Aláöltözetek

Aláöltözetek

Helytelen és igaztalan lenne azt állítani, hogy kerékpározni csak speciális öltözékben lehet. Bármilyen póló és nadrág is tökéletes lehet, amennyiben a biztonságos közlekedést, és lábunkat a mozgásban nem akadályozza. Ezzel szemben, ha a tekerést valódi élménnyé szeretnénk változtatni, és nem csupán kilométereket „letudni”, akkor a minőségi, speciális ruhadarabok beszerzését ajánljuk.

A réteges öltözködés több szempontból is fontos, ha kétkerekűre ülünk

– Praktikusság

Ha napközben melegebbre fordul az időjárás, elég, ha 1-2 réteg ruhát leveszünk magunkról.

A hatékony hőgazdálkodás biztosítását és a testhőmérsékletünk szinten tartását ennek a réteges öltözéknek köszönhetjük.

– Költségkímélés

Az összes időjárásnak megfelelő speciális ruházatot beszerezni teljesen fölösleges (nem mellesleg nem több értelmetlen pénzkidobásnál), a megfelelő kerékpáros aláöltözettel kombinálva a melegebb évszakokra szánt ruhatár is alkalmassá tehető a hidegebb időkben is.

– A kerékpárra kifejlesztett technikai anyagok feladata

A kerékpáros aláöltözet esetén is a test által képzett hő és testpára kiáramoltatását segíti elő, hogy a test száraz maradhasson, ne hevüljön túl, és az izzadság se irritálja.

A nedvesség kivezetése nagyon fontos hideg idő esetén is, mert ezáltal a hőszigetelés is hatékonyabbá válik, ami a test kihűlését és a megbetegedést megakadályozza meg.

A kerékpáros aláöltözet a baktériumok elszaporodásától (és az ezzel járó a kellemetlen testszagoktól is) is megóv minket, köszönhetően az antibakteriális anyagának, emellett hatékony védelmet biztosít a fertőzésekkel, gyulladások keletkezésével szemben is.

Az izzadság elvezetésének és kellemetlen testszagok megakadályozásának révén, a kerékpáros aláöltözet kevesebbszer kerül a mosógépbe, ami (bármilyen kíméletesen is bánjon a ruhával), mindenképpen ellensége a speciális technikai anyagoknak.

Kerékpáros aláöltözet tulajdonságai

  1. A kerékpáros aláöltözet rendkívül kis súlyú, ezért akiknek minden gramm számít a bringa építésekor, és a ruházat összeválogatásánál, azoknak sem kell lemondaniuk a kerékpáros aláölözet biztosította plusz kényelemről.
  2. Szabását úgy tervezték, hogy az a kerékpáros testhelyzetben tökéletesen passzoljon, a varrások is ekkor „feszültségmentesek”, így vásárlásakor is érdemes ebben a pózban próbát tenni vele, hogy eldönthessük, kényelmes-e.
  3. Létezik rövid-, hosszú- és ujjatlan kerékpáros aláöltözet is, így a nyári bringázáskor nem kényszerülünk elviselni a teljes karunkat fedő plusz réteget.
  4. A téli hidegekre szánt kerékpáros aláöltözetnek az előbbiek mellett a hőtartás az egyik legfontosabb feladata. Minden bringás ruhánknak a legfontosabb szerepe a téli hónapokban a hideg elleni védelem lesz.

Hőérzetünket befolyásolja, milyen mértékben képes az alsó ruházatunk visszaverni a hőt a testre, és nagy mennyiségű nedvesség keletkezésekor miként viselkedik.

Ha nem is marad száraz a testünk, nagyon fontos, hogy legalább ezt az érzetet keltse, így a tekerés is komfortosabb lesz.

Bizonyos termékek esetén az izzadásra hajlamosabb területeken (hónalj, mellkas, hát) speciális hálós zónákat helyeztek el, ezek lélegzőképességben és párologtatásban a kerékpáros aláöltözet többi részét felülmúlják.

  1. A közvélekedéssel szemben a megfelelő kerékpáros aláöltözet a test hűtésének egyetlen és leghatékonyabb módja, ezért viselik a versenyzők a legnagyobb melegben is csapatmezük alatt.
  2. A komfort további növelése érdekében néhány gyártó olyan újításokat is eszközölt, mint a varrásnélküli, lélegző kerékpáros aláöltözet, mely mintegy második bőrként viselkedik a kerékpáros testén.
  3. A nyári kerékpáros aláöltözet néhány típusára a hálós technikai alapanyag jellemző, mely a testpára elvezetésében a lehető leghatékonyabb, elasztikus anyaga azonban pontosan illeszkedik a testhez.
  4. A FAR InfraRed egy különleges hőtartó technológia, mely a hőt rendkívüli mértékben tudja visszaverni, ennek köszönhetően a testet melegen tartja. A gyártó szerint a test mikrokeringését és a szervezet természetes anyagcseréjét is javítja.

Ha sikerült meggyőznünk, hogy kerékpáros aláöltözet nélkül ne indulj útnak, akkor várunk szeretettel üzletünkben egy személyes próbára, addig is böngéssz kedvedre webáruházunk kínálatában!