Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Aláöltözetek

KERÉKPÁROS ALÁÖLTÖZETEK

Ahogy téli kesztyűre és csősálra sem csak a kőkemény mínuszokban van szükség, úgy kerékpáros aláöltözetre sem csak novembertől februárig. De mi is az az aláöltöző? Hányféle típus létezik belőle? Ismerd meg a tulajdonságait és legfontosabb jellemzőit!

SPECIÁLIS, KÖNNYŰ ÉS ANTIBAKTERIÁLIS ALAPANYAG — Pillekönnyű, minőségi, gyorsan száradó technikai alapanyagokból készítik a kerékpáros aláöltözeteket. Ha számodra is minden gramm számít a bringa építésekor és a ruházatod összeválogatásakor, az aláöltözeted súlya miatt nem kell aggódnod. Antibakteriális anyagának köszönhetően megóv a baktériumok elszaporodásától (így az ezzel járó kellemetlen testszagoktól is), emellett hatékony védelmet biztosít a fertőzésekkel szemben. A gyártók különböző szövetkialakításokat kombinálnak (hálós anyag, sűrűbb szövésű anyag, gyapjú szálak), de speciális anyagokkal kombinálva biztosítják azok antisztatikusságát, szélállóságát, antibakteriális hatását (ezüst szál).

EGYEDI SZABÁSVONALAK — Ahogy az alapanyag, úgy a szabás is különleges. A kerékpáron előre döntött testhelyzetben ülve is tökéletesen passzolnia kell az aláöltözetnek (ezért a legtöbb fazon hosszított), nem csúszhat fel, nem vághat, szoríthat, dörzsölhet. Vásárlásakor mindenképp próbáld fel ebben a pózban is! Az anyagon kívül a szabásvonal abban is segít, hogy a nedvesség kivezetése megfelelő legyen és semmiképp ne alakulhasson ki nedvességérzésed, ne fázhass meg hideg időben.

PRAKTIKUS VÁLASZTÁS, MINDEN IDŐJÁRÁSBAN — A réteges öltözködés alapjait már gyerekkorban elsajátítottad, azonban ha sportolásra kerül sor, nagyon nem mindegy, hogy miből állnak azok a rétegek! Bármelyik évszakban előfordulhat akár 10 fok hőingadozás, így szükség lehet egy-egy réteg fel- vagy levételére. A testhő stabilan tartásához — ezáltal a magas teljesítményhez és a komfortos időtöltéshez — hatékonyan hozzájárulhat a jó minőségű technikai aláöltözet. Azért is praktikus választás, mert nem szükséges 4-5 különböző vastagságú mezt tartanod (és magaddal cipelned), ha az aláöltözeted megfelelő. Hűt és fűt: nyáron tested hűtése kap kiemelt jelentőséget, téli időszakban pedig annak melegen tartása. Utóbbira kiváló lehetőséget biztosít a FAR InfraRed, ami egy különleges hőtartó és -visszaverő technológia, ami képes a test mikrokeringését és a szervezet természetes anyagcseréjét is javítani.

NADRÁG ALÁÖLTÖZET Micsoda? Igen, ha aláöltözőkről beszélünk, nem kizárólag az ujjatlan, rövid ujjú vagy hosszú ujjú aláöltöző felsőket értjük alattuk, hanem a nadrágok alá viselt melegítő öltözéket is. Rutinos bringások tudják, hogy nem szokás klasszikus fehérneműt húzni a biciklis nadrág alá, de van az az időjárás, amikor szükség van egy extra rétegre a nadrág alá, amely fixen tartja a testhőt, valamint elvezeti a nedvességet: erre a célra tökéletes a rövid vagy hosszú aláöltöző nadrág.

Szűrés