Kar-, láb- és térdmelegítők

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kar-, térd- és lábmelegítő


A kerékpározás közben igénybevett és menetszélnek kitett, érzékeny ízületek megóvására ügyelni kell, ezért érdemes beszerezni a megfelelő védelmet nyújtó kar-, térd- és lábmelegítőt.


Ezek a kerékpáros kiegészítők a hideg napok és évszakok fontos kiegészítői. Tökéletes illeszkedést biztosítva, anatómiailag követik a test vonalát. A kiegészítőnek fixen a helyén kell maradnia, ezért figyelni kell a megfelelő méretválasztásra még akkor is, ha a rugalmas kar-, térd- vagy lábmelegítő gumis szegélyekkel és szilikonos tapadókkal van ellátva, amelyek megakadályozzák az elmozdulását.


Légáteresztő, nedvességelvezető technikai anyagból készülnek, amely gyakran softshell vagy thermolite – utóbbi üreges szálai megtartják a test által termelt hőt, és egyenletes hőmérsékletet képesek biztosítani. Anyaguk általában belül bolyhos, ami szintén a hőtartást segíti elő. Lapos eldolgozású varrásaik nem nyomnak semmilyen területet, így viselésük nem okoz kényelmetlenséget.


Ezeken a kerékpáros kiegészítőkön is el szoktak helyezni fényvisszaverő elemeket, mert mezek, nadrágok fölé húzva sokszor ezek képezik a kerékpáros ruházat legfelső rétegét.