Hayes

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Hayes

A márkanév méltán híres a tárcsafékjeiről. A H&H Products Company, a cég elődje 1946-ban alapult. Később a Kelsey-Hayes Company része lett, Hayes Brake nevet végül 1984-ben vette fel.

A cég nem csak kerékpárokhoz készít tárcsafékeket, hanem ipari alkalmazásokhoz is, illetve olyan járműipari cégek beszállítójaként is ismert, mint a Polaris, ami quad-okat és hójárókat gyárt, illetve a Harley Davidson, amit senkinek nem kell bemutatni.

1964-ben gördültek le az összeszerelő szalagokról az első, 4 dugattyús Kelsey-Hayes fékekkel felszerelt autók.

1968-ban a H&H a cégen belül a verseny-részleg szerepét töltötte be, fékrendszereket készítettek dragsterekre és TransAm versenyautókra egyaránt.

  1. október 23-án 1008,6 km/órás sebességrekordot állított fel a Hayes fékekkel felszerelt Blue Flame új versenyautó, tanulva egy korábbi, félresikerült kísérletből, amikor is a fékezőernyők hibája miatt a fékeknek 880 km/óráról kellett lelassítaniuk a járművet.

Az elért sikerek eredményeként a cég olyan gyártók beszállítója lett, mint a Volvo, a Caterpillar, a John Deere, illetve a JCB. A Hayes 1992-ben kezdett el dolgozni a kerékpár fékeken, 1993-ban pedig már be is mutatták az első modellt.

Több kerékpáros márka is a Hayes cégcsoport része, mint a teleszkópjairól méltán híres Manitou, vagy a kerékalkatrészeket gyártó SunRims. A cég szponzoráltjai közt rengeteg kerékpáros csapat megtalálható, így többek közt a magyar Cube-Csömör KSK is.

A Hayes termékei természetesen a Berguson kínálatában is megtalálhatók, akár a webáruházunkban böngészve, vagy személyesen felkeresve az óbudai Vihar utcai szaküzletünket. A cég garantáltan csúcsminőséget biztosít a kerékpáros társadalom számára, hiszen a biztonság mindennél fontosabb. A Hayes tárcsafékei a magas fokú tudás és professzionalitás képviselőinek számítanak a kétkerekűek szerelmeseinek népes táborában.