkópvillával felszerelt, emellett rugós nyeregcsővel és zselés töltetű nyereggel is plusz kényelmet is biztosíthat. Annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb változat mindenki számára elérhető legyen, női, férfi, alacsony átlépési magasságú 1 vázcsöves változatok közül válogathatunk.

A láncváltós kivitelek mellett sokkal praktikusabb az agyváltós rendszer, kevesebb karbantartást is igényel, ami 3-5, vagy akár 8 sebességes is lehet. Amellett, hogy esetében elegendő csak a láncot olajozni, további előnye még az állóhelyzetben történő váltás lehetősége is, ami egy meredek emelkedő alján a piros lámpánál várakozva kifejezetten nagy segítséget jelent a bringás számára.

A férfi városi kerékpár háromféle vázkialakítású változatának mindegyike kétféle kerékmérettel (26 és 28 col) kapható, hogy az alacsonyabb kerékpárosok, vagy az idősebbek is biztonságosan közlekedhessenek velük. Ezekre kimondottan sima futófelületű, közepesen ballonos, defektvédelemmel ellátott gumik vannak szerelve, amelyeken legtöbbször már úgynevezett reflexcsík is megtalálható, mivel a városban a láthatóság kiemelten fontos, ezért ez a fényvisszaverő felület segít abban, hogy az oldalról érkező járművek is időben észrevegyenek minket. A KRESZ is elfogadja, így nem szükséges a borostyán színű küllőprizma, amit sok kerőkpáros egyáltalán nem kedvel.

A férfi városi kerékpár egyes verzióin a felnit fékező V-fékek és az erősebb, modernebb tárcsafékek mellett találkozhatunk kontrafékkel is, ezek a típusok egytől-egyig agyváltós kivetelűek, vagy egy sebességesek.

A férfi városi kerékpár ideális a gyermekek bölcsődébe, vagy óvodába szállítására is, mivel akár kerékpáros gyermekülés is felszerelhető a 25 kg-ig terhelhető csomagtartójára.