Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Cserélhető lencsés szemüvegek

 

Cserélhető lencsés szemüveg


Kerékpározás közben fontos szemünk védelme. Manapság a legkorszerűbb kerékpáros szemüvegek állnak rendelkezésünkre, amelyek képesek eleget tenni rengeteg különböző elvárásnak. A biciklis szemüvegek palettáján cserélhető és nem cserélhető (fix) lencsés modelleket találunk, amelyek karc- és ütésállóságuk mértékében, lencséjük színében, anyagokban, súlyukban különböznek.


Az üvegből készült lencsék egyre inkább eltűnnek a piacról, helyüket a polikarbonát, az akril és a poliuretán lencsékkel készült biciklis szemüvegek veszik át. A poliuretánból készülő úgynevezett NXT lencsék rendelkeznek a legjobb tulajdonságokkal karc- és ütésállóság, optikai tisztaság és súly szempontjából is.


A kerékpáros szemüvegek jellegzetessége, hogy lencséjük színe egészen sokféle lehet. A különböző színek eltérő időjárási körülményekhez illeszkednek, hogy a legjobb látásélességet biztosítsák a kerékpáros számára. A zöld, barna és szürke lencsék szikrázó napsütésnél védenek, a sárgák pirkadatkor, alkonyatkor vagy ködös-felhős időben kontraszterősítő hatásúak. Ha a kerékpáros nem szeretne magánál tartani egyszerre több különböző szemüveget, választhat cserélhető lencsés modellt, amelyet általában tartozék lencsékkel együtt lehet megvásárolni.


Alapvető minden biciklis szemüvegnél a 100%-os UV-védelem biztosítása. Ezenfelül kaphatóak fényre sötétedő lencsés vagy polarizált lencsés biciklis szemüvegek is. A polarizált szemüveg hatékonyan tompítja az autók üvegéről, vízfelületekről történő erős fényvisszaverődést. És hogy e szemüvegek viselése minél kényelmesebb legyen, a gyártók állítható orrtámasszal és rugalmas szárvégekkel készítik őket.

Szűrés
Gyártó
Évjárat
Nem
Szín
Termék státusza