Fix lencsés szemüvegek

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

FIX LENCSÉS SZEMÜVEG

Kerékpározás közben szemünk védelmére fokozottan kell ügyelnünk, hiszen egyszerre van kitéve több környezeti hatásnak is. Cserélhető és nem cserélhető, illetve fix lencsés modelleket a kerékpáros szemüvegek palettáján egyaránt találunk, amelyek más egyéb tulajdonságaikban is különböznek egymástól.

A sportszemüvegek esetében a lencsék többnyire műanyagból készülnek. Ezeknél a polikarbonát, akril, vagy poliuretán anyagokat használnak. A legjobb tulajdonságokkal a poliuretánból készülő, úgynevezett NXT lencsék rendelkeznek, mint például a karc- és ütésállóság, az optikai tisztaság és a súly tekintetében is.

A többszínű lencsék a kerékpáros szemüvegek jellegzetes tulajdonságának számítanak. Nem valamilyen divathóbort miatt találunk a kerékpárboltok a kínálatában rózsaszín, zöld, vagy borostyánsárga lencseszíneket, hanem amiatt, hogy a kerékpáros számára melyik színű lencse tudja a legjobb látásélességet biztosítani különböző körülmények között. Míg a zöld, barna és a szürke lencsék a szikrázó napsütéstől védik a szemet, addig a sárgák pirkadatkor, alkonyatkor, vagy ködös-felhős időben kontraszterősítő hatást fejtenek ki.

A 100%-os UV-védelem biztosítása alapvető követelmény minden biciklis szemüveg esetén. Fényre sötétedő, vagy polarizált lencsés biciklis szemüvegek is kaphatóak az eddigiek mellett. Az autók üvegéről, vízfelületekről történő erős fényvisszaverődést például a polarizált szemüveg képes hatékonyan tompítani.