Országúti sisakok

Drága Kerékpáros Barátunk!

A Berguson kerékpárüzlet és szerviz betegség miatt zárva.

Az elmúlt hetekben a megbetegedések okozta folyamatosan csökkenő létszám mellett az utolsó pillanatig küzdöttünk, hogy ne kelljen bezárni, de mára a munkatársak 80%-át elérte a betegség.

A nyitás tervezett ideje 2021. március 11. csütörtök.

Mindezek mellett azt javasoljuk, hogy vásárlásodhoz inkább az online csatornánkat válaszd, amennyiben tisztában vagy az elképzeléseddel. 

Ha tanácsra, segítségre van szükséged a döntéshez, hívj bennünnket telefonon, ahol segítünk, de lehet, hogy kicsit többet kell majd várnod.

A weben megrendelt tételeket futárszolgálattal kiszállítjuk.
Köszönjük a megértésed: Bergusonék

Nézet:
Sorrend:
Rendelhető
Abus Viantor országúti sisak
Abus Viantor országúti sisak
Rendelhető
Abus Aventor országúti sisak
Abus Aventor országúti sisak
Nézet:
Sorrend:

Országúti sisak


A kerékpáros sisak a legfontosabb védelmi kiegészítő, ezért fejvédő nélkül ne induljunk el kerékpározni! Lassú tempónál vagy akár álló helyzetből is lehet olyan szerencsétlenül esni, hogy komoly fejsérülést szerezzünk!


Mivel az országúti kerékpárosok számára általában a legjobb teljesítmény elérése az elsődleges szempont, a számukra tervezett kerékpáros sisakok kialakítása kiváló aerodinamikájú, és hosszú szellőzőnyílások teszik rajta lehetővé a fejbőr hatékony levegőzését.


A kerékpáros sisakok nagyon fontos védelmi funkciót látnak el, ezért a gyártók minél korszerűbb, megbízhatóbb kialakításokon dolgoznak. A biciklis bukósisakok közti funkcionális különbség a bennük található anyagok milyenségében rejlik. A kerékpáros bukósisak külső héja, amely többnyire műanyagból készül, az az alkotó, amely a becsapódáskor nem engedi darabokra esni a belső héjat. A belső héj biztosítja a bukósisak keménységét, törésállóságát, felel az ütődés tompításáért. Az EPS-anyagból készült belső héj nagy hatékonysággal oszlatja el az ütközés erőhatását. Megbízható választás az in-mold héjkialakítással készült sisak, amelynél a különböző héjösszetevőket egy speciális hőkezeléses technológia által egyesítik.


Alapvető elvárás a kerékpáros sisakokkal kapcsolatban a jó szellőzés, valamint a mérettartományon belüli állíthatóság, ami a bukósisakban található állítógyűrű segítségével történik. Érdemes minél több márkát és fazont felpróbálni - ahány ember, annyiféle fejforma – és válasszuk a legkényelmesebbet.


A számunkra legjobb biciklis sisak kiválasztásánál fontos szempont még, hogy az ne legyen nehéz – mert hosszú kerékpáros túra során bizony megérezzük a biciklis sisak nyakunkra terhelődő súlyát –, valamint hogy kiemelt tarkóvédelemmel bírjon. És mivel a biciklis sisakot egész évben használjuk, ajánlott, hogy rendelkezzen napellenzővel is.