Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Fix lencsés szemüvegek

 

FIX LENCSÉS SZEMÜVEG

Kerékpározás közben szemünk védelmére fokozottan kell ügyelnünk, hiszen egyszerre van kitéve több környezeti hatásnak is. Cserélhető és nem cserélhető, illetve fix lencsés modelleket a kerékpáros szemüvegek palettáján egyaránt találunk, amelyek más egyéb tulajdonságaikban is különböznek egymástól.

A sportszemüvegek esetében a lencsék többnyire műanyagból készülnek. Ezeknél a polikarbonát, akril, vagy poliuretán anyagokat használnak. A legjobb tulajdonságokkal a poliuretánból készülő, úgynevezett NXT lencsék rendelkeznek, mint például a karc- és ütésállóság, az optikai tisztaság és a súly tekintetében is.

A többszínű lencsék a kerékpáros szemüvegek jellegzetes tulajdonságának számítanak. Nem valamilyen divathóbort miatt találunk a kerékpárboltok a kínálatában rózsaszín, zöld, vagy borostyánsárga lencseszíneket, hanem amiatt, hogy a kerékpáros számára melyik színű lencse tudja a legjobb látásélességet biztosítani különböző körülmények között. Míg a zöld, barna és a szürke lencsék a szikrázó napsütéstől védik a szemet, addig a sárgák pirkadatkor, alkonyatkor, vagy ködös-felhős időben kontraszterősítő hatást fejtenek ki.

A 100%-os UV-védelem biztosítása alapvető követelmény minden biciklis szemüveg esetén. Fényre sötétedő, vagy polarizált lencsés biciklis szemüvegek is kaphatóak az eddigiek mellett. Az autók üvegéről, vízfelületekről történő erős fényvisszaverődést például a polarizált szemüveg képes hatékonyan tompítani.

 

Szűrés
Gyártó
Évjárat
Szín
Termék státusza