Kamáslik

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kamásli


A kerékpáros kamásli talán sokak számára nem mond semmit, pedig ha egy kerékpáros megismerkedik ezzel a remek kiegészítővel, aligha fogja nélkülözni ruhatárából. Ha éppen biciklitúrára indulunk vagy csak a munkahelyünkre tartunk, nagyon hasznos, ha egy kamásli segítségével meg tudjuk védeni a cipőnket a szennyeződéstől, esőtől, illetve komfortosabbá tehetjük öltözékünket.


A kamásli egész évben viselhető, de nem mindegy, milyen évszakban járunk. Rendelkezésre áll nyári és téli kamásli is, amelyek között a legfőbb különbséget az adja, hogy míg a nyári kamásli elsősorban szélálló és esőálló, a téli kamásli esetében az is nagyon fontos, hogy a hideg ellen védje a lábunkat.


A funkcionális különbség már a kamáslik vastagságánál is észrevehető. A vékony nyári kamáslik mérsékelten vízállóak, de portól, sártól, széltől védenek. Anyaguk általában elasztán, és teljesen ráfeszülnek a kerékpáros cipőre. Hasonló tulajdonságú a vastagabb neoprén anyagból készülő kamásli, de az már fagypont környékén is megállja a helyét. Hobbifelhasználásra alkalmasabbak a lazább, de hatékony szél- és esőálló anyagból készülő modellek.