Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Túratrekking

6termék16
6termék16

Trekking bicikli AKCIÓSAN

A trekking bicikli ideális társ lehet, ha nagyobb távot szándékozunk megtenni, vagy a munkába járást szeretnénk megkönnyíteni, esetleg egy megfelelő kerékpárt keresünk a hétvégi túrázásokhoz. A trekking bicikli mindegyik igényt nézve ideális választás. Gyárilag szerelt praktikus kiegészítőkkel és komfortos nyereggel ellátott, így nem érezzük azt egyik tevékenységünk közben sem, hogy kompromisszumot kötöttünk volna.

Az alábbiakban dióhéjban bemutatjuk, mit érdemes feltétlen tudni a trekking biciklikről.

  1. A trekking bicikli felépítése

Mivel többféle árkategóriájú trekking bicikli kapható, közülük kedvünkre válogathatunk, aminek csak a pénztárcánk vastagsága szabhat határt. A külsejét, kialakítását tekintve, üléspozíciójának kialakításában a különböző árfekvésű trekking biciklik között még nem lehet sok különbséget észrevenni, ám közelebbről megnézve már sok lényeges dologban eltérnek egymástól. Ilyenek például a váz anyaga, a fék- és hajtásrendszer, a teleszkópvilla, illetve a plusz extra kiegészítők.

– Belépő kategóriájú trekking bicikli

Általában acélvázas kialakításúak, de az alu vázas is már egyre szélesebb körben elterjedt típusnak számít. Ez az egyszerűbb kivitelű bringa olcsó rugós villát kapott, de mára a gyártók többsége bizonyos modelljeit jobb minőségű merev villás kivitelben is kínálja.

A kerekezés élménye ballonosabb gumival felszerelve még tovább javítható.

– Középkategória

Ez már gyermekülés, vagy nagyobb mennyiségű csomag felszerelésére is alkalmas. A középkategóriás modellek lezárható mozgású teleszkópvillával, és 3x8 / 3x9-es váltórendszerrel felszereltek, de akad tárcsafékes változat is.

– Felsőkategóriás trekking bicikli

Sokféle kényelmi extrával, és a versenyzőktől ismert fék- és váltórendszerrel felszerelve ideális társ lehet, ám sokaknak még mindig csak álom marad.

  1. A trekking bicikli felszereltsége

Minden trekking bicikli alapfelszereltségéhez hozzátartozik a sárvédő, a csomagtartó, a kitámasztó, és a megfelelő világítás (amely megfelel a KRESZ-nek előírásainak).

A városi kerékpározáskor és túrák alkalmával rendkívül praktikus sárvédő már egy könnyű, alu-plastic tartozék. Csupán a különböző típusok csomagtartó-kialakítása és tudása tér csupán el egymástól.

– Az egyszerűbb bringák acél csomagtartói is 25 kg-ig terhelhetőek éppúgy, mint az alu típusok esetében, viszont az oldalára rögzíthető nagyobb túratáskák felszerelésére sajnos nem alkalmasak. Ennek az az oka, hogy az acél csomagtartó egy igen egyszerű, 1, vagy 2 pálcás lábbal lett ellátva, míg az alumínium minden típusa megakadályozza, hogy a táska beszoruljon a küllők közé, ezt a gyártók extra sínnel, vagy egy plusz kerettel oldották meg.

A csomagtartót a rajta található konzol segítségével világítással is felszerelhetjük.

– Az agydinamó nagy népszerűségnek örvend, ami sokkal csendesebb és hatékonyabb a régi típusú, dörzshajtású dinamóhoz képest, és ami még fontosabb, hogy időjárás-függetlenebb is.

Az alkonyatkapcsolós első lámpa (ami egyszerre kapcsolja fel mind az első, mind a hátsó világítást) szintén rendkívül praktikus és kényelmes találmány, valamint az ezekbe épített állófény funkció is.

A navigációs készülékünket, vagy mobiltelefonunkat akár menet közben is tölthetjük az első lámpába épített USB csatlakozó és az agydinamó segítségével.

– Mára már nagyon sokféle pumpaméretet lehet kapni, ennek köszönhetően mostanra különlegességgé vált az egykor alkalmazott pumparögzítő szem, így napjainkban csak elvétve találhatunk vele.

A trekking bicikli másképp

Mivel ahány kerékpáros, annyiféle elvárás, ízlés, megszokás létezik, emiatt sokféle igény merülhet fel a trekking biciklik kapcsán felszereltség és tudás tekintetében. Egy országútis egészen másképp, más szempontok alapján választana magának trekking kerékpárt, mint egy MTB-os, mivel mindketten csak a saját stílusukhoz és elképzelésükhöz tudnak viszonyítani. Az elképzelésükhöz leginkább közelálló típushoz sokszor csak sűrű kompromisszumok árán jutnak el, ezért a különböző stílusokat sok gyártó egyetlen kerékpárban próbálja meg ötvözni.

Így jött létre a nagyon praktikus gravel kerékpár. Geometriáját tekintve az országúti biciklikkel mutat közelebbi rokonságot, de a keményebb terep miatt sem kell tartanunk tőle, köszönhetően a gyártók által jól eltalált felszereltségének.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Agydinamó
Fék típusa
Termék státusza