Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Abus

 

 

ABUS  

A kezdetek

Az Abus név a kerékpárosok számára a megbízhatóságot és biztonságot jelenti. Maga a cég 1924 óta működik, és ma már hihetetlennek tűnik, de egy kis lakatos műhelyből indult útjára, ami August Bremicker családi házának pincéjében volt. Ott kezdték gyártani és fejleszteni a lakatokat, zárakat. Az első terméket 1924-ben "dobták piacra", az akkori kor igényei szerint kialakított masszív vaslakatot.

Az Abus elnevezés lényegében a tulajdonos és fiai kezdőbetűiből tevődik össze:

Augustus Bremicker und Söhne (jelentése: Augustus Bremicker és fiai). Jelenleg a család 4. generációja irányítja a céget, mely világszerte ismertté vált kiváló minőségű termékeinek köszönhetően.

  

A cég fejlődése

A versenytársak semmit se tehettek August Bremicker és fiai sikerei ellen, vállalatuk hamarosan 300 fősre növekedett, ezért megvásárolták a Volmarstein Hegestrasse-ben található gyártóüzemet, mely még ma is a cég tulajdonában van.

Abus központja Németországban található, ahol 5 telephelyen és 21 leányvállalatában foglalkoztat több mint 3500 embert. 

 

Abus céljai, elköteleződése


A minőség-orientált Abus fő célja a hosszú élettartamú, könnyen kezelhető termékek kivitelezése, fejlesztése, emellett kötelezte el magát. Figyelemmel kíséri mind a magán, mind a kereskedelmi felhasználók igényeit, és ezeket szem előtt tartva kínálja innovatív biztonsági megoldásait többféle területen, mint: otthonbiztonság, mobilbiztonság, valamint vállalatok és intézmények biztonsága.

Nem hanyagolják a fejlesztéseket ma sem, folyamatosan újítanak a felhasználók igényei szerint, legyen szó akár egy lakatról a kertben vagy a tengeren, kerékpáros sisakról (melyet szintén Abus gyárt), vagy akár zár- és beléptető rendszerekről, melyeket nem kisebb nevekkel hozhatunk összefüggésbe, mint a berlini Ritz-Carlton luxushotel, vagy a Dubaiban található Diamond Tower felhőkarcoló.

 

Kerékpár zárak 

Minket, kerékpárosokat természetesen a kerékpáros lakatjaik, zárjaik és kiegészítőik érdekelnek. Az Abus termékpalettája igen széles, így mindenki igényeinek és pénztárcájának megfelelő termékét tudja választani.

Fontosnak tartják, hogy már a gyerekek is megtanulják értékelni és biztonságban tudni kerékpárjaikat, ezért ugyan a belépő kategóriában, de már nekik is gyártanak Abus zárakat. 

A legegyszerűbb zártípusai az acélsodrony-kábeles kialakítású, úgynevezett spirálzárak, amikkel már biztonságban tudhatjuk -ha csak rövid időre is- kerékpárjainkat.

Legnagyobb biztonságot az U-lakatokkal érhetünk el, amiket az Abus széles méretválasztékban és biztonsági kategóriában gyárt. A vásárlói igényeknek megfelelően Abus is kialakított egy számozási rendszert, amivel könnyű kategorizálni zárjaik tudását. Ez a pontrendszer több szempont alapján épül fel, ezért érdemes tudni, hogy a biztonság mellett a funkcionalitást és dizájnt is ez jellemzi. 

Minden Abus kerékpárzár egyedileg számozott kulccsal van ellátva, ami alapján pótkulcs az Abus központjából rendelhető.

Érdemes megjegyezni, hogy bár az esélye kicsi, de belefuthatunk olyan véletlenbe, hogy az Amerikában élő ismerősünk, rokonunk által kint vásárolt Abus zár és az Európában általunk vásárolt azonos típusú zárnak azonos számozású, egyforma kulcsa lehet.

Költséghatékony gyártástechnológia áll ennek hátterében, hiszen így nem kell az egész világra kivetítve speciális kulcsokat gyártani, elég régiókra osztani a piacot.

Legfontosabb fejlesztésük, ami által nevük is ismertebbé vált a kerékpárzárak között, az úgynevezett összehajtogatható zár. Nagyon sok vásárlónak igénye lett volna az U-lakatok biztonságát nyújtó, de mégis azoknál praktikusabban használható és szállítható zárakra. Különlegessége a speciális szegecselésben és kialakításában rejlik, mert bár sokan gyengének gondolják a csuklópontokat, fejlesztéseiknek hála rendkívül erősek. 

Az Abus gyárt ugyan számzáras záródású modelleket is, de mégis a kulcsos rendszer az erőssége. 

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
1 776 Ft - 68 162 Ft
Alkategória
Gyártó
Méret
Szín
Sisak fejkörméret
45 - 63
Zár típusa