Cruiser Kerékpár

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A NŐI CRUISER KERÉKPÁR

Az angol cruiser szó magyarul cirkálót jelent. A cruiser kerékpárok felhasználási módját nem is tükrözhetné tökéletesebben ez az elnevezés. Nyaralások esetén, a parton vagy esetleg városi használatra tökéletes választás. Divatos kerékpártípus, mely a kerékpárok világában a cruiser motorkerékpárok szabadságérzetét képviseli. Roppant egyedi kinézettel rendelkeznek, és mivel a vázszerkezetük megmásíthatatlan, ezért felismerni is könnyű őket.

A CRUISER KERÉKPÁR TÖRTÉNETE

A cruiser kerékpárok az Amerika Egyesült Államokból indultak világkörüli útra az 1930-as években. Már a kezdeti időben az acél váz, a ballonos gumi és az egyszerű hajtásrendszer volt a jellemzőjük, egy sebességes, kontrafékes kialakítással. A Schwinn céget 1895-ben alapította meg Schwinn Ignaz, a cég hamar fejlődésnek indult, és hamarosan a XX. század meghatározó amerikai kerékpárgyártójává nőtte ki magát. Ezek a kerékpárok hamar elterjedtek a piacon az egyszerűségüknek, tartósságuknak és terhelhetőségüknek köszönhetően. A tartósságuk miatt ezek a cruiserek több generáción keresztül öröklődtek a családokban, mivel ebben az időben a kerékpárok luxuscikkeknek számítottak. Ám mivel motorkerékpárral közlekedni rengetegen akartak, ezt sokan nem engedhették meg maguknak, így a cruiserek, amik nagyon hasonlítottak egy motorkerékpárra, hamar kedvelt termékké váltak Amerikában. Így tehát elmondható, hogy a kerékpározás történetében a Cruiser kerékpárok megjelenése nem csupán egy új stílust teremtett, hanem egy új kerékpártípus megjelenéséhez is alapul szolgált.

A CRUISER KERÉKPÁROK NAPJAINKBAN

A női Cruiser kerékpár minőségi váltóval felszerelt, ami a haladásban és a gyorsaságban segít nekünk a dombos területeken. Széles rugós nyereggel, sárvédővel, motorra emlékeztető lámpákkal felszereltek. Egy kis lazításhoz megfelelő társ, de rövidebb utakhoz, vagy akár városi használatra is tökéletesen alkalmas. Igaz, ma már a kor igényeinek megfelelően alaposan felszerelt női Cruiserekkel találkozunk (több sebességes váltó, csomagtartó, világítás, kosár, stb), de mind a mai napig megtalálható rajtuk az eredeti modellek jellemzője.

Ez a kerékpár inkább a városi közlekedésre lett kifejlesztve, hiszen nagy, és kis sebességgel egyaránt használhatjuk. Banán-nyerges változatban is megtalálhatjuk őket, ami annyit jelent, hogy az ülések meg vannak hosszabbítva, ennek köszönhetően az egészen hosszútávú utazásokat sokkal kényelmesebbé tudja varázsolni. Egy női cruiser kerékpár bárki számára felejthetetlen élményeket képes biztosítani.

Ezek a kerékpárok szinte minden színben elérhetőek, legyen szó pirosról, feketéről, fehérről, kékről vagy akár rózsaszínről. Így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a magunkhoz legjobban passzoló bringát megtaláljuk. A kerékpárok használata révén nagyon sokat tehetünk egészségünk, valamint a környezetünk megőrzése érdekében egyaránt. Ezt a két szempontot mindig szem előtt kell, hogy tartsuk, hiszen napjainkban szmog-riadó egyre többször van. Ilyen típusú kerékpárt Magyarországon több gyártó forgalmaz, közöttük a Giant és az Elektra is. Változó árakon kaphatóak, egy szép, stílusos modell legalább 100.000 Ft-ba kerül.

Ezért, ha egy hosszú ideig használható, tartós és kényelmes kerékpár a vágyunk, a választáskor mindenképpen gondoljunk a női Cruiser kerékpárokra is, de a legjobb döntést talán akkor hozhatjuk meg, ha előbb kipróbálunk egyet.