Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

MTB hátsó váltó

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!


14termék114
14termék114

Az MTB (Mountain Bike) hátsó váltója az egyik legfontosabb alkatrész a kerékpáron, amely lehetővé teszi a kerékpárosnak, hogy változtassa a hátsó fogaskeréksorban lévő fogaskerekeket. Ez lehetővé teszi a kerékpárosnak, hogy alkalmazkodjon a terepviszonyokhoz, a domborzati viszonyokhoz és a saját kerékpározási igényeihez.

Néhány jellemzője az MTB hátsó váltónak:

  1. Kialakítás: Az MTB hátsó váltója lehet tágabb váltótartományt kínáló váltó is. A váltók esetében általában 11-32 sebességre lehet váltani, míg az újabb váltók 11-36, sőt akár 11-50 vagy 10-52 fogaskerék sorozatot is kezelhetnek, amelyek nagyobb tartományt kínálnak a hegyi kerékpározáshoz.
  2. Váltási típus: Az MTB hátsó váltója lehet mechanikus vagy elektromos. A mechanikus váltók a hagyományos bowdenkábelen keresztül működnek, amelyeket a váltókar mozgatásával lehet irányítani. Az elektromos váltókban pedig elektromos motorok mozgatják a váltót, amelyeket a kerékpár elektronikus váltórendszere vezérel.
  3. Kompatibilitás: Fontos ellenőrizni az MTB hátsó váltójának kompatibilitását a kerékpár vázának, a hajtómű rendszerének típusával és méretével, valamint a fogaskerék sorozat típusával és méretével. Például szükséges lehet egy 10 vagy 11 sebességes váltó a megfelelő váltókarhoz.
  4. Beállítás: Az MTB hátsó váltóját megfelelően be kell állítani a kerékpár vázának és a fogaskerék sorozat méretéhez és típusához. A helytelen beállítás instabil váltást és lánctévesztéseket eredményezhet.

Az MTB hátsó váltójának megfelelő működése és beállítása kulcsfontosságú a zökkenőmentes kerékpározás és a váltások hatékonysága szempontjából, különösen változatos terepen. A megfelelő váltó kiválasztása és beállítása lehetővé teszi a kerékpárosnak, hogy könnyedén alkalmazkodjon a különböző terepviszonyokhoz és kerékpározási igényekhez.

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Fokozatszám
Helyzet
Rögzítés módja
Kanálhossz
Termék státusza