E-kerékpárok

ELEKTROMOS PEDELEC KERÉKPÁROK HATALMAS VÁLASZTÉKBAN, RAKTÁRRÓL A BERGUSONNÁL!

Az elektromos kerékpárok tulajdonságait a hagyományos kerékpárokon felül a következő négyféleképpen szoktuk megadni: 

  • milyen teljesítményű a motorja (az uniós szabvány 250 Wattban maximálja a közúton használható)
  • milyen teljesítményű az akkumulátora
  • a kettő nagyjából meghatározza a maximális megtehető távolságot a rásegítéssel
  • ki gyártja az elektromos hajtás rendszert.

Olvass tovább!

A Berguson által forgalmazott eladó elektromos kerékpárok között szinte kizárólag a következő néhány gyártó motorjai találhatók. Közös tulajdonságuk, hogy több millió eladott példányban szolgálnak a motorjaik, évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek, és bővelkednek gyártói és felhasználói visszajelzésekben.

Bafang, Yamaha, Shimano Steps, Mahle, Brose, Panasonic és Bosch. Ezek a leggyakrabban beépített elektromos kerékpár rendszerek, és egyben a legmegbízhatóbbak is. Jól bírják a vízterhelést, tehát esőben is használhatók, nyomatékosak, és sok-sok kilométeren keresztül szolgálnak majd.

A női elektromos kerékpárjaink a legnevesebb elektromos kerékpár gyártók kínálatából érkeznek, mint a Merida, Cube, Kellys, Gepida, Thomson, Adriatica, Haibike és M-Bike. Minden elektromos kerékpárunkat hagyományos hálózati töltőről lehet tölteni, és a kerékpárhoz jár az elektromos kerékpár töltő is.

Az akkumulátorok tekintetében a legkisebbek a ma kapható elektromos kerékpárokban már legalább 250Wh kapacitásúak, a legnagyobbak 700-1250 Wh akkukapacitással készülnek. Az elektromos kerékpár árak tekintetében ezek a legmeghatározóbb szempontok: motor erő és akku kapacitás.

Női városi elektromos kerékpárok a Berguson kínálatában

A hölgyek körében a legnépszerűbbek a munkába járást elősegítő, városi pedelec kerékpárok. Ezek alacsony átlépési magassággal, ezáltal kényelmes napi használhatósággal hódítanak. Nem elhanyagolható szempont hogy a városi elektromos kerékpároknak strapabíró a váza, ezáltal remekül terhelhetők, mégsem érezni rajtuk a plusz súlyt, mert a maximum 250W teljesítményű elektromos motor besegít a hajtásba.

Itt fontos kompromisszum a kerékpár használhatósága miatti kisebb tömeg, ezáltal a női városi e-bikeok az elektromos kerékpárok között könnyűnek számítanak, így nem okoz majd gondot pár lépcsőfokon feltolni, vagy egy járdaszigetre felemelni.

Mindent egybevetve a női városi kerékpár megkönnyíti a napi ingázást, mert izzadás és fáradtság nélkül lehet tekerni velük, akár nagyobb emelkedőkön is.

Női trekking és túratrekking elektromos kerékpárok

A női trekking és túratrekking elektromos kerékpárok már nem csak a mindennapi használatra alkalmasak, hanem hosszabb túrák megtételében is nagyszerű partnerek. Kialakításukból fakadóan alkalmasak rosszabb minőségű útra is, például földút, erdei út, murvás út, mert az első villába teleszkópot építenek, ami csillapítja az útról a kerékpáros kezére ható kellemetlen rezgéseket.

A női trekking és túrartekking kerékpárok hatótávja bőségesen elegendő egy napi túrához, akár 100 kilométert, vagy afeletti távolságot is megtehetünk a rásegítés mértékétől függően. Nem akadály egy komolyabb emelkedő sem, hiszen a 250W teljesítményű motor bőven elég nyomatékot szolgáltat a feltekeréshez.

A női túratrekking kerékpárokat számos rögzítései ponttal szerelik, hogy lakat, kulacstartó, és az úti csomag is könnyedén elférjen. Pompás választás azok számára, akik belekóstolnának a kerékpár-túrák világába, de a koruk vagy az egészségi állapotuk miatt eddig nem tehették. Ezekkel a kerékpárokkal akár az Alpokban is tehetünk kerékpár-túrát. Természetesen fárasztó lesz, de mindenhová felvisz, és kevés nagyobb öröm van annál, mint körbenézni a hegytetőről.

Női mountenbike elektromos kerékpárok

A helyi kerékpárok női változatai a műfaj csúcsai. Erős motorokkal, nagy akkukkal, hosszú rugóutakkal várják a sziklás meredélyeken feltekerni vágyó hölgyeket. Szerencsére a technika lehetővé teszi, hogy több élményt szerezzünk, mint eddig a hagyományos kerékpárok nyergében. Mindez természetesen az elektromos kerékpároknak köszönhetően.

Férfi elektromos kerékpárok

Ami nem kifejezetten női elektromos kerékpár, az unisex vagy  férfi elektromos kerékpár.

Az elektromos kerékpárok funkció szerinti felosztása hasonló a hagyományos kerékpárokhoz. Azaz egészen a gyerek kerékpártól a városi e kerékpáron át a könnyed trekking vagy crosstrekking pedelec kerékpárokon át, a 27.5 illetve 29 collos kerékméretű, merev farú vagy összteleszkópos mounten bike elektromos kerékpárokon keresztül egészen a gravel e-bike és az országúti elektromos kerékpár is elérhető kínálatunkban.

A férfi elektromos kerékpárok is azonos technikai háttérrel rendelkeznek, mindössze a vázkialakításban és a színekben különböznek a kifejezetten hölgyek számára készült elektromos kerékpároktól.

Az elektromos kerékpárral lehet sportolni?

A rövid válasz igen. Kicsit árnyaltabban nézve a képet, elektromos kerékpár nélkül eszünkbe se jutna elmenni egy Alpok kerékpár túrára, hiszen a motor rásegítése nélkül, edzettlenül esélyünk se volna. Tehát már nyerésben vagyunk.

Ugyanakkor már elég sok kutatási anyag áll rendelkezésre, és nagyjából elmondható, hogy elektromos kerékpárral ugyanazon a távon kicsit kevesebb, mint fele annyi energiát fogyasztunk el. Ez két összetevőből adódik. Egyfelől kb harmada idővel hamarabb érünk el az úticélunkhoz, mint hagyományos kerékpárral, azaz csak kevesebb ideig mozgunk, másfelől kisebb az erőkifejtésünk, szintén kb egyharmaddal. Ha ezt a két hatást figyelembe vesszük, kijön a kb fele elégetett kalória.

Ettől függetlenül a testmozgás puszta léte fontosabb az egészség megőrzésének a szempontjából, mint a milyensége.

ÁLLAMI PÁLYÁZAT! 180 ezer Ft pályázható!

A pedelec egy mozaikszó, amely a pedal+electric+cycle szavak összevonásából alakult ki. Működésének lényege, hogy az elektromos rásegítés csak pedálozás közben működik. Azaz nincs gázkar rajta, nem lehet húzni a gázt, mint egy motor vagy elektromos roller esetében. Az elektromos kerékpár nem dolgozik 100 %-osan helyettünk, csupán besegít a tekerésbe, a munkát a kerékpáros végzi, a gép csak az energia bizonyos részét veszi át.

Ez a rásegítés maximum 25 km/h-s sebességig működhet, e fölött a kerékpárosnak már a saját izomerejére kell hagyatkoznia. A meghajtó elektromos motor teljesítménye pedig a 250 W-ot nem haladhatja meg. A bicikli segítsége többek között függ az éppen aktuális sebességtől, a kerék fordulatszámától, illetve a beállított fokozattól, ami általában háromféle lehet: kicsi közepes és nagy, de a legújabb generációs elektromos kerékpárokon egyedi profilokat hozhatunk létre, hogy melyik állásban mennyi legyen a rásegítés.

Az elektromos kerékpár a választás azok számára, akiknek eddig hiányzott az életéből a testmozgás. Itt a lehetőség, hogy egy nagyobb túra alkalmával nem elsősorban a jobb teljesítmény, hanem a kellemes időtöltés lehessen a fontosabb szempont. A nyergében ülve gyönyörködhetnek a táj szépségében, felfedezhetnek olyan látványosságokat, tereptárgyakat, amiket egyéb körülmények között nem vennének észre. A kirándulás  sport része természetesen ebben az esetben sem marad el, mert a kerékpárt tekerni kell a haladáshoz.

Szintén megfelelő útitárs lehet azoknak, akik nagyobb teljesítményre vágynak. Feltekerni oda, ahová a rásegítés nélkül nem menne, vagy olyan messzire, ami edzettség híján elérhetetlen cél volna.  A megnövelt sebesség természetesen fokozottabb óvatosságot is igényel. Bukósisak használata a többi kerékpártípus esetében is elengedhetetlen, itt pedig a kerékpáros érdekében kötelező. 

A kerékpározás szeretete a korral sem csökken, viszont hosszabb távokat az idősebb felhasználók már nehezebben tudnak önerőből teljesíteni, de a megszokott, kedvenc útvonalaikat újra és újra végig tekernék. Azok is nagy hasznát veszik, akik valamilyen betegség, vagy sérülés okán nem képesek a korábbi teljesítményük elérésére. Végül, de nem utolsósorban az elektromos kerékpárt azok a gyermekek is használhatják, akik egy közös családi túrán már szívesen részt vennének, ám saját erejük még nem tenné lehetővé, hogy a többiekkel lépést tartsanak. 

A téma iránt érdeklődők, vagy a kevésbé tapasztalt kerékpárosok (de még a profik is) még csak ismerkednek az egyre népszerűbb elektromos kerékpárral, így az Óbudán található, Vihar utcai üzletünkben lehetőség nyílik kipróbálásukra, tesztelésükre is. Szakértő eladóink, kollégáink minden felmerülő kérdésre válaszolnak, segítenek a döntésben, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő modellt színben, típusban, a kiegészítők terén.

Otthonos, családias környezetben, közvetlen légkörben kellemesebb a válogatás a különféle típusok között, ahogyan az sem jelent problémát, ha a vevő nem érkezik konkrét, végleges elképzeléssel. Amennyiben gyermek számára választanak kerékpárt, még nagyobb türelemre van szükség a szülő részéről is annak érdekében, hogy elégedetten távozzanak tőlünk egy sikeres vételt követően.

Egy vásárlás rengeteg kétellyel, alapos megfontolással jár együtt, emellett az is kérdés, ki mekkora összeget tud rászánni az adott kerékpárra, milyen felhasználási területben gondolkodik, mennyire rendszeresen és milyen körülmények között használná azt. Ez mind-mind befolyásolja a döntést, hiszen e-kerékpárt is rendszerint hosszú távra választ az ember. Ezzel a lehetőséggel élve viszont a Berguson mindent megtesz annak érdekében, hogy a vásárlóink, ügyfeleink által megvásárolt bringa valóban társa legyen és a döntését egy pillanatra sem bánja meg a későbbiek során.

Az elektromos kerékpár népszerűsítésével célunk a munkába járás megkönnyítése, a hétvégi szabadidős programok és természetesen az egészséges életmód elősegítése. Raktárkészletről több mint 50 különböző típusú elektromos pedelec kerékpárt tudunk azonnal kiszolgálni.

Ráadásul most az állami e-kerékpár pályázat keretében akár 180 000 Ft állami támogatás is megpályázható.