Fix lencsés szemüvegek

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Fix lencsés szemüveg


Kerékpározás közben kifejezetten fontos szemünk védelme, hiszen több környezeti hatásnak is ki van téve egyszerre. A kerékpáros szemüvegek palettáján cserélhető és nem cserélhető, avagy fix lencsés modelleket találunk, amelyek egyéb tulajdonságaikban is különböznek.


A sportszemüvegeknél a lencsék többnyire műanyagból készülnek: a polikarbonát, akril vagy poliuretán anyagok használatosak. A poliuretánból készülő úgynevezett NXT lencsék rendelkeznek a legjobb tulajdonságokkal karc- és ütésállóság, optikai tisztaság és súly esetében is.


Jellegzetes tulajdonság a kerékpáros szemüvegeknél a több színű lencse. A rózsaszínes, zöld vagy borostyánsárga lencseszínek nem valamiféle divathóbort miatt kerültek a választékba, hanem mert különböző körülmények között eltérő, hogy melyik színű lencse tudja a legjobb látásélességet biztosítani a kerékpáros számára. A zöld, barna és szürke lencsék szikrázó napsütésnél védenek, a sárgák pirkadatkor, alkonyatkor vagy ködös-felhős időben kontraszterősítő hatásúak.


Alapvető minden biciklis szemüvegnél a 100%-os UV-védelem biztosítása. Ezenfelül kaphatóak fényre sötétedő lencsés vagy polarizált lencsés biciklis szemüvegek is. A polarizált szemüveg hatékonyan tompítja az autók üvegéről, vízfelületekről történő erős fényvisszaverődést.