Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Ruházat

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Egy megfelelő biciklihez dukál egy kiváló minőségű kerékpáros ruházat is. Nálunk a cipőtől egészen a bukósisakig mindent megtalálsz. Kínálatunkban megtalálható biciklis nadrágok, kamáslik, biciklis kesztyűk, kerékpáros cipő, kerékpáros nadrág, kerékpáros szemüveg, biciklis maszk, biciklis mezek széles választéka.

Milyen egy megfelelő kerékpáros ruházat?

Fontos tényező, hogy minden terepviszonynak és időjárási körülménynek megfelelő legyen az a bringás ruházat. Számít az is, hogy milyen hőmérsékleten szeretnénk tekerni. Egy hosszú, állóképességi edzés alkalmával melegebben érdemes öltözni, mint egy egyenletes, vagy emelkedőkkel teli szakaszon, ahol nagyobb az igénybevétel, így más és más a követelmény a különböző mozgásformáknál.

Felső ruházat

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Alsó ruházat

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Kerékpáros sisak

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Kerékpáros Cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

Kerékpáros Szemüveg

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!

SAPKÁK, SÁLAK ÉS MASZKOK

https://www.berguson.hu/kerekparos-ruhazat/kerekparos-sapkak-salak
https://www.berguson.hu/kerekparos-ruhazat/kerekparos-maszk 

 

Ezt húzd a fejedre biciklizéshez — a sisakon kívül! (Vagy azon belül…)

…mert sisakot mindenképp húzol rá, ugye?! Akkor is, ha nem biciklizni tanuló gyerek és nem profi kerékpárversenyző vagy! Ha a bukósisak pipa, mehetünk is tovább az eredeti kérdésre adott válasszal.

 

Tehát: mit (mi mást) húzz még a fejedre a sisakon kívül?

 

Évszakonként, divatirányzatonként, típusonként, személyiségenként eltérhet, hogy milyen kiegészítőt viselsz: hagyományos, vékony shildes sapkát, thermo sapkát, fejpántot, csősálat, maszkot vagy úgynevezett sisakbetétet. Vagy többet is. Akár egyszerre.

 

De lássuk, melyik miből készül, miért és mikor ajánlott viselni!

A hagyományos, vékony pamutból készült kerékpáros sapka manapság reneszánszát éli. Remek viselet (szinte) az egész évben, hiszen ősztől tavaszig melegít, tavasztól őszig felfogja és kivezeti az izzadságot, emellett “civilben” is egy vagány kiegészítő, amellyel egyszerre stílusod és hovatartozásod is brilliánsan kifejezheted. Sapkád utóbbi tulajdonságát természetesen csak akkor tudod bemutatni, ha leveszed a sisakot (ami ugye mindig rajtad van, amíg a bringádon ülsz?!). Praktikus darab, hiszen kis helyen elfér, haszna mégis óriási: a sild véd a napsütéstől, széltől, bogaraktól (és minimálisan az esőtől) is.

Egyetlen hátránya, hogy bukáskor nem védi a fejet — kivéve, ha van rajtad bukósisak is. Hátrány ez? Szerintünk nem.

 

Mi mást húzhatsz még a fejedre, ha a klasszikus kerékpáros sapi nem a te világod?

Nagyjából tíz éve terjedtek el hazánkban a csősálak mint univerzális sportruházati kiegészítők. Bringások számára is kifejezetten jól hasznosítható a csőszerű, általában varrás nélküli darabok: szimplán vagy duplán is hajthatod, a fejedre (a sisak alá) vagy a nyakadra is húzhatod (Tíz hatod meg tízhatod? Figyelsz még?), hidegben melegít, melegben (ha bevizezed) kellemesen hűt, ha pedig feleslegessé válik a tekerés során, egy maroknyira összegyűrheted és zsebre vághatod. 

 

Ősztől tavaszig hálás lesz a fejed — legfőképp a füleid — egy thermo vagy softshell sapkáért, sisakbetétért is, hiszen a bukósisak ugyanannyira szellőzik télen is, mint nyáron…

 

A legkeményebbeknek, akik zimankóban, akár mínuszokban is nyeregbe pattannak (vagy csak a lázósabbak) biztosan lapul a szekrényében egy maszk is. Nem, nem a Covid-19 alatt használt maszkra gondolunk, sőt, nem is az uborkás vagy kávézaccos szépítő pakolásra, hanem a homlokot, s gyakran orrot és szájat is eltakaró, símaszkokhoz hasonló “űrhajóssapkára”. A téli kerékpáros maszk általában csak a szemeket hagyja fedetlen, (nem túl) vastag, mégis szellőzik, jól illeszkedik, követi a fejformát (ezért mint minden sapka, ez is felvehető a sisak alá).

 

És ha már a maszkoknál járunk… A hőmérsékleten kívül a városi szmog ellen is szeretnél védekezni? Éreztél már szúró, égető érzést a tüdődben, melyet a kipufogógáz illetve a magas porkoncentráció okoz? Ha Te is a tiszta levegő pártján állsz, speciális, szénszűrős kerékpáros maszkra lesz szükséged. A Respro maszkjai minőségben és dizájnban is maximálisan megfelelnek a legfrissebb trendeknek, több típusukat is megtalálod nálunk. A “City” modell — ahogy neve is sugallja — városi közlekedéshez a legoptimálisabb, a “Techno” védőmaszk a légúti panaszokat okozó (pl. pollen) allergiás kerékpárosok számára ideális: kinézetük azonos, szűrőbetétjeik különbözőek, azonban kompatibilisek egymással. A “Sport” verzió a fokozottabb igénybevétel miatt magasabb légáteresztő-képességgel rendelkezik, míg a “Cinqpro”-t a legprofibbak számára fejlesztették ki, kétféle betéttel (országúti/városi és terep).

A maszkok tépőzáras rögzítéssel, neoprén anyagból készülnek. A szűrőbetétek élettartamát egy London méretű város nagyságához mérik, így budapesti felhasználóink tapasztalatai alapján másfél-kéthavonta ajánlott szűrőt cserélni, alacsonyabb légszennyezettségű városokban ennél ritkábban is elegendő. (Természetesen ezt az időtartamot nagyban befolyásolja aktivitásod, illetve ha elszíneződést, furcsa szagot érzel felvéve a maszkot, elérkezett az idő a cserére.)

Összefoglalva:

A kerékpáros sapkák, fejfedők mindegyike jó valamire: stílusosak, komfortosak, képesek bizonyos fokú védelmet nyújtani az időjárási elemekkel szemben, azonban egyik sem váltja ki a kerékpáros bukósisakot, hiszen bukás esetén nem védik a fejed. A maszkoknak számos fajtája létezik, eltérő célokhoz (időjárás elleni ill. szmog elleni védelem) eltérő típusok közül válogathatsz.

Szűrés