Kerékpárszállítók vonóhorogra

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kerékpárszállítók vonóhorogra

Abban az esetben, ha egy, vagy több kerékpárját biztonságosan és kényelmesen szeretné szállítani, természetesen erre is létezik egyszerre praktikus és könnyen rögzíthető megoldás. A család egy-egy hétvégi kiruccanás alkalmával az egész távot nem mindig biciklin teszi meg, és a kétkerekűt csak a túra helyszínén kívánják használni, vagy a nyaralások esetén is remek megoldást jelent, mivel sokkal nyugodtabbak lehetünk, ha kerékpárjaink velünk utaznak. Erre az esetre a kerékpárszállító a legbiztosabb megoldás.

A kerékpárszállítók közül négyféle típust különböztetünk meg:

– tetőre

– hátsó ajtóra

– vonóhorogra

– pótkerékre (ezek inkább terepjárókra jellemző)

szerelhető változatokat.

Hogy számunkra melyik megoldás a legideálisabb, minden esetben a kerékpár és az autó függvénye. Bármilyen tartóval egyes kerékpárok eleve nem szállíthatók. Ez különösen igaz pl. a karbonvázas modellekre, mivel azok a váznál nem terhelhetők, nem lehet eléggé megszorítani, amiből egyenesen következik, hogy itt a tetőre szerelhető verzió a legideálisabb. Szerencsére a kerékpárok többségénél a lehetőségek már nem ilyen kötöttek, és a boltok, webáruházak igencsak széles kínálattal állnak a rendelkezésünkre.

Kerékpárszállítók vonóhorogra

A tetőre szerelhető változatoknál elegánsabb megoldást jelent a hátsó kerékpártartó. Amennyiben a kétkerekűjét gyakran és szállítaná a gépkocsijával, ráadásul sokfelé is, az autó vonóhorgára szerelt kerékpárszállító jelenti a legpraktikusabb megoldást. Ami persze drágább, mint a csomagtérajtóra szerelhető kerékpárszállító, viszont azt mindenképpen tudni kell, hogy az utóbbi megoldás esetén a csomagtérajtó nyitása nem megoldható, ami bizony okozhat kellemetlenségeket az utazás alkalmával egy esetleges bevásárlás esetén.

A legoptimálisabb megoldást a vonóhorogra szerelhető verzió jelenti, de természetesen ahány kerékpáros, annyiféle elképzelés, igény, stílus, anyagi lehetőségek. Amennyiben az autóra már fel van szerelve egy tetőcsomagtartó, korántsem biztos, hogy a vonóhorgos megoldás a megfelelő, ami fordítva is igaz.

Vagyis minden vásárlás előtt gondosan mérlegeljünk, vegyük számba a lehetőségeket, a gépjárművünk technikai felszereltségét, valamint a saját stílusunkat és a felhasználási területet, és csak utána döntsünk. A webáruházunk széles választékában garantáltan megtalálja az Ön számára minden szempontból legideálisabb verziót.