Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Téli MTB cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!


7termék17
7termék17

TÉLI MTB CIPŐ

Ha tél, akkor hideg és hó! Ha tél, akkor a (normális) ember nem hegyibringázik. De… Tudjuk, hogy egyesek szeretnek hóban és fagyban is a kopár téli erdőben vagy épp a magányos sziklákon bringázni. Ők azok, akiknek szükségük lehet egy pár jó minőségű téli mtb cipőre vagy egy téli kerékpáros kamáslira. Évi egy-két alkalom miatt nem feltétlen szükséges egy ekkora beruházás, de ha rendszeresen pattansz nyeregbe a hideg évszakban is, akkor jó befektetés lehet egy ilyen cipő. 

A téli biciklis cipő esetén a legnagyobb kihívást a víz- és szélállóság, a melegség és a szellőzés négyes funkciójának egyidejű megoldása jelenti a gyártók számára.

Vízállóság: ebben egyetlen téli biciklis cipő esetén sem köthetünk kompromisszumot, aki télen montizik, annak havas, saras, jeges időben sem ázhat be a cipője, ezért nagyon fontos a vízálló anyag, illetve a maximális záródás.

Szélállóság: a menetszél a normál hőmérsékletnél jelentősen hidegebb, de szerencsére napjainkban a speciális technikai anyagok és megoldások annyira elterjedtek, hogy ez nem jelent komolyabb kihívást a gyártóknak.

Melegség: szintén nem lehet kérdés, hiszen a test köpenyhőmérséklete egyébként is hidegebb 1-2 fokkal, így igazán kritikus, hogy a cipő melegen tartsa a lábujjakat, lábfejet és a bokát is (ezért a legtöbb modell magasszárú).

Szellőzés: A víz- és szélálló membránnal ellátott anyag ellenére a téli mtb cipők jól szellőznek, a test által termelt hőt kivezetik, így nem csapódik le és nem okoz az izzadság miatt nedves, hideg érzetet.

A téli biciklis cipőkben a láb mozgása optimális, talpuk extrán mintázott, hogy hóban és jégen is optimális tapadást érhess el, ha egy szakaszon cipelni vagy tolni kényszerülsz a mtb vagy gravel biciklidet. Northwave téli cipő vagy inkább Shimano téli mtb cipő? Mindkettőt jó szívvel ajánljuk, kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Ne feledd! A téli biciklis ruházat szerves része a cipő, de ugyanilyen fontos a megfelelő minőségű kerékpáros zokni, biciklis aláöltözet és a másik két végtagod, vagyis a kezeid védelmére szolgáló téli kerékpáros kesztyű!

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Szín
Stopli kompatibilitás
Szezonalitás
Cipő méret
Záródás
Termék státusza