Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Gepida

21termék121
21termék121

A Gepida Márka története

Magyarként nagyon büszkék lehetünk a Gepidára, mert bár sokan nem tudják, a Gepida magyar kerékpár márka, magyar tervezők és fejlesztők keze munkájának köszönhető. Gepida kerékpár vásárlásakor ne felejtsük el azt sem, hogy nem csupán egy kiváló minőségű kerékpárt választunk magunknak, vásárlásunkkal támogatjuk a magyar gazdaság fejlődését is.

A Gepida megalkotóinak nagyon fontos a megfelelő ár-értékarány mellett a korszerű technológia, a folyamatos termékfejlesztés, és a letisztult design.

Nézzük tehát, hogyan keletkezett a Gepida márka!


1993-ban egy 40 négyzetméteres kis üzletből indult útjára az akkor még Olaszországból importált kerékpárokkal dolgozó cég, majd egy évvel később már hússzor nagyobb helyen folytatták a kerékpárok szerelését.

‎1996-ban vált az addig egyéni vállalkozás Kft.-vé, ahogyan azóta is működik.

Kezdetekben a gyors fejlődést és növekedést a legnagyobb vevői, a nagyáruházak tették lehetővé. A velük való üzletelés anyagilag is sokat jelentett.

Kölnben 1998-ban már megjelent a cég Európa legjelentősebb kiállításán. Ebben az évben vásárolta meg az Olimpia Kft. a Gepida márkanevet, ami már 1990 óta volt jelen a kerékpárpiacon. Szintén 1990-ben a kelet-európai gyártók közül elsőként vezette be a Gepida az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert. Ez változást hozott az addigi gyártás életében is, ugyanis a nagyobb mennyiség helyett inkább a kevesebb, de sokkal jobb minőségű kerékpárok fejlesztését és gyártását tűzte ki célul.

2004-2005-re a Gepida már bővebb termékválasztékkal szolgálta ki a nagyrészt külföldi vevőket: ekkor már Hollandia, Horvátország, Belgium, Németország, Svédország, Luxemburg, Oroszország, Szerbia, Finnország, Szlovákia, és Románia utcáin is találkozhattunk Gepida kerékpárral.

2006-ban egy pedelec fejlesztésébe kezdtek, majd 2008-ban Franciaországot, Svájcot és Angliát sikerült bevonzani az első komolyabb elektromos kerékpárral.

A cég tovább terjeszkedett, így 2009-ben Taipeiben is sikerült a kiállításon megjelennie.

 

Az alábbiakban segítséget nyújtunk ahhoz, hogy kiválaszd, melyik Gepida kerékpár illik legjobban életviteledhez.

 

City kerékpárokat azoknak ajánljuk, akik inkább rövid távokra, például munkába menet használnák. A váz felépítése lehetővé teszi, hogy egyenes tartással, kényelmesen kerékpározhassunk. A classic kategóriát azoknak ajánljuk, akik szintén városi közlekedéshez használják a kerékpárjukat, de a modern formák helyett inkább a letisztult stílus kedvelői.

 

Road kategóriában olyan Gepida kerékpárokkal találkozhatunk, melyek nagyon jó geometriával, kis légellenállásal rendelkeznek. Ezeket a kerékpárokat kifejezetten azoknak ajánljuk, akik nagyobb sebesség elérésére, illetve nagyobb távolságok megtételére keresi kerékpárjukat.

 

A MTB kategóriában található Gepida kerékpárok már nem közlekedési célúak, ezeket úgy tervezték, hogy bármilyen terepen helyt álljanak, síkon vagy akár erdőben is lehessen vele kerékpározni.

A kerékpárok gumijait is kifejezetten terepre, sportos felhasználásra tervezték.

 

Retro kerékpárokat városban való közlekedésre ajánljuk mindazoknak, akik a múlt szellemiségét keresik kerékpárjukban, ezért a letisztult, klasszikus formát részesítik előnyben.

 

A trekking kerékpárokat hosszú túrákra tervezték, ezek a City kerékpároknál sportosabbak, ahogy az üléspozíció is, de annyira nem kell rádőlni a kormányra, mint például egy Gepida országúti kerékpár esetén. Teleszkóp és rugós nyeregcső teszi kényelmesebbé a túránkat, az erős váznak és jó minőségű fékeknek köszönhetően pedig nagyon jól terhelhető a kerékpár, a csomagtartó akár 25 kg-ot is elbír.

 

A cross kategória azoknak ajánlott, akik előnyben részesítik az aszfalton való kerékpározást is, de hétvégi teljesítmény-túrázásokhoz is használnák kerékpárjukat. A túra kerékpárok jellemzőit is magában foglalja, de könnyű terepre is ideális, viszont a trekking kerékpárral ellentétben mentes minden nélkülözhető alkatrésztől, így annak „lecsupaszított” sportos változataként tekinthetünk rá.

 

A folding kerékpárok nagyon praktikusak, mivel összecsukhatóak, így akár tömegközlekedési eszközre is magunkkal vihetjük.

 

Pedelec kategóriában találhatóak a pedállal hajtott, elektromos rásegítésű kerékpárok. A Gepida kínálatában különböző kategóriákban is megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet, így az elektromos kerékpár tökéletes választás lehet akár azoknak az üzletembereknek, akik egy megbeszélésre nem szeretnének izzadtan érkezni, de nagy segítség lehet az idősebb korosztálynak is. A rásegítés mértéke szükség szerint változtatható, így akár 45 km/óra sebességgel is haladhatunk vele.

 

Junior kategóriában a gyermekek számára tervezett, prémium kategóriájú kerékpárokkal találkozhatunk, mivel a Gepida fontosnak tartja, hogy már az első próbálkozások se szegjék a gyermekek kedvét.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Motor működési elve
Ajánlott testmagasság
185 - 191
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Agydinamó
Motor elhelyezkedése
Motor gyártója
Akkumulátor kapacitása (Wh)
400 - 500
Fék típusa
Termék státusza