Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Blog cikkek

A kerékpározás népszerűsége folyamatosan növekszik az egész világon, ezzel párhuzamosan a kerékpárboltok jelentősége is egyre nagyobb. Ezek az üzletek nem csupán a kerékpárok és alkatrészeik beszerzésének helyszínei, hanem fontos szerepet játszanak a kerékpáros közösségek kialakításában és támogatásában is. A Berguson kerékpár bolt Budapest városában garantáltan nem okoz csalódást!

Ha aktívan biciklizünk, akkor idővel bizony szükségünk lesz bizonyos kerékpár alkatrészek beszerzésére. Bármennyire is óvjuk a biciklinket, egyes részei kopnak, törnek, rozsdásodnak, elöregednek az idő múlásával. A Berguson kerékpár alkatrész webshop kínálatában minden olyan alkatrészt megtalálsz amire szükséged lehet a zavartalan bringázáshoz.

Kellemesen süt a nap, a hőmérséklet lassan eléri a 30 fokot. Ez az az idő, amikor nincs más dolgunk, mint felülni a biciklire és elindulni a távolságba, szinte egész évben ilyen állapotokra várunk. Aztán felmerül a kérdés, hogyan álljon össze a kerékpáros ruházat, hogy ne zavarjon minket a meleg. Nem számít, hogy hegyi vagy országúti túrára indulunk, az öltözéknek nem szabadna korlátoznia.

Egy elektromos kerékpár használata közben a hagyományos kerékpározás és a modern technológia kombinációjával találkozhatunk, ezzel nagyobb teljesítményt, mobilitást és élvezetet elérve. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően könnyebbé válik a nehéz terepeken való közlekedés, a hosszabb túrák és a nagyobb sebességnek köszönhetően, könnyedén élvezheted a környezetbarát közlekedési módot.

Tavasz beköszöntével nincs is jobb módja annak, hogy felfedezzük Magyarország festői tájait, mint egy könnyed túra női vagy férfi kerékpár hátán. A gyönyörű tavaszi időjárás és a virágzó természet minden kerékpározót elvarázsol. Magyarországon számos könnyebb nehézségű kerékpárút található, amely kiváló lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek és a kezdő kerékpárosoknak egyaránt.

Az elektromos kerékpár, vagy más néven e-bike, egyre népszerűbb a világ minden táján, mivel kényelmes és fenntartható közlekedési megoldást nyújt. Az elektromos kerékpárok története hosszú és változatos fejlődésen ment keresztül, melynek gyökerei egészen a 19. század elejére nyúlnak vissza. Az elektromos kerékpárok megjelenése azonban csak a 20. század második felére tehető, napjainkban rendkívül kedvelt közlekedési eszközzé vált, amely számos előnnyel bír.

Az elektromos kerékpár megjelenése számos előnyt jelent azok számára is, akiknek a normál biciklik használata nehézséget okozott, hiszen gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel juthatunk el az úti céljainkhoz. Az utóbbi években rohamos népszerűségre tettek szert ezek az innovációs járművek, és egyre inkább részévé váltak a városi közlekedésnek és a rekreációs tevékenységeknek.

A kerékpározás az egyik legrégebbi és legnépszerűbb sport- és szabadidős tevékenység, amely számos előnnyel jár a testünk és az elménk szempontjából. Az évtizedek során a kerékpáripar jelentős fejlődésen ment keresztül, mivel a modern technológia lehetővé tette a kerékpárok folyamatos fejlesztését és javítását. A Cube kerékpár és a Kellys kerékpár egyaránt kitűnik a modern kerékpárok közül, kiváló minőségű kialakításaik és innovatív funkciók által. 

A kerékpározás az egyik legrégebbi és legnépszerűbb sport- és szabadidős tevékenység, amely számos előnnyel jár a testünk és az elménk szempontjából. Az évtizedek során a kerékpáripar jelentős fejlődésen ment keresztül, mivel a modern technológia lehetővé tette a kerékpárok folyamatos fejlesztését és javítását. A Cube kerékpár és a Kellys kerékpár egyaránt kitűnik a modern kerékpárok közül, kiváló minőségű kialakításaik és innovatív funkciók által. 

A kerékpár használata napjaink egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége, nem csoda, hiszen a bicikli hátán elképesztő helyekre juthatunk el, miközben egészségünket is megőrizzük. Magyarországon rengeteg festői szépségű tájjal találkozhatunk, azonban nem mindenki kedveli a nagy emelkedőket, vagy éppen lejtőket. Ezért nézzük, melyek a legkedveltebb útvonalak kerékpár hátán, ha sík terepre vágyunk!Az egyik legjobb dolog a kerékpár iparban az elmúlt években az elektromos kerékpár megjelenése. Főleg azoknak ajánlott, akik nem akarnak és azoknak, akik nem tudnak megerőltetőbb túrákat tenni biciklivel. Nagy népszerűségének tendenciája megmutatja, hogy a közeljövőben valószínűleg merre halad a kerékpározás. Rajongóinak célcsoportja nagyon széles és folyamatosan növekszik. 

 

Megszámolni is nehéz lenne hány különböző típusú férfi kerékpár érhető el napjainkban a piacon. Azonban néhány kiemelkedik a sok közül, régóta megbízható minőségével, lehengerlő megjelenésével, ilyen a KTM kerékpár is.

Ha nem egy rövidebb bringázás, hanem egy hosszabb út van tervben, nem árthat komolyabb kerékpáros ruházat beszerzése. Az elmúlt évtizedekben óriási fejlődésen ment keresztül a kerékpáros ruházat, ez a minőségbeli ugrás egyértelműen megelőzi a kerékpártechnika egyéb területeit. A boltokban hi-tech alapanyagokból készült kényelmes, kellemes tapintású, könnyű, praktikusan tisztítható, az időjárással dacoló, és még szellőzést is biztosító modellek váltották fel a korábbi gyapjú ruhadarabokat.

Egy kerékpár vásárlása mindig nagy kihívás elé állítja a vásárlókat, legyen az férfi vagy női kerékpár. Számos tényezőt szükséges figyelembe vennünk, legyen szó az árról, a méretről, a színről vagy a típusról.

A férfi kerékpár egész évben használatban lehet, azonban nem mindegy, hogy az időjárási viszontagságok hogyan alakulnak. Szélsőségesebb időjárás esetében jó tudni, mivel induljunk útnak. Számos típust különböztetünk meg, mint például a Mountain Bike, a Down-hill, a Trekking, vagy az Országúti. De folytathatjuk a sort tovább a City kerékpárokkal, ne feledkezzünk meg a Dirt, a Triál, a BMX, a Cross vagy a Cyclo-Cross változatokról sem.

Az igazán meleg időjárás már egyre ritkább, a nap is később kel. Az ősz beköszöntével sokan kerülnek rossz hangulatba, amit a legjobban egy kis testmozgással lehet leküzdeni. De hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a rossz látási viszonyok és a hűvösebb, esős időjárás ne korlátozza a sporttevékenységeinket a női és férfi kerékpár hátán?

Ha valaki terepen szeretne kirándulni az elektromos kerékpár hátán, azt Magyarországon nem tehetjük meg akárhol. Számos szabályt kell betartanunk, a hegyikerékpározás nem a kezdők terepe: a szintkülönbségek és a természetes talaj speciális kerékpárt és speciális tudást igényel. Az érvényben lévő jogszabályok szerint nem lehet bárhol nekiugrani egy hegyi útvonalnak.

Egész évben kiváló kikapcsolódás egy túra női kerékpár hátán, a kerékpáros ruházat jól védhet minket minden évszakban. Fontos hogy ne csak magunkat, hanem a biciklinket is készítsük fel a várható időjárásra, esetleges egyéb viszontagságokra. 

A nyárnak vége, azonban az időjárás szerencsére kegyes hozzánk, így tökéletes ez az időszak, hogy kirándulni induljunk, és a kerékpár sem maradhat otthon. A Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó vagy a Fertő tó már jól ismert bicikli utak, azonban rengeteg olyan útvonal található hazánkban, ahová igazán megéri eltekerni egy őszi hétvégén.

Az elektromos kerékpár (vagy e - kerékpár) az utóbbi években rohamos népszerűségnek örvend - és nem véletlenül. Egy ilyen “modern csoda” a hagyományos kerékpár használatával szemben számos előnnyel rendelkezik, ezzel széles körű felhasználást és előnyöket kínálva a felhasználóik számára.

Ugyan még előttünk áll a “vénasszonyok nyara”, de már érdemes időben felkészülni a hűvösebb időjárásra. Az őszi időjárás számos kihívást jelenthet a kerékpározók számára, hiszen az időjárás ingadozó és hűvös. Az őszi kerékpáros ruházat összeállítása során kulcsfontosságú a kényelem és a biztonság megfelelő aránya az optimális teljesítmény szempontjából. A jó rétegezés és az időjáráshoz alkalmazkodó ruházat segíthet abban, hogy a kerékpározás kellemes és hatékony maradjon az őszi hónapokban is.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a KRESZ szabályainak betartása, hiszen a saját és mások élete múlhat rajta. Elektromos bicikli használatakor talán még fontosabb is odafigyelni, hiszen az átlagosnál nagyobb sebességgel vagyunk képesek haladni.

Évről évre többen vágnak neki, hogy körbetekerjék hazánk legnagyobb tavát, a Balatont. Az alábbi cikkben megnézzük hogy legyen felkészítve a férfi kerékpár, milyen felszerelések elengedhetetlenek a női kerékpár esetében az útra. 203 km áll előttünk és biciklijeink előtt, azt is sorra vesszük mik azok a látnivalók, amit semmiképp sem hagyhatunk ki.

Kitört a nyári szünet, sokan aktívabb pihenéseket választanak, amelyek hasonlóan feltölthetnek, mint egy tengerparti nyaralás. Ennek tökéletes eszköze lehet a kerékpár. Nézzünk meg néhány belföldi útvonalat, amelyek tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak egy-egy hétvégén. Ha vízpart, akkor a bicikli a tökéletes kiránduláshoz!

Itt a nyár, irány a szabad! A tökéletes kerékpár mellé dukál egy kiváló minőségű kerékpáros ruházat is. Ez a cipőtől egészen a bukósisakig nagyon sokféle terméket lefedhet. De mitől lesz a kerékpáros ruházat igazán kényelmes, biztonságos és divatos egyben?

Számos típusú férfi kerékpár létezik napjainkban, elegendő csak a camping, cruiser, trekking, holland, mountain bike, országúti, fixi, városi vagy tandem típusú biciklikre gondolni. Az utóbbi idők egyik legnagyobb fejlesztése azonban, amely most éli igazán fénykorát az az elektromos kerékpár.

Évtizedekkel ezelőtt nem sokakat foglalkoztatott, hogy mennyire felszerelt a kerékpár, amivel közlekedünk, főként az számított, hogy vigyen el A-ból B pontba. Napjainkban azonban számos márkájú, méretű, színű, felszereltségű női kerékpár létezik. Ha nem a megfelelőt választjuk, könnyen megnehezíthetjük mindennapjainkat.

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő a kétkerekű járgányt, hogy aktívabban teljenek a mindennapok. A többség az egyszerű, úgy értve, hogy nem elektromos meghajtású kerékpárokat részesíti előnyben. Az e-bike-ok kapcsán nagyon sok tévhit kering, az egyik például, hogy alig kell hajtani, megy az magától, tehát a hozzáadott sportérték gyakorlatilag nulla. De, valóban így van?

Nem csupán az számít, hogy milyen kétkerekűt tekersz, hanem az is, hogy milyen biciklis szerelésben suhansz végig a terepen. Legyél amatőr vagy haladó bringás, a kerékpáros ruházatnak számos előnye van, így érdemes kifejezetten a kerekezéshez kifejlesztett ruházatot húzni. Ez különösen abban az esetben igaz, ha hosszabb távon tekersz.

Kerékpárt vásárolni jóval nehezebb, mint azt sokan elsőre gondolnák. Legalábbis, ha a számodra legmegfelelőbb biciklit szeretnéd megvenni és nem éred be az első jónak tűnő típussal, akkor nincs könnyű dolgod. Viszont nem is lehetetlen megtalálni az ideális darabot, csak tudni kell, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani.

Bicikli vásárláskor gyakran felmerül a kérdés, hogy van-e valódi különbség a férfi és a női kerékpárok között vagy mindössze arról van szó, hogy utóbbi típusok csajosabb színekben kaphatók. A laikusok számára jellemzően a szín, esetleg a kiegészítők árulkodnak arról, hogy az adott kerékpár a gyengébbik nemnek készült, azonban gyártó szempontból nem ez az egyetlen különbség.

Ugyan vannak uniszex kerékpárok, de sokkal jellemzőbb, hogy a vásárlók a nemüknek megfelelő kétkerekűt választanak. Utóbbi mindenképp előnyös döntés, hiszen a gyártók ez esetben figyelembe veszik a két nem eltérő testfelépítését és ennek alapján gyártják le a bicikliket. Sokan úgy vélik, hogy a női és a férfi biciklik közt mindössze a váz kialakítás eltérő, ez azonban nem egészen helytálló megállapítás. Ha nőként szeretnél stílusosan és biztonságosan kerekezni, akkor nem csupán egy számodra megfelelő női biciklire van szükséged, hanem néhány kiegészítőre is.

Egyre többeket lehet látni, ahogy a városban vagy épp az országúton elektromos kerékpárt hajtanak. Ha te is kacérkodsz az elektromos kétkerekű beszerzésének gondolatával, akkor érdemes tovább olvasnod, ugyanis az alábbiakban számos hasznos információt megosztunk veled az e-biciklik kapcsán, illetve megtudhatod, hogy lenne-e értelme beszerezned egyet.

Ahogy szép lassan egyre hosszabbak lesznek a nappalok és enyhülni kezd az idő, tehát közeledik a tavasz érdemes elgondolkodni a kerékpár beszerzésen. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a választást, hiszen pikk-pakk itt lesz a tavasz és kezdődik a kerékpáros szezon. Ha eddig csak ritkán pattantál nyeregbe, azonban szeretnél aktívabb életet élni és kihasználni a biciklivel való közlekedés előnyeit, akkor érdemes időben beszerezni új járgányod!

Az elektromos bicikli, vagy ahogy sokan emlegetik e-bike, az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert. Ennek megfelelően egyre nő az elektromos biciklit használok száma, azonban, sok elektromos kétkerekűt hajtó még így is hiányos ismeretekkel rendelkezik az e-bike kapcsán. Ha szeretnél beruházni egy elektromos biciklire, akkor van néhány dolog, amivel érdemes tisztában lenned.

A kerékpározáshoz, különösen, ha rendszeresen űzzük ezt a sportot, nem csupán egy bicikli szükséges, hanem a megfelelő öltözetről is gondoskodni kell. Az ideális kerékpáros öltözék kiválasztásában nagy szerepe van az időjárási körülményeknek és a terepviszonyoknak. Különösen télen fontos gondoskodni a megfelelő öltözékről, hogy az első tekerést ne egy megfázás kövesse.

Elsősorban olyan, amely az igényeidnek megfelel és akár a napi használatra is tökéletesen alkalmas! Manapság hatalmas választék áll rendelkezésre, ami több szempontból előnyös, azonban sokan könnyen belezavarodnak a széleskörű kínálatba. Ha te is könnyen elveszel a biciklik közt, akkor érdemes tovább olvasni, az alábbiakban adunk néhány támpontot, melyek segítenek kiválasztani a számodra legmegfelelőbb kerékpárt!

Kerékpározni kétségkívül jó dolog, akár munkába járásról van szó, akár egy közös családi tekerésről vagy az egészség érdekében történő sporttevékenységről. Ráadásul egy bicikli fenntartása, közel sem jár olyan horribilis költségekkel, mint egy autóé. Nem csupán a növekvő benzin árak miatt érdemes átgondolni, hogy az autóülést biciklinyeregre cseréld, hanem a biciklizés egyéb jótékony hatásai miatt is!

Üdv minálunk, a Berguson kerékpár webshopban. Mire is számíthatsz? Ki nem találnád, így  megsúgjuk. Kerékpárokra minden mennyiségben! Jó, mi?

Amikor testvéreket figyeltek meg tudományos szempontból, akik hárman vannak, arra keresték a választ, hogy melyikük a legmerészebb, a legbevállalósabb. Szerinted mi lett az eredmény? A legidősebb? A legfiatalabb?... Az eredmény alapján a középső gyerek. Ő születése okán semmiben sem lehet a "leg" a családban. Nem a legnagyobb, nem a legcukibb kicsi. Nem a legerősebb, nem ő az új jövevény a családban, akit mindenki körülrajong, csak azért, mert van. Születése okán tehát nem kaphat figyelmet, így teljesítményt kell produkálnia ahhoz, hogy elismerjék valamiben.

Ádám programozó. A járvány időszaka óta teljes home-office-ban dolgozik. Munkája és hobbija a számítógép, na meg kedvence a pizza és a kávé. Érthető okokból jó pár kilót magára szedett az elmúlt 2 évben.

Már megint egy emelkedő következik, és lihegve igyekszel tartani a tempót a többiekkel? Vagy domboldalon laksz, és a tekerés felfele fárasztóbb, mint az egész napos munka és ingázás együttvéve? Mégsem cserélnéd le a drága kétkerekűt egy autóra? A megoldás számodra az elektromos kerékpár!

Női kerékpár. Hallatán talán megjelenik lelki szemeid előtt egy provance-i stílusú kerékpáros hölgy: hosszú, lenge szoknyás, apró virágmintás nyári ruhában, szalmakalappal a fején egy pasztellszínű biciklin, melynek kosarában egy csokor illatos virág díszeleg, vagy éppen egy cuki kutyus kukucskál kifele...

 

Ilyen is lehet, de ez csak egyetlen típusa a női kerékpároknak. A városi, rövidtávú használat mellett többféle típusú kerékpár áll a hölgyek rendelkezésére is, amelyek kialakítása, anyagválasztása a tekerés céljának felel meg.

Kedves olvasónk! Ne kapd hőbörögve hátra a fejed, mikor elolvasod, hogy férfi kerékpár. Egyáltalán nem soviniszta hajlamok vezetik a gyártókat, hanem a legjobb szándék, hogy minden kerekező a számára legjobban megfelelő, hosszútávon is kényelmes biciklit találja meg. Ehhez hozzátartozik a fizikai adottságok figyelembe vétele, ami alapvetően különbözik férfiak és hölgyek között. Ez a természet rendje.

 

Ha a mindennapjaid része a bicikli vagy célod az, hogy minél több helyre juthass el a hétköznapok folyamán két keréken, akkor bizony neked egy minden szempontból ideális kerékpárra van szükséged. Ám nem mindenki számára ugyanaz a típus a megfelelő, hiszen számos tényezőtől függ az, hogy melyik lesz neked a telitalálat. Lássuk, mi mindent érdemes figyelembe venni ezzel kapcsolatban és milyen fajták léteznek!

Azt gondolod, hogy a kerékpáros ruházat csak flanc vagy úri passzió? Szerinted elég egy póló és egy susogós melegítőnadrág, hogy áttekerd fél Magyarországot? Ez olyan lenne, mintha az úszók egy sortban és egy trikóban mennének a vízbe úszónadrág vagy úszódressz helyett. Vagy a régi korokban használatos könyökig és térdig érő fürdőruhában.