Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

MTB sisakok

 

MTB sisak


A kerékpáros sisak a legfontosabb védelmi kiegészítő, ezért fejvédő nélkül ne induljunk el kerékpározni! Lassú tempónál vagy akár álló helyzetből is lehet olyan szerencsétlenül esni, hogy komoly fejsérülést szerezzünk!


Mivel a kerékpáros sisakok nagyon fontos védelmi funkciót látnak el, minél korszerűbb, megbízhatóbb kialakításukon dolgoznak a gyártók. A biciklis bukósisakok közti funkcionális különbség a bennük található anyagok milyenségében rejlik. A kerékpáros bukósisak külső héja, amely többnyire műanyagból készül, az az alkotó, amely a becsapódáskor nem engedi darabokra esni a belső héjat. A belső héj biztosítja a bukósisak keménységét, törésállóságát, felel az ütődés tompításáért. Az EPS-anyagból készült belső héj nagy hatékonysággal oszlatja el az ütközés erőhatását. Megbízható választás az in-mold héjkialakítással készült sisak, amelynél a különböző héjösszetevőket egy speciális hőkezeléses technológia által egyesítik.


Alapvető elvárás a kerékpáros sisakokkal kapcsolatban a jó szellőzés, valamint a mérettartományon belüli állíthatóság, ami a bukósisakban található állítógyűrű segítségével történik. Érdemes minél több márkát és fazont felpróbálni - ahány ember, annyiféle fejforma – és válasszuk a legkényelmesebbet.


A számunkra legjobb biciklis sisak kiválasztásánál fontos szempont még, hogy az ne legyen nehéz – mert hosszú kerékpáros túra során bizony megérezzük a biciklis sisak nyakunkra terhelődő súlyát –, valamint hogy kiemelt tarkóvédelemmel bírjon. És mivel a biciklis sisakot egész évben használjuk, ajánlott, hogy rendelkezzen napellenzővel is.

Szűrés
Ár
 (Ft)
9 190 Ft - 63 900 Ft
Gyártó
Évjárat
Méret
Szín
K
Termék státusza