Sapkák, Sálak

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kerékpáros Sapka


A régi nagy kerékpárversenyzők fejét is fedő kerékpáros sapka manapság reneszánszát éli, és úton-útfélen szembejön velünk. Szerencsére a maga teljességében általában csak akkor látjuk, ha a kerékpáros megpihen, és leveszi fejvédőjét.


A biciklis sapka tehát kényelmesen elfér a sisak alatt is, illetve ha nincs rá szükség kerékpározás során, a kerékpáros mez zsebében is. Téli, nyári és átmeneti viseletet is találunk a sapkaválasztékban, hiszen az anyaghasználat lehetőségei széleskörűek. Készül vékony és vastag kerékpáros sapka is pl. gyapjúkeverék, műszálas keverék vagy magas hőtartó kapacitású, speciális szélálló, thermo anyagokból.


Lapos varrások szegélyezik, így a sapka nem zavar a bukósisak alatt sem.


A téli vagy átmeneti időszakokra tervezett sapkák a füleket is védik. Bizonyos modellek hátsó részén rugalmas pánt található, amely megakadályozza a kerékpáros sapka elmozdulását. Némelyik sapkának kis sild található az elején, amely jó napellenző, de nem korlátozza a tér belátását. Ha kerékpározás közben hátulról ér minket a nap, a sapkát megfordítva a tarkónkat védhetjük a fénytől.


Fontos megjegyezni tehát, hogy a biciklis sapka bár képes védelmet nyújtani időjárási elemekkel szemben, nem viselhető védelmi eszközként, nem váltja ki a kerékpáros sisakot, hiszen eséskor nem védi fejet. Viszont a kerékpározás elkötelezett hívei számára akár a mindennapokban is stílusos kiegészítő lehet.