Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Hercules

3termék13
3termék13

Hercules

A Hercules egészen régi cég, 1886-ban alapította Nürnbergben Carl Marschütz, akinek jelmondata teljesen egyszerű és világos volt: kerékpárt mindenkinek. Mindössze 22 éves volt a Velocipedfabrik Marschütz & Co-t létrejöttekor, amely Németország második kerékpárgyáraként vonult be a kerékpárok történetébe.

A kerékpárok a Hercules becenevet a robosztusságuk és a minőségük miatt kapták, mivel olyan erősek és kitartóak voltak, mint a görög mitológiai hős. Gyorsan kivívták maguknak a tiszteletet és megbecsülést. Három év elteltével már évi 6500 kerékpárt gyártottak 250 munkás foglalkoztatásával. Dacára annak, hogy abban az időben még nem mindenki engedhette meg magának azt a luxust, hogy saját kétkerekűje legyen, ugyanis egy munkás 10 heti munkabérébe került egy jó minőségű kerékpár.

A cég sikertörténetét a II. világháború szakította félbe, mivel a cégalapító kénytelen volt Amerikába emigrálni a származása miatt. A háború végére a gyárnak a 75%-a az enyészeté lett. Az ’50-es évekre azonban sikerült talpra állni, innentől kezdve a piacon egyik modelljüket szinte rekordidő alatt követte a következő, többek közt néhány sikeres motorkerékpárt is sikerült piacra dobniuk. A Hercules 1990-től gyárt elektromos kerékpárokat is, jócskán megelőzve, a legtöbb vetélytársat, akik csak az elmúlt években fedezték fel az ezekben rejlő lehetőségeket.

A Hercules a mai napig az egyik a legismertebb és legkedveltebb kerékpármárkának számít a német piacon. A több mint 125 éves fennállás alatt ugyanolyan friss és fiatalos maradt, mint azok, akik a cég kerékpárjaival közlekednek. A Hercules kerékpárok gyártása változatlanul Németországban zajlik, az összeszerelés pedig német minőség-ellenőrzés mellett a magyarországi Tószegen.

A Hercules termékeinek széles választéka természetesen a Berguson kínálatából sem hiányozhat, ismerkedjen meg velük akár a webáruházunk böngészése közben, vagy az óbudai Vihar utcában található szaküzletünket személyesen felkeresve, ahol szakértő munkatársaink állnak a rendelkezésére, bármilyen kérdése is merülne fel a válogatás és az igányeinek leginkább megfelelő kétkerekű kiválasztása közben.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Motor működési elve
Ajánlott testmagasság
157 - 170
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Motor elhelyezkedése
Motor gyártója
Fék típusa