Futóbicikli

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

FutóbicikliA futóbicikli méretéből adódóan a legkisebbek közlekedési eszköze, ezt már ránézésre is láthatjuk. Olyan, mint egy mini kerékpár pedálok nélkül, általában 12"-es kerékmérettel, a gyermekek lábbal a földön hajtják.


Az egészen kicsiknek még nem eléggé összerendezett a mozgása, hogy pedálos gyermek kerékpárt tudjanak hajtani, ezzel viszont akár a másfél éves gyermekek is könnyedén suhannak.


Sok kisgyermeknek a kerékpár előtt kismotorja is volt. A kismotor legalább 3 kerékkel rendelkezik, ezért a kicsinek nem volt szüksége arra, hogy megpróbáljon egyensúlyozni vele. Vele ellentétben a futóbicikli a legalkalmasabb az egyensúlyérzék fejlesztésére, javasoljuk is, hogy ezen gyakoroljanak, mielőtt a legkisebb méretű pedálos bringával próbálkoznának. Meg fogunk lepődni, milyen gyorsan fognak fejlődni!


Bár valószínűleg ritka a futóbicikli lakásban való használata, a gyártók külön erre is odafigyeltek, hiszen rossz idő esetén így nem kell lemondania a gyermeknek a futóbicikli használatáról, és a szülő is örül majd, hogy a mozgás nem marad ki. Ezek a benti bringák úgy készültek, hogy ne hagyjon csíkot a kerekük a padlón.


Minden kerékpár ajánlásunkkor fel szoktuk hívni a figyelmet arra, hogy nem ajánljuk az "áruházi", kevésbé jó minőségű biciklit, futóbringák megvásárlását, hiszen nem sokkal több pénzért megbízható modellt kaphatunk a kerékpárüzletekben, ne kockáztassuk gyermekünk testi egészségét!


Említettük, hogy már másfél éves kicsik is tudják használni a tanuló bringákat, ehhez csupán olyan modellt kell választanunk, melynek átlépési magassága kisebb.


A futóbicikli anyagát tekintve készülhet fából, fémből, illetve műanyagból.


Aki a műanyag futóbicikli mellett dönt, annak is tudunk ajánlani kínálatunkból, ezek készítésekor és tervezésekor sok fontos szempontot figyelembe vettek, mint pl.: pénzérmével, szerszám nélkül állítható ülésmagasság, rejtett csavarok a biztonság érdekében, átfordulás-gátlóval ellátott szivacsos kormány, mérgező anyagoktól és küllőktől mentes kivitel.


A fém futóbicikli keresettebb műanyag változatánál, mivel anyagának köszönhetően sokkal tartósabb, ezért ha a családba születő gyermekek, unokatestvérek életkora úgy alakul, sok gyermeket kiszolgálhat egyetlen példány, egymástól örökölhetik a kicsik, majd ha kinőtték, választhatnak maguknak egy 12-es kerekű pedálos bringát.


Kevésbé elterjedt változat, sokan biztosan döbbenten olvassák, de bizony fából is készült futóbicikli. Nem kell tartanunk a fa anyagú kerékpártól sem, erre a célra kifejezetten erős, laminált fát használtak fel, ezért a fa futóbicikli társaihoz hasonlóan ugyanúgy használható akár esős időben is.


Ha kicsit nehéz meggyőznünk gyermekünket, hogy próbálják ki és használják a futóbringát, próbáljuk a kedvét meghozni számára kedves kiegészítőkkel, mint például mesefigurás csengő, kiskosár a plüsseinek vagy kisautóinak, esetleg matrica a futóbicikli vázára.Ártalmatlannak tűnő kis járgány a futóbicikli, de kisebb borulások vagy esések ezzel is előfordulhatnak, amire érdemes előre felkészülni, és beszerezni a megfelelő védőfelszerelést. Kezdetben még azért szükséges, mert még nem szokták meg a futóbringát, később meg azért, mert olyan bátran, merészen mennek a futóbiciklivel.


A szabadban való bringázáskor nagyon fontos a napsugárzás elleni védelem is! A kisebbek nagyon sokáig is bírják egyhuzamban a futóbringázást, és mivel nem érzékelik az időt, a felnőtteknek kell odafigyelni, hogy megfelelő időközönként bekenjék bőrüket a magasabb faktorszámú naptejjel. A naptej sem véd 100 %-osan, ezért ha lehet, ne tűző napsütésben vigyük a gyermekeket sportolni! A nagy melegben szerelkezzünk föl elegendő folyadékkal is!