Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Kerékpárszállítók tetőre

Az Online ár a weboldalunkon leadott és visszaigazolt rendelésekre vonatkozik!


1termék11
1termék11

Kerékpárszállító tetőre

Amennyiben a kerékpárját – vagy kerékpárjait – biztonságosan és kényelmesen szeretné szállítani, természetesen erre is van megoldás, ami egyszerre praktikus és könnyen rögzíthető. Sok esetben a család egy-egy kiruccanás alkalmával az egész távot nem biciklin teszi meg, esetleg csak a túra helyszínén kívánják csak használni a kétkerekűt, de nyaralások esetén is jól jön ez a megoldás, sokkal nyugodtabbak lehetünk, ha kerékpárjaink velünk utaznak. Erre az esetre a legbiztosabb megoldás a kerékpárszállító.

A kerékpárszállítók négyféle típusa ismert:

– tetőre

– hátsó ajtóra

– vonóhorogra

– pótkerékre (ezek inkább terepjárókra jellemző)

szerelhető változatok

Hogy melyik megoldás a legideálisabb, ez minden esetben kerékpár- és autófüggő. Bizonyos kerékpárok eleve nem szállíthatók bármilyen tartóval. Különösen igaz ez a karbonvázas modellekre, mivel azokat a váznál nem lehet terhelni, nem lehet eléggé megszorítani, ebből következik, hogy itt a tetőre szerelhető megoldás jöhet csak szóba. Viszont a legtöbb kerékpárnál már nem ilyen kötöttek a lehetőségek, és a boltok kínálatában szerencsére igencsak széles választékból válogathatunk.

Tetőtartók

Abban az esetben, ha kétkerekűjét csak ritkán, alkalmanként kívánja szállítani és az autója fel van szerelve tetőcsomagtartóval, elég csak egy egyszerű tetőtartóra beruházni. A legolcsóbb alternatívát ezek a megoldások jelentik, ám egy kisebb anyagi ráfordítással már zárható verziót is beszerezhet. Ebben az esetben egy esetleges vásárlás alkalmával sem kell aggódnia a kerékpárja biztonságát illetően.

Ám ez a megoldás sem minden esetben a legcélravezetőbb. Amennyiben magasabb gépjárművel rendelkezik, máris problémát jelenthet a kerékpár a tartóhoz való felemelése. Sőt, egyes mélygarázsokba, parkolókba sem egyszerű ilyenkor a beállás, ha a tetőn még egy kerékpárt is szállít. További nehézséget jelenthet még, hogy a tetőre szerelt kerékpártartó a légellenállást is növeli, ami az autó fogyasztásában is jelentkezhet.

Mindezzel együtt a praktikusságához nem férhet kétség, mindössze a vásárlás előtt gondosan át kell gondolnia a lehetőségeket, és ezekhez mérten ajánlatos kiválasztani a számára minden szempontból megfelelő típust.

Webáruházunk széles választékában kedvére válogathat az önnek leginkább megfelelő modellek között.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Szállítható kerékpárok száma
Termék státusza