Gyermek e-bike

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Gyermek e-kerékpár

A kerékpározást már egészen pici korban megszerettethetjük a gyermekünkkel, és ez nem csupán azért fontos, mert nagyszerű dolog a bringázás. Az egészséges életmódunkhoz is hozzátartozik, az immunrendszerünket is erősíti (főleg, ha nem csak a meleg évszakokban kerékpározunk), és mint a kardio sportok, az agyműködést is serkenti, mivel több oxigénhez jut az agy. Emellett növeli a tüdőkapacitást, és még az elhízástól sem kell tartanunk, ha pedig rendelkezünk egy kis súlyfelesleggel, akkor a kerékpározás is ideális számunkra, hiszen a futással ellentétben (amikor a testsúly háromszorosa terhelődik a térd ízületeire), megkíméli térdünket is. Ha ez még mindig nem lenne elég meggyőző, akkor nem árt, hogy a szabadban való kerékpározással az endorfin-szintünk is emelkedik, így a stressztűrő képességünk is sokat javul.

A gyermek e-kerékpár területén is hatalmas választékot találunk ma már a kerékpárboltokban, olyannyira, hogy futóbiciklivel kezdve az ismerkedést, akár 1,5 éves kortól egészen a felnőttkorig minden korosztály bőséges kínálatból válogathat, sokféle árkategória, márka, és dizájn közül.

A 12-es méretű gyermek kerékpár követi a legkisebbek futóbringáját, melyet pótkerékkel ellátva az egyensúlyozást tovább gyakorolhatja a gyermek, de most már egyidejűleg a pedálok használatával. Ezt a kis bringát 3 és 4 év közötti gyermekeknek ajánljuk, maximum 95 cm-es magasságig. A könnyebb kezelhetőség elősegítéséért egy sebességes hajtással és kontrafékkel felszerelt verziókat találunk. A fékezéshez extra tudás nem szükséges, ösztönös mozdulattal történik a működés, így a kicsik nagyon könnyen elsajátítják. A bringán maradásban az egyensúlyozás megtanulásáig a pótkerék nyújt segítséget, amelynek emelésével segíthetjük elő a további biztonságérzetet. A 12-es gyermek e-kerékpár Y-vázas kivitelben készül, ami általában acél, így garantálva a tartósságot és megbízhatóságot.

A 4 és 6 év közötti kisgyerekek számára a megfelelő választás a 16"-os kétkerekű, ha testmagasságuk 95-115 cm között van. Ennél a méretnél már nem csak a kerék nagyobb, mint az előző, hanem a vázkialakítás is többféle lehet: BMX és női váz is megtalálható a korábbi Y formák mellett. A 16-os gyermek e-kerékpár szintén 1 sebességes hajtással, kontrafékkel kaphatók, de a szabályok szerint már első kézifékkel is megállítható. A váz szintén lehet BMX-szerű és Y formájú is, jellemzően acélból készülve. Sok esetben kiegészítőkkel együtt vásárolhatók meg, amelyek még egyedibbé teszik, ilyenek pl. a kis kosár, vagy a játék baba hordozó.

A 20 colos kerekű gyermek e-kerékpár az iskoláskorú gyermekeknek 6-9 év között, 115 cm-től kb. 130-ig számít ideális választásnak. A váz már hosszabb, mint a kisebb kerekűek esetén, és azoktól eltérően megtalálhatók már a felnőtt kerékpárra jellemző külsővel is. Többnyire ezek is 1 sebességesek, merev villás kialakítással, de találunk a gyártók kínálatában teleszkópvillás, 1x6 / 1x7 sebességgel ellátott gyermek e-kerékpárokat is. Mivel a váltóval itt már találkozhatnak a gyermekek, hogy a kézzel történő fékezést is megtanulásának kora is elérkezik. V-fékes, patkófékes modellek mellett alumínium vázas, magasabb árkategóriában akár tárcsafékes változatokkal is találkozunk. A vázforma már szinte bármilyen lehet, így a gyermekek szabadon választhatnak a sokféle kerékpár-stílus közül, mint például a city, a túrakerékpár, vagy a MTB.

A legnagyobb kerékméretű gyermek e-kerékpár a 24-26 colos, ez lehet országúti bringa, vagy hegyi kerékpár, emellett városi, illetve túrakerékpár is. Az árkategória tekintetében is sokféle lehet, függően a felszereltségétől.

A 24 colos gyermek e-kerékpár kb. 7 és 11 év között ajánlott, 130-150 cm magasságú gyermekek számára. Az olcsóbb, közlekedési célú, vagy a drágább, sportolási célú 24-es, 26-os gyermek e-kerékpárok között pénztárcánk, és elképzelésünk szerint válogathatunk.