MTB sisakok

Nézet:
Sorrend:
Rendelhető
Bell Crest MTB sisak
Bell Crest MTB sisak
Rendelhető
Kellys Score 019 MTB sisak 2020
Kellys Score 019 MTB sisak 2020
Rendelhető
Abus Aduro 2.0 MTB sisak 2020
Abus Aduro 2.0 MTB sisak 2020
Nézet:
Sorrend:

MTB sisak


A kerékpáros sisak a legfontosabb védelmi kiegészítő, ezért fejvédő nélkül ne induljunk el kerékpározni! Lassú tempónál vagy akár álló helyzetből is lehet olyan szerencsétlenül esni, hogy komoly fejsérülést szerezzünk!


Mivel a kerékpáros sisakok nagyon fontos védelmi funkciót látnak el, minél korszerűbb, megbízhatóbb kialakításukon dolgoznak a gyártók. A biciklis bukósisakok közti funkcionális különbség a bennük található anyagok milyenségében rejlik. A kerékpáros bukósisak külső héja, amely többnyire műanyagból készül, az az alkotó, amely a becsapódáskor nem engedi darabokra esni a belső héjat. A belső héj biztosítja a bukósisak keménységét, törésállóságát, felel az ütődés tompításáért. Az EPS-anyagból készült belső héj nagy hatékonysággal oszlatja el az ütközés erőhatását. Megbízható választás az in-mold héjkialakítással készült sisak, amelynél a különböző héjösszetevőket egy speciális hőkezeléses technológia által egyesítik.


Alapvető elvárás a kerékpáros sisakokkal kapcsolatban a jó szellőzés, valamint a mérettartományon belüli állíthatóság, ami a bukósisakban található állítógyűrű segítségével történik. Érdemes minél több márkát és fazont felpróbálni - ahány ember, annyiféle fejforma – és válasszuk a legkényelmesebbet.


A számunkra legjobb biciklis sisak kiválasztásánál fontos szempont még, hogy az ne legyen nehéz – mert hosszú kerékpáros túra során bizony megérezzük a biciklis sisak nyakunkra terhelődő súlyát –, valamint hogy kiemelt tarkóvédelemmel bírjon. És mivel a biciklis sisakot egész évben használjuk, ajánlott, hogy rendelkezzen napellenzővel is.