Első kosarak

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kosár előre


Minden hobbikerékpáros számára, aki főként településen belüli közlekedésre használja a kerékpárját, és azzal jár vásárolni is, nagy segítséget jelent egy kerékpáros kosár. A hatalmas választékban sok szempont alapján lehet válogatni, kinél a praktikum az elsődleges megfontolás, kinél a stílus.


A bicikli elejére rögzíthető kosarak készülhetnek fémből, műanyagból, textilből, de fűzfából – azaz vesszőből fonva – is. Teherbírásuk változó, de a legnagyobb súlyt a fémhálós kosarak képesek hordozni. Nem feltétlenül kell persze nagyon megpakolható kosarat választani, ha kényelmetlennek érzi a kerékpáros a bicikli elejére nehezedő terhelést.


Az első kosár lehet levehető vagy fix. A rögzítés általában adapterek segítségével történik a kormányra vagy a kormányszárra. A leszerelés nagyon könnyű, így ha bevásárláshoz is szeretné használni valaki a kosarát, nem csak olyan modellre eshet a választása, amelyet elég felakasztani a kormányra.


Alapvetően strapabíróak a biciklis kosarak, a textilkosarakhoz kapható esővédő huzat is, amely megoldja a rakomány szárazon tartását.
Állatszállításra alkalmas kosarakat is lehet kapni, ezekre egy nagyobb eső-és napvédő fedél van szerelve, amelyet fel lehet hajtani.