Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Szűk szabású nadrág

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!


 

Hogy milyen és miért is jó pontosan a biciklis rövidnadrág? 

Tudj meg mindent, amit általánosságban tudni lehet a biciklis nadrágokról!

Mikor viselj kerékpáros rövidnadrágot?

Józan paraszti ésszel is megválaszolható a kérdés: amikor nem fázol benne. Egyénileg más-más hőmérsékleti értéknél fekszik ez a határ, de elmondhatjuk, hogy nagyjából áprilistól októberig szokott rövidnadrágos idő lenni, 10 fok felett javasoljuk a használatát — hosszabb, hűvösebb vagy változékony időjárású napokra akár lábszárral kiegészítve.

És most jön a kivétel!

Szeles és csapadékos időben a hőérzet mindig jelentősen alacsonyabb, jól gondold át az öltözködésed, és válassz mindig az időjárás-előrejelzésnek, domborzati viszonyoknak (magasság, árnyékos erdő, stb.) is megfelelő biciklis ruházatot!

Milyen biciklis rövidnadrágot válassz?

A szűk fazonú, lycra anyagú ún. biciklis nadrágokat vagy sztreccs nadrágokat — nem meglepő módon— csoportosíthatjuk nemek szerint (férfi biciklis nadrág és női biciklis nadrág), valamint aszerint, hogy van-e kantárja (kantáros biciklis nadrág). Mire jó a kantár? Amíg ki nem próbálod, nem fogod tudni, hogy mennyire kényelmessé teszi a nadrágot, hogy milyen tökéletes illeszkedést biztosít, hogy mennyire klassz érzés, amikor meg sem moccan rajtad a nadrág (és főleg az ülőbetét), hogy nem dörzsöl ki a dereka, hogy nem csúszkál el rajta a mez. A kantár anyaga egyébként általában egy nagyon könnyű, lyukacsos, vékony, lélegző technikai anyag. Eltérnek róla a vélemények, hogy macerás-e benne a dolgodat végezni: a fiúknak kevésbé, a lányoknak egy fél fokkal bonyolultabb, de ha nem lenne több pozitív tulajdonsága, mint negatív, akkor a világ élversenyzői sem hordanák (márpedig a gyakorlat azt mutatja, hogy sokkal többen hordanak kantárost, mint nem kantárost).

Ha rövidnadrágokról beszélünk, akkor félig kakukktojás lehet a háromnegyedes nadrág, mégis idekeverjük. Mivel hosszúnak nem mondható, ezért a térd alá érő biciklis stretchnadrágokat is a rövidek közé soroljuk. 

Az utolsó kategória, ami szerint még csoportosíthatjuk őket, az nem más, mint az árfekvés. Már több cikkünknél említettük a “biciklis szentháromságot”, vagyis azt a három terméket, amelyekből érdemes már első körben minőségi darabra beruháznod: kerékpáros bukósisak, biciklis stoplis cipő és persze a nadrág.

Ha információéhes vagy és angol nyelvű szakirodalmat keresel, a kantáros nadrágokról cycling bibként találsz információt, míg a kantár nélküli, szárán és derekán egyaránt gumival ellátott nacikat cycling shortként találod meg.

Milyen betét van a szűk biciklis nadrágban?

Az ideális kerékpáros rövidnadrágok kb. 8 mm vastag szivacs- vagy géltöltettel készülő, osztott ülepbetéttel rendelkeznek, ami a biciklin ülve plusz párnázottságot biztosít, és hatékonyan védi a nyereggel érintkező, érzékeny testrészed bőrét a kidörzsölődéstől. A géltöltetű betétek anyaga rezgéselnyelő szilikon, amely időtállóbb és formatartóbb is, mint a szivacs. 

Hogyan viseld a szűk biciklis rövidnadrágot?

Pont úgy, mint a hosszú biciklis rövidnadrágot: fehérnemű nélkül vagy speciális biciklis aláöltözettel — és ezt a pontot nem is részleteznénk tovább.

Hogyan tisztítsd?

Amennyiben a fenti pontban leírtak szerint viseled, érdemes minden használat után hagyni megszáradni, mielőtt a szennyesbe dobod, majd speciális, sportruhákhoz való mosószerrel, öblítő használata nélkül, 30 fokon ajánlunk a mosásukat a lélegző hatás megőrzése érdekében. Ha lehet, mosd kézzel vagy válassz rövid, kímélő programot.

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Méret
Szín
Női specifikus
Szezonalitás
Kantáros
Betétes
Szabás
Nadrágszár hossza
Termék státusza