Avid

Nincs ilyen termék
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Avid

Az Avid márka 2004 óta a Sram csoporthoz tagjaként gyárt elsőrangú fékeket. 1991-ben dobták piacra legelső terméküket, és azonnal ismertek és elismertek lettek a bringások körében, ami egy adapter volt, amellyel kisebb lánctányért lehetett a hajtókarra szerelni. Ezzel a fejlesztéssel a hegyikerékpárosok számára egy egészen új áttételtartomány tettek lehetővé.

1994-ben a cég a Speed Dial fékkarokkal jelentkezett, melyeken az áttételt lehet állítani, ezáltal téve lehetővé a pontosabb fékerő modulációt. Tulajdonképpen egy apróságról van szó, ami mégis rengeteget javított az alkatrészen, és erre azelőtt senki sem gondolt. „Kinek kellenek a tárcsafékek, ha ilyen is van” – szerepelt a kerékpáros magazinok termékismertetőjében az alkatrész megjelenését követően. Ezután már nem volt megállás. és következő lépésként, az Avid a tárcsafékek piacára is sikeresen betört.

A Ball Bearing tárcsaféket az Avid 1999-ben mutatta be, amely azon kívül, hogy erőben messze túlszárnyalta a konkurens termékeket, egy olyan újdonságot is tartalmazott, mint a rendkívül egyszerű fékpofa-állítási rendszer, az Tri-Align Caliper Positioning System. Egy apró, mégis hasznos módosítás, hiszen egy fék megfelelő beállítás nélkül semmit sem ér. Az Avid ezt követően a hidraulikus fékek kifejlesztése során is tartotta magát a már megszokott és jól bevált recepthez.

2004-től a cég a Sram csoport tagjává vált, amely a fékcsaládok integrálását a hajtás és váltásrendszerekbe teszi lehetővé. Ennek eredményeként született meg 2006-ban többek között a Matchmaker nevű konzol, amivel az Avid fék- és a Sram váltókarjai egy bilincsen rögzíthetők, ezáltal a kormányon kisebb helyet foglalnak el.

Az Avid jelenlegi kínálatában V-, mechanikus és hidraulikus tárcsafékek, valamint cantilever fékek (gondolva a cyclocross felhasználókra), emellett országúti fékkarokhoz tervezett tárcsafékek egyaránt megtalálhatóak.

Az Avid igencsak széles termékcsaláddal büszkélkedő cég, ezáltal a Berguson kínálatában is találkozhatnak velük az érdeklődők, akár a webáruházunk böngészése közben, vagy az óbudai Vihar utcában található szaküzletünket felkeresve, ahol szakértő munkatársaink szívesen állnak a rendelkezésére, bármilyen kérdése is merülne fel a válogatás és a felhasználási területnek leginkább megfelelő fékrendszer kiválasztása során.