Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

MTB cipő

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!


 

MTB CIPŐ

Akár megszállott hegyibringás vagy XC-s, esetleg gravel versenyző vagy, akár “csak” hobbibicajos, aki szeret néha terepre tévedni, egy jó mtb cipő az alapfelszerelésed része. Ha az első kategóriákba tartozol, akkor kínálatunk prémium modelljeit ajánljuk figyelmedbe, ha pedig még csak most ismerkedsz a tereppel, választhatod a beszálló modelleket is.

Az MTB cipők között számos kategóriát megkülönböztetünk: a fűzős cipők a bevezető kategóriába tartoznak, ahogy nevük is árulkodik, fűzővel tudod a lábfejedre igazítani őket, felsőrészük általában jól szellőző textilből és műbőrből készülnek. Másik jellemzőjük, hogy SPD-kompatibilis talpuk egy edzőcipőnél merevebb, de messze elmarad a kemény karbontalpas cipőktől. (Hoppá, nem tudod pontosan, hogy mit jelent az spd? Gyorsan olvasd el a biciklis cipők általános leírásánál és utána térj vissza ide!) A fűzős kerékpáros cipő akár hétköznapi (munkahelyi) viselésre is alkalmas.

A következő kategóriába a tépőzárral kombinált fűzős cipők tartoznak: itt már a zárórendszer több lehetőséget ad a felsőrész kialakítására is, a szellőzésük és tartásuk jónak mondható.

A két vagy három tépőzárral ellátott cipők sokkal jobban állíthatóak, testre (vagyis lábfejre) szabhatóak. Felsőrésük keményebb, masszívabb, kevésbé szellőznek jól, ugyanakkor egyrészt jobban bírják a strapát (eső, sár, kavics, stb.), másérszt pedig a talpuk is merevebb. 

A legfelső kategóriás mtb cipők pedig úgynevezett fűzős (“boás”) rendszerűek, ahol milliméterről milliméterre, egyénileg állítható a cipő szorossága, pillanatnyi igények, zoknivastagság, lábdagadás, stb. függvényében.

Kínálatunkban női biciklis cipők is szerepelnek: a kisebb és általában keskenyebb női lábfejre külön bringás cipők készülnek, de vannak uniszex modellek is. Northwave mtb cipők mellett főleg Shimano mtb cipők teszik ki árukészletünk nagy részét, de Giro és Kellys modellek is megtalálhatóak nálunk.

Ha hűvös, csapadékos időben, téli hidegben is gyakran pattansz nyeregbe (és nem csak a közértig gurulsz), érdemes lehet beszerezned egy biciklis kamáslit vagy egy téli mtb cipőt.

Ha az országút — és az országúti bringád — szerelmese vagy, felszerelésedet is igazítasd hozzá! Válassz országúti kerékpáros cipőt!

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
17 901 Ft - 147 591 Ft
Gyártó
Alkategória
Szín
Stopli kompatibilitás
Női specifikus
Szezonalitás
Cipő méret
Záródás