Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Hercules

1termék11
1termék11

Hercules

A Hercules egészen régi cég, 1886-ban alapította Nürnbergben Carl Marschütz, akinek jelmondata teljesen egyszerű és világos volt: kerékpárt mindenkinek. Mindössze 22 éves volt a Velocipedfabrik Marschütz & Co-t létrejöttekor, amely Németország második kerékpárgyáraként vonult be a kerékpárok történetébe.

A kerékpárok a Hercules becenevet a robosztusságuk és a minőségük miatt kapták, mivel olyan erősek és kitartóak voltak, mint a görög mitológiai hős. Gyorsan kivívták maguknak a tiszteletet és megbecsülést. Három év elteltével már évi 6500 kerékpárt gyártottak 250 munkás foglalkoztatásával. Dacára annak, hogy abban az időben még nem mindenki engedhette meg magának azt a luxust, hogy saját kétkerekűje legyen, ugyanis egy munkás 10 heti munkabérébe került egy jó minőségű kerékpár.

A cég sikertörténetét a II. világháború szakította félbe, mivel a cégalapító kénytelen volt Amerikába emigrálni a származása miatt. A háború végére a gyárnak a 75%-a az enyészeté lett. Az ’50-es évekre azonban sikerült talpra állni, innentől kezdve a piacon egyik modelljüket szinte rekordidő alatt követte a következő, többek közt néhány sikeres motorkerékpárt is sikerült piacra dobniuk. A Hercules 1990-től gyárt elektromos kerékpárokat is, jócskán megelőzve, a legtöbb vetélytársat, akik csak az elmúlt években fedezték fel az ezekben rejlő lehetőségeket.

A Hercules a mai napig az egyik a legismertebb és legkedveltebb kerékpármárkának számít a német piacon. A több mint 125 éves fennállás alatt ugyanolyan friss és fiatalos maradt, mint azok, akik a cég kerékpárjaival közlekednek. A Hercules kerékpárok gyártása változatlanul Németországban zajlik, az összeszerelés pedig német minőség-ellenőrzés mellett a magyarországi Tószegen.

A Hercules termékeinek széles választéka természetesen a Berguson kínálatából sem hiányozhat, ismerkedjen meg velük akár a webáruházunk böngészése közben, vagy az óbudai Vihar utcában található szaküzletünket személyesen felkeresve, ahol szakértő munkatársaink állnak a rendelkezésére, bármilyen kérdése is merülne fel a válogatás és az igányeinek leginkább megfelelő kétkerekű kiválasztása közben.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Motor működési elve
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Motor elhelyezkedése
Motor gyártója
Fék típusa
Termék státusza