Endura

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Az Endura márka története

Az Endura skót cég, melyet 1992-ben Jim McFarlane kerékpárversenyző alapított. Egyik versenye alkalmával ellopták kerékpáros felszerelését, így pótolni kényszerült a versenyzéshez szükséges ruházatát. Ekkor jött rá, hogy a kerékpáros piacon nem található olyan kerékpáros öltözet, mely egyszerre jó minőségű, időtálló, és professzionális, ezért úgy  döntött, maga tervez egy olyan kollekciót, melyben ötvözi a hosszú élettartamot a funkcionalitással.

1993-ban az Endura már saját  gyártósorain készítette termékeit, biztosítva ezzel a megálmodott minőséget. Az első modellek MT500-as néven futó nadrágok illetve mezek voltak,  melyek a MTB-osok körében nagy sikert arattak.

A következő években az Egyesült Királyság legnagyobb kerékpáros ruházatának gyártójává vált, ezt követően fordult Európát felé.

Számos díjjal büszkélkedhet, köztük a 2007-ben és 2009-ben kapott Eurobike Dizájn Díjjal, melyeket ruházati kategóriában kapott.

A gyártás a partnercégekkel együtt Skóciában, Livingstone-ban egy 3000 négyzetméteres létesítményben történik. A cég filozófiájához és az eredeti elképzelésekhez hűen ragaszkodnak ahhoz, hogy kiváló minőségű kerékpáros ruházataik a lehető legjobb alapanyagokból, a legmodernebb technikákkal készüljenek, így nagyon sok pénzt fordítottak, s fordítanak a mai napig is további fejlesztésekre és újításokra.  A legkorszerűbb berendezéseket használják munkájukhoz, például nagy sebességű digitális szublimációs nyomtatási eszközöket, ultrahangos hegesztő- és vágóberendezéseket, ragasztóprést.

Az Endura fontosnak tartja, hogy az értékesítőktől egészen az igazgatókig és a fejlesztőkig minden munkatársa aktív kerékpáros, és elkötelezett a kezdetekben megfogalmazott célok mellett. A további tervezések során számos hétköznapi kerékpárossal, kerékpáros klubtaggal, de még világbajnok versenyzővel is együttműködött termékei tökéletesítése érdekében. A legismertebbek például a World Tour, a Movistar kerekesei, köztük Giro’d Italia győztes a Nairo Quintana is Endura ruházatot használ, de névadó szponzora volt 2014-ben a NetApp-Endura-nak is.

MTB-osok körül a világkupa mezőnyben Bart Brentjens csapatának tagjai is Endura mezt és nadrágot viselnek.

2015-ös termékújdonságok közül érdemes megemlítenünk pl. az Equipe-szériát, melyet számos edzésen és versenyen teszteltek, még szélcsatornában végzett aerodinamikai vizsgálatoknak is kitették, hogy e termékválaszték sem kényelem, sem tartósság szempontjából ne hagyja cserben viselőit.

Szintén 2015-ben az Endura reklámszerződést kötött a videóiról is oly híres skót közönségkedvenccel, Danny MacAskill-lel, aki örömmel vállalta a MTB termékeket tesztelését is. Ennek köszönhetően 2017-re megújult a nevével fémjelzett MT500 – Single Track széria, az új Koroyd-technológia alkalmazásával készült védőfelszerelésekkel pedig bővítették is a hegyikerékpárosok számára tervezett korábbi kínálatot.

A technológia alkalmazásával a korábbinál sokkal ellenállóbbá tették a termékeket a külső behatásokkal szemben, mindezt a co-polimerből készült méhsejt-szerkezet segítségével, mely lényegesen nagyobb erőt képes elnyelni.

Ezt a technikát viszontláthatjuk a bukósisakon kívül még az MTR Knee-Guard térdvédőnél, illetve az MT50 hátizsák hátpanelén is.

  

Elsőre furcsának tűnhet számunkra, hogy az Endura kínálatában találkozhatunk „pufi mellénnyel” is, de ha megnézzük közelebbről a terméket, rájövünk, miért is van rá azonnal szükségünk!   

endura-melleny.jpg                    

Akinek ismerős az egészen hideg, szeles időben való tekerés élménye, minden bizonnyal szívesen próbálná ki az Endura Pro SL PrimaLoft® mellényt, mely amellett, hogy szintetikus pehely-bélése véd minket a hidegtől, nedvesen is tökéletes hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik -ellentétben a természetes pehellyel- , és gondoskodik a megfelelő szellőzésről is. Amint az idő jobbra fordul, kis méretének köszönhetően az utat akár mezünk hátsó zsebében is folytathatja.

Az Endura gondolt a városi kerékpárosokra is: számukra is kifejlesztett egy termékcsaládot, gondolva arra, hogy sokaknak tekerés után elegáns öltözetet elváró helyeken kell megjelenniük. Az Urban modellekről külsőre senki sem mondaná meg, hogy nem utcai viselet, pedig a slim fit szabású ing antibakteriális szövete munkába menet tekerve tökéletesen elvezeti az izzadságot, ráadásul nem gyűrődik, akár egy fontos találkozón is megjelenhetünk benne.

endura-urban.jpg

A hozzá tartozó kerékpáros hosszúnadrág, az Urban Stretch Pant is tökéletesen megfelel mindkét funkciónak. Fényvisszaverő betéteit úticélunk elérésekor visszahajthatjuk, és máris hétköznapi farmerként hordhatjuk.

 

endura2.jpg