Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Téli kesztyűk

29termék129
29termék129

TÉLI KERÉKPÁROS KESZTYŰ

Ki mondta, hogy a téli kerékpáros kesztyű csak télre való? Hideg, extra szeles, csapadékos idő októbertől áprilisig előfordulhat, de ha magasabb hegyekbe készülsz kerékpárral, akár még nyáron is jól jöhet a normál, hosszú ujjú bringás kesztyűn kívül a zsebben pihenő téli kesztyű is. De mi jellemzi pontosan a téli biciklis kesztyűket, milyen anyagból készülnek, mire figyelj a beszerzésnél? Eláruljuk!

A gyártók — melyek közül polcainkon a Bikefun, Merida, BBB, Northwave, Endura és Vaude téli biciklis kesztyűket találod meg — óriási hangsúlyt fektetnek ennek a ruhadarabnak az állandó fejlesztésére, mint az alapanyagok, mind pedig a kialakítás tekintetében, hiszen a legkeményebb hidegeknek, szélnek és esőnek kell ellenállniuk, ugyanakkor funkcionalitásban és kényelemben is maximálisan kell teljesíteniük, hogy a téli kerékpározás komfortos és biztonságos lehessen. 

A szél- és vízálló (vízlepergető) külső anyagok kívül védelmet biztosítanak, belül pedig a puha, softshell vagy más technikai anyagok melegen tartják a kerékpáros kézfejét és ujjait. A méretválasztás a hosszú ujjas és az ujjatlan biciklis kesztyűk esetén is fontos: ha túl kicsi, nem mozognak szabadon az ujjak, kidörzsölődhet a tenyér is, ha túl nagy, akkor pedig elvétheted a fékkart vagy a nem lesz precíz a váltás, akár baleset is lehet a vége…

A téli biciklis kesztyűk tenyérrésze ugyanúgy géllel párnázott, mint a normál társaié, plusz csúszásgátlókkal és fényvisszaverőkkel is ellátják őket, egyedi bennük azonban a hosszított csuklórész. 

A különleges, háromujjas verziót (például a Vaude Syberia Gloves III kerékpáros téli kesztyűt) az extrán fagyos kezűeknek ajánljuk: óriási előnye, hogy az ujjak párosával érintkeznek egymással, így több hő marad odabenn, mint az ötujjas verzióknál. 

Szűrés
Ár
 (Ft)
6 390 Ft - 28 290 Ft
Gyártó
Évjárat
Méret
Szín
Termék státusza